ACASĂ / ARTICOLE / ROMÂNIA MARE / 100 ARTISTI PLASTICI ROMÂNI CONTEMPORANI (III)

100 ARTISTI PLASTICI ROMÂNI CONTEMPORANI (III)

100 ARTISTI PLASTICI
ROMÂNI CONTEMPORANI (III)

Poporul român are din belșug oameni de artă cu mult deasupra submediocrității de prin alte părți. Prin paginile revistei „Independența Română – Independența prin cultură”, în anul centenarului „România Mare 2018”, am încercat să interesez opinia publică și marea masă a degustătorilor de artă, arătând lucruri și împliniri a 100 de artiști plastici ce nu pot fi știute, pe care nu toți le pot realiza.
Cei 100 de artiști plastici au pășit triumfători peste pragul unui ideal de puritate, izbutind să se impună în veacul ce cu mândrie îl aplaudăm cu toții. Preocupat să exprim cât mai plăcut vibrațiile de lumină, culoare și compoziție ale fiecăruia, poate fără a supăra sau a crea motive de invidie profesională, inspirat sau neinspirat, am căzut în extreme, atașat fiind de artiști.
La toți artiștii plastici apăruți în revista „Independența Română – Independența prin cultură” s-a simțit necesitatea irezistibilă de a imortaliza colorat pe pânză, carton sau hârtie acea sfântă zbuciumare de care au fost cuprinși și călăuziți în fața frumuseții naturii înconjurătoare și sentimentelor interioare într-un suflet, simțire și destin cu secolul. Departe de a fi fenomene artistice, colegii despre care am scris rămân un spectacol fascinant, un discurs dincolo de cuvinte, o comunicare la nivelul simțurilor.

Prof. pictor VERGIL COJOCARU-COVER

41. Ana Iulia Gioabă. Multe dintre compozițiile artistei plastice expuse în galerii exprimă cromatic și prin desen lumea interioară a autoarei, creatoare sub formă de stări emoționanle, visuri, gânduri exterioare.
42. Doriana Habian. Lucrări ca „La Famme” și „L’Homo”, două modalități plastice de tratare a subiectelor, sunt generate de viață și de experiența spirituală a artistei. Condusă de propria sa fantezie și sensibilitate, lucrările sale de grafică îi asigură un loc definitiv în arta plastică autohtonă.
43. Alexandru Zană. Singur și-a descoperit destinul, căutând să-și dezvolte un stil propriu, să înțeleagă compoziția picturală ca pe un concert simfonic prin care caută să trezească emoții ce pot vibra în cutia de rezonanță a publicului degustător de artă.
44. Marin Mihai Năsturaș. Este implicat în pictura iconografică, religioasă, care nu-l oprește, din contră, îl îndeamnă creștinește către pictura clasică, laică, gotică.
45. Maria Dăbuleanu. Are lucrări plastice care exprimă și trăiesc sentimente de încredere și frumusețe. Emoția estetică poetizată cu mijloace artistice picturale este molipsitoare la fiica întinsei câmpii brăilene.
46. Margareta Eva Apahideanu. De profesie economist, cochetează frumos cu arta plastică iar expozițiile sale sunt o împlinire a năzuințelor ei spirituale și umane.
47. Arety Candide Dinulescu. Înflăcărată iubitoare de artă, cu viața spirituală de adâncă venerație pentru frumusețea desăvârșită, doctorița Arety are o imaginație colorată.
48. Elena (Liana) Dumitrescu. Încărcătura artistico-afecțională îi dă dimensiunea fascinației, iar prin distincția personalității sale împlinește cu succes frumosul către oameni.
49. Ionuț Zevideanu. Creează o artă plastică capabilă să degajeze energie sufletească, care printr-un zâmbet al succesului înfrumusețează viața înconjurătoare.
50. Petru Udrea. Un pictor care, folosind concepte compoziționale și cromatice după o logică a imaginației și înțelegerii, pregătește un sigur drum către nemurirea artei sale plastice.
51. Veronica Ciobanu. Într-o delicată inspirație și cu un bogat fond sufletesc, redă în tablourile sale sentimente frumoase și nobile față de natura în care trăim, cu fantezie artistică personală.
52. Cristina Maria Fildan. Meritoriu emigrant în arta plastică contemporană care, prin colorit și desen, îmbogățește gândirea ce ajută la limpezirea sentimentelor.
53. Elisabeta Vâlsănescu. Iubește mult natura. Cu puterea unei spiritualități cristaline și misterioase și o cromatică grațioasă redă seninătate subiectelor pictate.
54. Emil Jean Țuculescu. Și-a creat o superioritate artistică în care se ascunde iubirea sa aprinsă pentru artă ca strălucirea unei pietre prețioase.
55. Flaviu Micu. Pentru artist, iubirea artei de șevalet este reușita transformării unei pasiuni într-o profesie plăcută și utilă pentru cei din jur și artistului prin plasticitatea imaginilor zămislite.
56. Zaharia Buzea, împreună Ana-Maria Buzea au avut o bogată activitate în desenele de animație de mare valaore și eficiență artistică.
57. Alexandrina Dinu. Cu bogata sa îndemânare coloristică creează picturi magice care, din punct de vedere artistic, reușesc să „vorbească” la înălțimea unui gest uman, demn, frumos, altruist.
58. Mihaela Pițigoi. Cu talent și dibăcie s-a îndreptat către artă, iar arta a venit în întâmpinare ca o muzică cromatică a sufletului pentru suflete.
59. Roland Opriș. Vede și redă natura într-o firească simplitate, folosind o paletă într-un colorit vibrant care produce emoții artistice sincere și profunde.
60. Gabriela Guțescu. Îndreaptă fenomenul de artă plastică către un ideal al expresivității pe care îl îmbogățește prin personala sa interpretare.

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

100 ARTISTI PLASTICI ROMÂNI CONTEMPORANI (II)

100 ARTISTI PLASTICI ROMÂNI CONTEMPORANI (II) Poporul român are din belșug oameni de artă cu …

100 ARTISTI PLASTICI ROMÂNI CONTEMPORANI (I)

100 ARTISTI PLASTICI ROMÂNI CONTEMPORANI (I) Poporul român are din belșug oameni de artă cu …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: