ACASĂ / ARTICOLE / FUNDAȚII - ASOCIAȚII / ASOCIAŢIA CULTURALĂ DE TEATRU, MUZICĂ ȘI FILM „DRACULA”

ASOCIAŢIA CULTURALĂ DE TEATRU, MUZICĂ ȘI FILM „DRACULA”

ASOCIAŢIA CULTURALĂ DE TEATRU,
MUZICĂ ȘI FILM „DRACULA”

În pofida numelui care inspiră teamă, cruzime, mister, Asociaţia Culturală de Teatru, Muzică şi Film „Dracula” este o organizaţie nonguvernamentală, paşnică şi umanistă, care promovează cultura românească, venind în întâmpinarea iubitorilor de muzică, teatru şi film, artă cu activităţi interesante şi captivante.
Înfiinţată cu mai bine de zece ani în urmă, Asociaţia „Dracula” organizează în Bucureşti şi alte oraşe ale ţării evenimente cultural-artistice de largă mediatizare, concerte şi spectacole care să aibă în prim plan interesul publicului românesc, promovând artiştii noştri de succes şi creaţiile acestora.
Dintre nenumăratele manifestări cultural-artistice organizate de asociaţia menţionată în anul 2017, evidenţiem: Concertul aniversar „Ador” susţinut de îndrăgita interpretă Loredana Groza; Gala de Folk „Om bun”, la care au participat nume mari ale muzicii româneşti precum Nicu Alifantis, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Vasile Şeicaru, Victor Socaciu, Mircea Vintilă şi alţii; spectacolul aniversar de muzică populară şi de petrecere, avându-i ca protagonişti pe Emilia Ghinescu şi Nicu Paleru, cu invitaţi de marcă din lumea folclorului şi umorului ca Maria Dragomiroiu, Veta Biriş, Gheorghe Turda, Gelu Voicu, Văru’ Săndel, Romică Ţociu şi Cornel Palade, Jean Paler, valoroşii actori Valentina Fătu şi Vasile Muraru de Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” (cu care asociaţia are un parteneriat benefic) etc; concertele de Crăciun ale reputaţilor interpreţi Horia Brenciu şi Ştefan Bănică Jr. Toate au avut loc la Sala Palatului şi s-au bucurat de mare succes.
În afara artiştilor menţionaţi (Loredana, Bănică Jr., Horia Brenciu, cei de la „Om bun” etc), ale căror concerte le manageriază de mai multă vreme, Asociaţia „Dracula” a organizat în anii trecuţi şi spectacolele altor interpreţi români şi străini de prestigiu, precum Maria Ciobanu în 2016, Richard Clayderman de Ziua Femeii sau cel de Crăciun al orchestrei Strauss Festival Orchestra Vienna.
De asemenea, Asociaţia „Dracula” organizează o serie de reprezentaţii teatrale de mare succes, precum piesele „La pulce”, „Bani din cer” şi altele de la Teatrul de Comedie din Bucureşti sau mega-showul „Desculţ în parc” (cu Ştefan Bănică Jr. în rolul principal), în mai multe oraşe din România.
Asociaţia menţionată desfăşoară şi o amplă activitate antidrog sub deviza „Arta contra drog”. Arişti, oameni de cultură, personalităţi din diverse domenii îşi dau mâna în acest proiect de mare impact social şi civic. Bunăoară, în 28 mai 2016, de Ziua Internaţională a Copilului, Asociaţia Culturală „Dracula”, în parteneriat cu alte entităţi implicate, a organizat în Parcul „Carol” din Capitală o manifestare complexă cu intrarea liberă la care au participat persoane cunoscute în spaţiul public, ca de exemplu academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici.
Cu toţii au militat împotriva acestui flagel teribil, atrăgând serios atenţia asupra riscului major al consumului de droguri pentru viaţă şi sănătate, arătând totodată că există şi alte posibilităţi de a petrece timpul liber, respectiv prin muzică şi artă.
Managerul asociaţiei, cunoscutul om de cultură şi impresariat artistic Anghel Stoian, cu o activitate neîntreruptă de peste 40 de ani în slujba artei şi divertismentului, împreună cu echipa tânără pe care o coordonează, se află în permanentă preocupare pentru găsirea de noi forme de atragere a publicului din România spre muzică bună şi spectacol de calitate.
Într-o lume modernă, agitată, în mare goană după bani şi interese materiale, cei de la „Dracula” promovează cultura şi spiritul uman, organizând spectacole şi manifestări artistice cu mare priză la public, demonstrând că se poate. Concerte de talia celor cu Loredana, Brenciu sau Bănică Jr., desfăşurate cu Sala Palatului plină până la refuz, ba chiar multe dintre acestea repetându-se „la cererea publicului”, arată că reţeta de succes este viabilă, dacă însă există talent, multă muncă şi respect faţă de spectatori, dornici de cultură adevărată.
Loredana, de exemplu, care după ce umple Sala Palatului cu super-showurile ei incendiare, cu generozitatea-i cunoscută şi în iubirea nemărginită pentru spectatori oferă periodic şi câte un show cu intrarea liberă, cum a fost cazul concertului „Imaginarium” din mai 2016 sau recitalurile extraordinare de la târgurile anuale de Crăciun ori din noaptea de Revelion, când ne-am obişnuit să ne anunţe ea sosirea anului nou. Marii artişti ştiu să-şi respecte şi onoreze publicul şi de aceea sunt şi mai apreciaţi şi iubiţi nu doar de către faniii lor.
Indiscutabil, şi pentru anul 2018, Asociaţia Culturală de Teatru, Muzică şi Film „Dracula” promite evenimente artistice de mare anvergură, cu multe surprize şi atracţii pentru iubitorii de cultură din România pe care le aşteptăm cu interes şi încredere.

HORAŢIU MĂNDĂŞESCU

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I”

Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” este purtătoare a numelui Regelui Marii Uniri și a …

Asociația ASO-EST “Educație Talent Șansă”

“EDUCAȚIA este cea mai puternică armă pe care voi o puteți folosi pentru a schimba …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: