ACASĂ / ARTICOLE / ÎN GRADINA LUI ACADEMOS / CARTEA AMINTIRILOR, LOC DE ÎNTÂLNIRE A EXCELENŢELOR (II)

CARTEA AMINTIRILOR, LOC DE ÎNTÂLNIRE A EXCELENŢELOR (II)

CARTEA AMINTIRILOR,
LOC DE ÎNTÂLNIRE A EXCELENŢELOR (II)

În numărul din octombrie 2017 al revistei „Independenţa Română – Independenţa prin cultură” redăm câteva pasaje despre următorii arişti plastici:
1. Paula Slivinschi. Gândirea omului este legată de existenţa lui. Paula Slivinschi are o nestrămutată credinţă într-un Dumnezeu blând, bun şi puternic. Drept mulţumire şi răsplată că Dumnezeu are în grijă soarta oamenilor, care pot fi ei păcătoşi, mai puţin păcătoşi şi hoţi, artista plastică – avocat Paula Slivinschi pictează scene şi interpretări religioase. Tablourile sale sunt adevărate fresce religioase, realizate cu multă simţire, muncă, talent şi har creştinesc, arată de parcă timp îndelungat au suportat asprimile intemperiilor. Artista plastică Paula Slivinschi este mereu în căutarea necunoscutului ce se află dincolo de noi, în cer, necunoscut pe care îl scormoneşte prin desene şi culoare. Aşterne cu ajutorul culorilor trăirile sale intense. Tablourile ei, fidelă oglindă a frumuseţii divine, sunt prilej pentru Paula Slivinschi de a-şi expune talentul şi fericirea artistică într-un delir al creaţiei artistice.
Vorbele rostite ca avocat, împreună cu armonia coloristică a tablourilor ne arată o artistă matură care îşi expune sentimentele despre om, artă, iubire, matură. Un suflet însetat de cunoaştere şi frumos, lasă o puternică amprentă prin armonie verbală, de comportament şi coloristică.
2. Costel Păun. Într-o parte a sălii „Constantin Brâncuşi” din Palatul Parlamentului, nu cu mult timp în urmă, am descoperit o expoziţie personală a sculptorului în piatră Costel Păun, intitulată „Prin grădina lui Brâncuşi”.
Am adunat munca şi rezultatele deosebite realizate în piatră. Munca şi talentul unui artist plastic – pictor, sculptor, grafician sau fotograf se apreciază, dacă ai şi norocul să se vadă. La Palatul Parlamentului nu oricine şi orice se expune.
Lucrările expuse de Costel Păun pot fi considerate lucrări emblematice pentru destinul său artistic… Este un artist sensibil şi devotat artei, pentru care rezultatele muncii sale artistice, sculpturile în piatră sunt „adevăraţi copii”, copii din piatră, care vor păstra vie amintirea părintelui lor spiritual Costel Păun, artist apreciat de publicul admirator şi degustător de artă, precum şi de criticii de artă, capabili să judece fără pic de invidie. Lucrările sale sunt sufletească, o puternică şi sensibilă emoţie. La flacăra gândului se găsesc multe de scris despre sculptorul Costel Păun.
Ideea de a sculpta în piatra de râu va rămâne posterităţii pentru a adăuga restul.
3. Sandrina Stroe. De la o pictură de idei bogată în semnificaţii din care, printr-un cod anume de interpretare, putem să extragem esenţele înţelesului profund al vieţii şi al omului, de la o pictură ca o simfonie într-o muzică şi culoare unitară, după stăruitoare căutări, admiratorii artei plastice ai artistei Sandrina Stroe puteau să-şi definească o stare de spirit descoperind bucuria intrării într-o lume artistică aparte, de identităţi creatoare de frumos. Artista creează şi expune o pictură accesibilă interesului tuturor.
Primele tablouri cu care am venit în contact au lăsat în sufletul meu un sănătos idealism moral, o reverie şi nelinişte în acelaşi timp ce se pot exprima printr-un „sentiment dureros al nedesăvârşirii soartei”. Arta, filosofia şi morala doamnei Sandrina Stroe, prin entuziasmul ce o caracterizează, ridică ştacheta talentului, talent cu care Dumnezeu a înzestrat-o până la o sublimă împovărare binefăcătoare.
4. Cecilia Găinaru. În perioada în care trăim, arta plastică a cucerit preocupările mai multor grupe de profesii, ca arhitectura, medicina, teatru, inginerie, economie, sportivi.
Doamna doctor Cecilia Găinaru a participat la multe expoziţii de grup şi personale, având norocul ca lucrările ei să poată fi văzute.
Este caracterizată ca o „sumă de virtuţi” şi anume: simplitate, cordialitate, ospitalitate, generozitate, care îi conferă un statut de o superioară moralitate. Lucrările artistice, pictură, vitralii etc ale Ceciliei Găinaru ne oferă cupe de mulţumire şi fericire. Lucrările sale care înveşmântesc interioare şi oameni sunt frumuseţi care se statornicesc pentru mai multe generaţii viitoare, care cu smerenie le vor admira şi aprecia mai mult decât cei contemporani şi vor aşeza artiştii
plastici pe o treaptă meritorie într-o scară ierarhică în istoriografia artelor plastice. Oricât ar cunoaşte interiorul trupului uman, orice doctor ajunge la un moment când gândeşte „Aici numai Dumnezeu poate şti ce durere este”. Ca pictoriţă şi de icoane, este în măsură să aprecieze puterea acestora, şi noi, credincioşii.
5. Aurelia Lia Sturzoiu. Absolventă a Institutului de Construcţii din Bucureşti, este un meritoriu artist care prin expoziţiile sale reuşeşte să creeze un decor fascinant românesc prin arta plastică, compoziţie şi culoare. Tabloul Român-ie rămâne un adevărat simbol care pune în evidenţă personala capacitate creatoare artistică.
În felul său de a se comporta şi de a picta, artista Aurelia Lia Sturzoiu are într-însa o scânteie ce aprinde lumina unei purtări artistice care pătrunde pretutindeni în sufletele admiratorului de frumos. Remarcabilă prin autenticitatea şi abilitatea tehnică, printr-o măiestrie a amestecului culorilor şi a unui desen frumos, curgător, ca un pârâiaş ce naşte din izvorul creaţiei prin credinţă, harul lui Dumnezeu, care prin muncă şi cercetare se lărgeşte şi creşte până la vărsarea în marea unui public avid şi însetat de artă. Tabloul Român-ie, ca emblemă naţională pentru ia românească, este o reuşită în arta contemportană plină de lumină şi credinţă.
6. Elena Dumitrescu. La început a făcut vâlvă cu pictura pe sticlă. Mai târziu, prin diversele participări în expoziţiile de grup şi personale, Elena Dumitrescu, în frumuseţea comportărilor sale pe pânză, carbon, hârtie, transformă pasiunea pentru frumos în profesie artistică. O forţă a destinului face ca talentul artistei plastice Elena Dumitrescu să dea frumoase roade, viabile şi admirate de degustători de artă tot mai numeroşi, pe măsura trecerii timpului. Artista îşi imaginează cu ochii minţii şi pictează cu sufletul pentru suflete. Un tablou al artistei este un reperabil ecou al dorinţelor sale artistice. Prin varietatea lucrărilor încearcă să sădească în sufletul tuturor floarea pasiunii pentru arta plastică.
Frumuseţea picturilor artistei Elena Dumitrescu revarsă o lumină învăluitoare care cu şoapte purificatoare ne îndeamnă la calm şi la o solemnă reculegere spirituală.

VERGIL COJOCARU–COVER
Pictor, expune fragmente, cuvinte potrivite, expresii frumoase şi afirmaţii laudative despre
ariştii plastici ce vor apărea în „Cartea Amintirilor, loc de întâlnire a excelenţelor”,
lucrare ce se află în culegere la tipografie.

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Ghițeanu Ecaterina (Nineta)

Motto: Cuvintele rămân pentru totdeauna mai ales când se adresează între doi Oameni. Când discuți …

Prini Adelmo

Artistul plastic Prini Adelmo, al cărui talent se desfășoară continuu și în cote din ce …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: