ACASĂ / ARTICOLE / ECOLOGIE / AVANTAJELE SATULUI ECOLOGIC

AVANTAJELE SATULUI ECOLOGIC

AVANTAJELE SATULUI ECOLOGIC

„O viaţă simplă şi liniştită aduce mai multă bucurie decât căutarea succesului într-o nelinişte constantă” (Albert Einstein)

Rutina vieții de zi cu zi ne-a imprimat niște obiceiuri și niște idei despre societate și despre modul de organizare și de conviețuire a unei comunități încât cu greu ne putem desprinde de standardele impuse de lumea modernă, devenind astfel aproape imposibil pentru omul de rând să țeasă sau chiar să conceapă noi modalități în care oamenii să poată forma o comunitate. Iată totuși că timpurile în care ne aflăm ne obligă la găsirea unor soluții cu privire atât la reducerea poluării mediului cât și la îmbunătățirea stării psihice a oamenilor de rând.
Dacă în urmă cu 20 de ani ideea de case ecologice era de domeniul Science Fiction, iată că datorită ingeniozității inginerilor contemporani am descoperit multe modalități prin care putem profita de energia „gratuită” pe care planeta noastră ne-o pune la dispoziție. În principal, focusul a fost pe reducerea poluării și pe diminuarea amprentei de carbon pe care fiecare locuință o emite în timpul activităților obișnuite. Astfel, am uitat să ne mai concentrăm pe adevăratul sens al vieții: să trăim.
De câte ori nu ne-am gândit că viața trece pe lângă noi, deși suntem conșitenți că are atât de multe alte lucruri să ne ofere? De câte ori nu am închis ochii și am visat la momentul în care viața noastră va începe cu adevărat? Soluția care îmbină atât căutarea neîncetată a oamenilor pentru fericire cât și nevoia esențială de a trăi în armonie cu natura, fără poluare, este Satul Inteligent. Acesta reprezintă un proiect menit să satisfacă nevoia oamenilor de a locui într-o comunitate bio în timp ce se axează și pe nevoile și pe împlinirea viselor acestora.
Pe lângă partea de infrastructură care va asigura celor 1.000 de locuințe o sursă de energie provenită din surse regenerabile, Satul Inteligent va fi unic prin modul său de organizare și de gestionare a resurselor.
Oamenii nu vor primi doar o locuință, ci se vor putea alege și cu o afacere care le va genera un venit pasiv, vor beneficia de alimente naturale de la o fermă proprie, vor fi consiliați de specialiști pe teme de nutriție și de turism și vor avea acces la o suită de servicii care le va face viața mai ușoară în cadrul comunității.
Concret, iată câteva dintre avantajele achiziționării unei locuințe în Satul Inteligent:

FACTURI LA ENERGIE NEGLIJABILE

Când cumpărăm energie provenită din combustibilii fosili, acei combustibili trebuie extrași din zăcământ, transportați la rafinărie, rafinați, transportați la centrală și valorificați pentru a produce mult râvnita energie pentru consumatori.
Energia verde înseamnă cu totul atlceva: Soarele, vântul, apa… sunt elemente care ne înconjoară în viața de zi cu zi, se găsesc peste tot și generează energie în mod gratuit. În general, pentru o instalație de producere a curentului electric bazată pe surse regenerabile este necesară doar plata întreținerii sistemului.

ALIMENTE 100% BIO ȘI O NUTRIȚIE ADECVATĂ

De câte ori nu ne-am uitat la televizor și am început să ne întrebăm dacă alimentele pe care le cumpărărm de la supermarket sunt cu adevărat ceea ce se prezintă a fi și dacă ne ajută cu adevărat organismul să se dezvolte și să primească toate elementele de care are nevoie. Aceste griji vor fi de domeniul treculului pentru comunitatea Satului Inteligent întrucât, prin planul fermei atașate satului, locuitorii vor beneficia de alimente provenite direct de la producător, se vor putea convinge ori de câte ori este nevoie de veridicitatea și de calitatea superioară a produselor și vor beneficia de un plan de nutriție ce le va recomanda exact ce alimente trebuie să consume pentru buna funcționare a organismului lor.

CASELE SUNT MAI DURABILE

Materialele “verzi” înseamnă construcție de calitate ce prezintă o longevitate mai mare decât a produselor concurente. Totodată, “verde” înseamnă pentru noi și “intelligent”, ceea ce se traduce prin folosirea unor materiale ce nu dăunează nici sănătății, nici mediului înconjurător. De asemenea, prin metoda de construcție și materialele folosite, costurile de întreținere ale locuinței vor scădea în comparație cu cele ale unei case normale.

PREVENIRE, SĂNĂTATE ȘI FERICIRE

Comunitatea nou-formată va avea ca scop un stil de viață unde locuitorii se vor bucura cu adevărat de cele 24 de ore pe care ziua le are de oferit prin programe de prevenire, consultanță și nutriție personalizate.
Locatarii vor face parte dintr-un mediu activ, având posibilitatea să se implice în treburile administrative ale Satului Inteligent și să își cultive simțul antreprenorial prin cumpărarea de acțiuni la firmele ce se vor ocupa de buna funcționare a comunității.
Satul Inteligent va fi un loc pentru toate vârstele, unde copiii vor avea grădinițe și școli, unde tinerii își vor aprofunda studiile în cadrul academiei de business și unde toți se vor putea bucura de programe artistice la centrul cultural, unde cei mai în vârstă vor avea o retragere activă și vor fi în continuare considerați ca membrii de bază ai comunității.
În final, tot ce contează este cum alegem să ne trăim viața și cum profităm de oportunitățile ce ni se oferă.

VIOREL STOICA
Project Coordonator

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Impactul utilizării îngrăşămintelor chimice

Îngrășământ este un nume generic dat unui produs organic sau mineral, obținut natural sau artificial, …

Consecințele neaplicării legislației referitoare la reciclare

Mai ține minte oare cineva, din cei care au prins perioada de dinainte de Revoluție, …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: