ACASĂ / ARTICOLE / EVENIMENTE / CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ MIDTERM UNIFERO INC. ȘI CONFERINȚA DE LUCRU A WRC/CMR 11-16 ianuarie 2018

CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ MIDTERM UNIFERO INC. ȘI CONFERINȚA DE LUCRU A WRC/CMR 11-16 ianuarie 2018

CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ MIDTERM UNIFERO INC.
ȘI CONFERINȚA DE LUCRU A WRC/CMR
11-16 ianuarie 2018

Între 11-16 ianuarie 2018 a avut loc în Atlanta, SUA, CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ MIDTERM UNIFERO INC., organizată de UNIFERO Inc. Aceasta este o organizație cu 11 ani vechime, înregistrată în Atlanta, Georgia, în Februarie 2007, permanent activă în SUA și în Europa, mai ales în România, dar și în Asia, sub conducerea D-nei Smaranda Livescu, fondator și Președinte. De asemenea, s-a desfășurat și CONFERINȚA DE LUCRU A NOULUI WORLD ROMANIAN COUNCIL/WRC-CMR sub conducerea dlui Mircea Popescu, fondator și Președinte.
Anunțată încă din noiembrie 2017, această Conferință a avut ca puncte principale analiza activității pe un an (2017), pentru a decide prin reprezentanții prezenți și mesajele trimise în acest sens, activitățile legate de aniversarea Marii Uniri, în 2018 și desfășurarea CONFERINȚEI ANUALE a UNIFERO Inc. care va avea loc la Alba Iulia. Dintre participanți menționez pe Maria Petrescu, Secretar General III – Evenimente și Doina Teglaș (România), Ec. Diana Acsente, Pr. George Acsente (Atlanta).
Pe tot parcursul conferinței participanții au primit mesaje de salut și suținere din partea doamnei Sandra Pralong, Consilier de Stat la Departamentul pentru relațiile cu Românii din afara granițelor, din cadrul Ambasadei Române la Washington, Diana Wheeler – Peachtree Corner City, Asociația Români în USA, Marilena Chambley, Elena Miller, Președinta Societății Românești din Indiana (USA), familia Dr. Aurelia și Vlad Soltan (Canada); din România: Elisabeta Iosif, Frederica Dochinoiu, Monica Sofron, Carmen Suciu, Ana Nedelcu, Magdalena și Nicolae Miclea, Delia Rădmănăștean, Nicoleta Marghitaș și, nu în ultimul rând, Zoia Jalbă, parlamentar RM și Veronica Balaj.
Un mesaj puternic, plin de încărcătură istorică, a fost transmis și de Fundația Literar – Istorică Stoika, reprezentată de Dl. Florian Laurențiu Stoica, Președinte, și D-na Doina Bârcă, Secretar, care au trimis participanților la Conferință și membrilor Diapsorei române din Atlanta, SUA, revista „Independența română – Independența prin cultură”, editată de Fundație.
Temele de discuție abordate pe parcursul evenimentului au fost cele legate de traficarea umană, violența împotriva femeilor și copiilor/ tinerilor, depresie, atacuri de panică și stress – cauze și modalități de prevenire – începând cu educarea la vârste fragede, în școală și acasă; modalități de inițiere a unor punți de colaborare între sisteme școlare din lume, continuarea creării unui network între organizații non-profit, persoane individuale, presă etc, obținere de fonduri pentru desfășurarea Conferințelor și pentru deschiderea unor puncte de bibliotecă românească și cursuri de limbă, cultură și istorie a României în Diaspora și în zonele limitrofe, susținerea dreptului la folosirea limbii materne în Ucraina/ Bucovina de Nord, ținutul Herței și, evident, acțiuni care să sublinieze importanța Marii Uniri și căi pentru reunificare a Basarabiei cu România, pentru reconfigurarea reală a României Mari, întregite. Importante au fost și schimburile de idei avute de membri UNIFERO cu participanții la Conferința de lucru a noului World Romanian Council/WRCCMR. Printre aceștia pot menționa pe ing. Victor Todoriuc, basarabean/ bucovinean de origine, care ne-a îndrumat să nu uităm și de Bucovina de Nord / românii din Ucraina ale căror drepturi ca vorbitori de limbă română și parte a culturii românești au fost și sunt încălcate, recent și prin legea care interzice folosirea limbii native în școlile cu predare în limba română. Domnia sa a fost propus consilier
pentru zona Basarabia /Bucovina de Nord pentru UNIFERO.
Deosebit de interesant a fost și dialogul purtat cu prof. Ion Leascenco, Președintele Blocului pentru Unitate Națională (BUN), sosit din Basarabia special pentru cele două conferințe, român de suflet și gânditor profund.
Important pentru cele două conferințe a fost participarea domnului Deputat Constantin Codreanu, din Parlamentul României, Președinte al Comisiei pentru Românii din afara granițelor, Diana Uscatu (SUA), Gheorghe Codreanu, Teodor Tocan și Lucian Livescu din Atlanta.
Conferințele au fost salutate și de Ambasada României la Washington.
Vă așteptam în iulie la a XI-a Conferință Internațională UNIFERO Inc. la Alba Iulia.

MARIA PETRESCU

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Un eveniment complex, literatură, muzică, actorie, desen

Am asistat, sâmbătă 30 septembrie 2023, în eleganta sală a Bibliotecii Metropolitane București la o …

Un secol de culoare – 2-15 octombrie 2023

Cercul Militar Național a găzduit în perioada 2 – 15 octombrie 2023 expoziția colectiva de …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: