ACASĂ / ARTICOLE / MUZEE-EXPOZIȚII-COLECȚII-COLECȚIONARI / MUZEUL SĂTESC „CONSTANTIN CLINCI“ SAU VALEA DOFTANEI ÎN AMINTIRI

MUZEUL SĂTESC „CONSTANTIN CLINCI“ SAU VALEA DOFTANEI ÎN AMINTIRI

MUZEUL SĂTESC „CONSTANTIN CLINCI“
SAU VALEA DOFTANEI ÎN AMINTIRI



Numele meu este Constantin Clinci, sunt pensionar şi colecţionar de obiecte vechi, uitate prin beciuri sau şoproane.
De mic copil mi-a plăcut să păstrez diferite obiecte „de suflet” de la bunici şi părinţi, unele unice, cu valoare sentimentală. Şi tot adunând am devenit un mic colecţionar. După pensionare am amenajat un spaţiu, o cămăruţă în care am expus toate aceste obiecte pentru ca iubitorii tradiţiilor şi obiceiurilor zonei să le poată vedea şi admira.
Din colecţie fac parte costume populare, roţi de tors, ştergare, unelte de tâmplărie, lămpi, fiare de călcat, lăzi de zestre, obiecte folosite de ciobani la stâni pentru prepararea brânzei, velinţe, ţoale, mobilier şi fotografii vechi.
Printre obiectele cele mai dragi aş dori să menţionez: brevete şi ordine de zi ale tatălui şi bunicului meu pentru participarea la cele două războaie mondiale, decoraţii primite de ei pe front, un tablou cu Regimentul Călăraşi din primul război mondial, bidonaşul de apă al tatălui meu de pe front şi fotografia părinţilor de la nunta lor în 1945.
Primele obiecte colecţionate au fost monede şi bancnote moştenite de la bunicii mei.
La amenajarea acestui muzeu au participat soţia, cei patru copii şi nepoţii mei.
Sunt un mic colecţionar, iubesc tradiţiile zonei, portul popular şi obiceiurile locului.
Sfătuiesc copiii şi tinerii să îşi păstreze identitatea naţională şi să nu îşi uite strămoşii şi înaintaşii. Să îşi amintească cu drag de ei.
Muzeul meu este deschis tuturor iubitorilor de frumos. Am avut vizite în cadrul unor excursii desfăşurate cu elevii Liceului Tehnologic din Valea Doftanei şi vizite ale altor colecţionari ajunşi în zonă cu diferite ocazii.
Muzeul sătesc „Constantin Clinci“ este deschis şi îşi aşteaptă vizitatorii zilnic.





Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Muzeul Câmpiei Boianului „Traian Zorzoliu” Drăgănești-Olt

Aflat la intrarea în orașul Drăgănești-Olt dinspre DJ546, pe strada Nicolae Titulescu, muzeul poate fi …

Muzeul „CRAMA 1777”

Aflat pe „Drumul Vinului”, în satul Valea Nicovani, pe dealurile cu podgorii din Valea Călugărească, …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: