ACASĂ / ARTICOLE / FUNDAȚII - ASOCIAȚII / FUNDAŢIA „Romania Pro Culture”

FUNDAŢIA „Romania Pro Culture”

FUNDAŢIA „Romania Pro Culture”

Fundaţia a fost înfiinţată în anul 2000. Printre obiectele ei de activitate se numără formarea de grupuri şi alte structuri organizatorice care să-i ajute pe cei interesaţi să fie mai eficienţi în ceea ce fac, prin organizarea de cursuri de pregătire şi programe cu activităţi practice, culturale şi de interes civic pentru educaţia diferitelor segmente ale societăţii. Fundaţia se mai ocupă şi cu organizarea şi susţinerea unor seminarii şi conferinţe, cu participarea unor personalităţi din diferite domenii de activitate în scopul promovării culturii şi tradiţiei româneşti, precum şi a culturilor altor popoare; organizarea şi susţinerea de programe în scopul consolidării valorilor etice şi sociale ale tuturor categoriilor socio-profesionale prin lansări şi recenzii de carte, traduceri, editări, publicare şi tipărire de cărţi şi reviste, materiale ce sunt distribuite gratuit.
De asemenea, Fundaţia România Pro Culture organizează discuţii libere cu elevi şi tineri, în vederea cunoaşterii complete a problemelor lor, acordării sprijinului moral şi material celor aflaţi în nevoie şi orientării lor profesionale; excursii, studii şi schimburi culturale şi de experienţă în diferite domenii între tinerii din ţara noastră şi cei din alte ţări; conferinţe, simpozioane, seminarii, dezbateri pe teme ştiinţifice adresate tuturor categoriilor sociale. Fundaţia colaborează cu alte organizaţii în scopul formării şi antrenării cadrelor, derulează proiecte de schimb cultural cu alte ţări; achiziţionează şi distribuie gratuit materiale şi cărţi. Totodată, îşi propune conceperea şi utilizarea gratuită a unor producţii de filme de scurt metraj, organizarea de conferinţe la care participă angajaţi, voluntari şi colaboratori precum şi iniţierea şi derularea de programe prin încheierea de contracte de parteneriat, voluntariat şi colaborare cu persoane fizice şi juridice din Bucureşti şi din ţară.
În cadrul Fundaţiei funcţionează 3 departamente principale: LEAD Impact, Liderii de mâine şi Family Life. LEAD Impact îşi propune să ajute la formarea oamenilor de afaceri care să aibă un impact mai mare în societate (prin proiecte sociale) şi a fi modele de conduită. Printre benefiicile acestui departament se numără: dezvoltarea echilibrată şi de succes a viitorilor oameni de afaceri, susţinerea în dezvoltarea personală şi oportunitatea de a aplica cunoştinţele dobândite.
În octombrie 2015 a fost lansat programul LEAD care se ocupă cu dezvoltarea profesională şi combină autoconştientizarea şi multiplicarea de lideri. Programul constă în nouă luni de efort focalizat alături de un mentor şi o comunitate de lideri. De asemenea, „100 de afaceri etice care transformă oraşul tău” este un proiect care își propune să mobilizeze oameni de afaceri care vor să aducă o schimbare în societate. Este o comunitate unde tinerii învaţă unii din experiența altora, se sprijină unii pe alții în afacerile sau proiectele fiecăruia și împreună dezvoltă proiecte care să aducă o schimbare în societate.
Departamentul Liderii de mâine are rolul de a-i ajuta pe studenţi să devină lideri integri şi de caracter, având la bază valorile moral-creştine. Această comunitate îi încurajează pe tineri să aibă iniţiativă şi să îşi învingă temerile, participând la evenimentele, taberele şi întâlnirile săptămânale, unde au ocazia să exerseze abilităţile de organizator, de vorbitor în public, de conducător de grup mic sau de prezentator. Printre activităţile departamentului se numără „Şcoala de vară – Suceviţa” (2010), unde s-au desfăşurat ateliere de inteligenţă emoţională, modelarea personalităţii, managementul timpului, rezolvarea confictului şi altele. Tot în 2010 au mai avut loc: „Training personalitate Persolog – Mihai Doci” – Cluj, „Workshopuri Antreprenoriat” şi „Tehnici Vânzări Kevin Sustala şi Scott Barkley” – Bucureşti, unde tinerii au avut oportunitatea de a cunoaşte care sunt paşii concreţi în vederea pornirii unei afaceri, dar şi cum influenţează caracterul şi personalitatea afacerea şi profitul ei. În 2011 s-au desfăşurat acţiunile: „Seminar Inteligență Emoțională – David Ginn” – București şi „Dezvoltarea unei cariere de succes – Dr. John Schwaiger” – Bucureşti cu scopul ca tinerii să realizeze ce carieră li s-ar potrivi şi cum să îşi atingă potenţialul maxim.
Family Life vine în sprijinul familiilor din România, ajutând la consolidarea căsniciilor şi oferind un cadru de învăţare şi aplicare a principiilor sănătoase în viaţa de familie. Programele derulate de Fundaţia România Pro Culture abordează subiecte practice cum ar fi: menţinerea unităţii în căsnicie, îmbunătăţirea comunicării între soţ și soţie, rezolvarea conflictelor, păstrarea romantismului în relaţia soţ-soţie, creşterea copiilor, administrarea finanţelor în căsnicie etc, oferind, în acelaşi timp, o bază pentru creşterea unor copii care vor îmbrăţişa valori sănătoase pentru vieţile lor. În acest sens, au fost susţinute o serie de conferinţe, dintre care amintim „Un weekend de neuitat”, Conferinţa despre creşterea copiilor, „Pregătire pentru căsătorie”.
Fundaţia România Pro Culture îşi doreşte ca tinerii profesionişti să nu mai plece în străinătate iar țara noastră să aducă speranţă prin oameni competenţi şi integri.

DOINA BÂRCĂ



Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Asociația “AGATA“ – o punte de legătură între tineri și seniori

Asociația “AGATA” se constituie potrivit Ordonanței Guvernului nr.26/2000 modificată și completată cf. Legii nr.246/18.07.2005 și …

Forumul Cultural al Râmnicului

La 3 mai 2001, din inițiativa unor inimoși oameni de cultură locali, la Râmnicu- Vâlcea …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: