ACASĂ / ARTICOLE / SPORT / Campionatul Mondial de Fotbal Rusia 2018 (Rusia – Arabia Saudită)

Campionatul Mondial de Fotbal Rusia 2018 (Rusia – Arabia Saudită)

Campionatul Mondial de Fotbal Rusia 2018
Grupa A
RUSIA – ARABIA SAUDITĂ 5-0

Sursa: FIFA.COM
Sursa: FIFA.COM
Sursa: FIFA.COM
Sursa: FIFA.COM

ECHIPE


Rusia: Akinfeev – Fernandes, Kutepov, Ignashevich, Zhirkov – Gazinski, Zobnin – Samedov (64, Kuzyayev), Dzagoev (24, Cheryshev), Golovin – Smolov (70, Dvyuba).
Antrenor: Stanislav Cherchesov


Arabia Saudita: Al-Maiouf – Alburayk, Os. Hawsawi, Om. Hawsawi, Al-Shahrani – Otayf (64, Al-Muwallad), Al-Dawsari, Al-Faraj, Al-Jassam – Al-Shehri (74, Bahebri), Al-Sahlawi (85, Assiri).
Antrenor: Juan Antonio Pizzi

Au marcat: Gazinskyi (12), Cheryshev (43 și 90+1), Dzyuba (72), Golovin (90+3)

 

Rușii s-au distrat cu saudiții

Cea de-a 21-a ediție a Campionatului Mondial de fotbal, ce se va desfășura în perioada 14 iunie-15 iulie 2018 în Rusia a luat startul cu meciul de deschidere, dintre naționala țării gazdă și selecționata Arabiei Saudite. Cele două echipe, printre cele mai slab clasate în clasamentul FIFA (Rusia – 70, Arabia Saudită – 67), n-au oferit un fotbal atractiv. Totuși, gazdele Mondialului au început în forță și au deschis scorul după doar 12 minute de joc, prin Gazinskyi.

Când toată lumea aștepta pauza, Cheryshev a finalizat pentru 2-0, la capătul unui contraatac în care mijlocașii centrali și fundașii Arabiei Saudite s-au făcut, pur și simplu, de râs. În repriza secundă, rușii au ridicat piciorul de pe accelerație, dar saudiții n-au făcut decât să plimbe steril mingea, nereușind, pe parcursul întregii partide, să tragă măcar un șut pe spațiul porții apărate de Akinfeev.
Până la final, Rusia a mai marcat de trei ori, prin Dzyuba (72), Cheryshev (90+1) și Golovin (90+3), iar după acest scor echipa antrenată de Stanislav Cherchesov pare favorită la calificarea în optimile de finală ale Campionatului Mondial. Greul, însă, abia începe, în condițiile în care, în următoarele meciuri din Grupa A, Rusia va înfrunta Egiptul lui Sallah și Uruguay-ul lui Cavani și Luis Suarez…

MUGUR BĂILEȘTEANU

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

După opt ani de așteptare, România e din nou la Euro

După opt ani de așteptare, România e din nou la Euro Echipa națională de fotbal …

Ștefan Barbu primul fotbalist arădean, golgheter al României

Ştefan Barbu s-a născut la Arad, în ziua de 2 martie 1908. A jucat la …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: