ACASĂ / ARTICOLE / LUMEA NEVĂZUTĂ / „FRATELE“ BIN LADEN ALIATUL SUA

„FRATELE“ BIN LADEN ALIATUL SUA

„FRATELE“ BIN LADEN ALIATUL SUA

 

Florian Gârz
Florian Gârz

Ronald Reagan şi oamenii din poziţiile-cheie ale Administraţiei sale au avut meritul de a fi descoperit faptul că U.R.S.S era un fel de „uriaş cu picioarele de lut” că „Imperiul răului”, cum a definit preşedintele american fosta Uniune Sovietică, se afla în pragul prăbuşirii sale economice. În baza acestei aprecieri ce corespundea întrutotul realităţii, R. Reagan şi-a asumat misiunea istorică de a conduce asaltul final împotriva lumii comuniste din Europa de Est. În acest asalt, preşedintele-actor al S.U.A a contat pe C.I.A, pe serviciile de spionaj ale Marii Britanii şi R.F. Germania precum şi un prelat animat de dorinţa de a domina lumea. Papa, polonez, reprezentant al unui catolicism conservator depăşit, şi-a fluturat artileriul pe toate meridianele lumii, scăpând din vedere faptul că Occidentul super-dezvoltat a intrat de mult în epoca post-religioasă.
Planul strategic de accelerare a procesului de dezintegrare a lumii comuniste din Europa de Est a cuprins, printre altele, următoarele acţiuni strategice de bază:
– Atragerea U.R.S.S într-o cursă a înarmărilor de asemenea proporţii încât să-i provoace o sufocare în plan economic şi capitularea în plan politic.
– Înfrângerea militară a U.R.S.S în Afganistan şi eliminarea acesteia din Cornul Africii, Angola şi America Centrală;
– Desprinderea ţărilor est-europene de U.R.S.S, prin subminarea economică şi compromiterea politică a regimurilor politice din aceste state.
Pe parcursul celor opt ani ai administraţiei Reagan,aceste obiective au fost realizate în totalitate.
Pentru atingerea primului obiectiv, după cum demonstrează analistul american William R. Keylor, în cartea „The Twentieth Century World” (Lumea secolului XX) editura Oxforn University Press, Ney York 1922, pag.475-479, Administraţia Reagan s-a lansat într-o înarmare masivă în absolut toate categoriile de forţe ale armatei S.U.A. În această perioadă au fost construite rachetele de croazieră, care s-au dovedit devastatoare în conflictele militare ce au urmat, rachetele Pershing II de o imensă precizie şi rachetele intercontinentale MX.
S-a planificat ca Forţele maritime să ajungă la 600 de nave de război şi, mai presus de toate, a fost lansat programul „Iniţiativa Apărării Strategice” (S.D.I.) adică un scut spaţial anti-rachetă sau „războiul stelelor”.
În anul 1983, americanii dislocă în Europa de Vest 247 de rachete Pershing II şi 442 rachete de croazieră, iar prin canale subterane, liderilor de la Kremlin li se face cunoscută hotărârea preşedintelui S.U.A, R. Reagan, de a „risca un război atomic cu U.R.S.S” în Europa. Dacă această idee nebunească ar fi prins contur, cu siguranţă că un război nuclear între cele două super-puteri nu avea cum să fie limitat doar la spaţiul Europei şi ar fi devenit un război termonuclear global.
Ruşii au luat, totuşi, în serios avertismentul lui R. Reagan. Fiind cu economia la pământ, U.R.S.S nu a mai putut continua cursa înarmărilor. La întâlnirea, Reagan-Gorbaciov, din octombrie 1986, de la Reykyavik-Islanda, Moscova cere pace, iar la istorica întâlnirea de la Malta din 2-3 decembrie 1989, dintre M. Gorbaciov şi G. Bush, succesorul lui R.Reagan, U.R.S.S capitulează.
Dezmembrarea U.R.S.S, la 25 decembrie 1991, nu s-a datorat lui R.Reagan, dar acţiunile serviciilor de spionaj şi diversiune occidentale, în frunte cu C.I.A, au accelerat acest proces.
Pentru înfrângerea militară a U.R.S.S în Afganistant, S.U.A a pompat în această ţară cantităţi enorme de armament şi materiale de război. Printre altele, C.I.A a înfiinţat organizaţia Al Qaeda, în fruntea căreia l-a pus pe sauditul Osama bin Laden, care va strânge o armată de peste 60.000 de luptători din toată lumea musulmană. La sfârşitul anului 1988, U.R.S.S abandonează Afganistantul, dar şi S.U.A plăteşte cumplit la 11 septembrie 2001, de pe urma loviturilor primite din partea propriei creaţii, Al Qaeda.

Spionaj şi Diversiune
Col. (r) FLORIAN GÂRZ

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Singurătatea unei țări de valoare (I)

Motto: „Încearcă să fii un om de valoare și nu un om de succes” Albert …

Quo vadis umanita 2023 – O lume în declin (II)

Cum va arăta 2023? Pentru 2023, Universul ne transmite un mesaj clar că, vom fi …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: