ACASĂ / ARTICOLE / FUNDAȚII - ASOCIAȚII / Asociația „Copii spre viitor“

Asociația „Copii spre viitor“

Asociația „Copii spre viitor“

 

Asociația „Copii spre viitor“

Este o organizaţie non-guvernamentală cu scop educaţional şi vocaţional.

Scop educațional și vocațional

Educarea, cunoaşterea şi promovarea tradiţiilor, obiceiurilor şi meşteşugurilor tradiţionale româneşti şi/sau internaţionale, precum şi îndrumarea în cunoaşterea şi alegerea unei meserii în rândul copiilor şi/sau adulţilor, promovarea interculturalităţii şi convieţuirii paşnice şi constructive, integrarea în comunitate a unor categorii de persoane defavorizate prin diferite acţiuni/programe întreprinse de către Asociaţie.

Scop social

Integrarea copiilor din familii defavorizate în societate, acordându-le șanse egale cu toți ceilalți, prin participarea la programele Asociației. Misiunea Asociaţiei este „omul potrivit la locul potrivit“: fiecare dintre noi se naşte cu „ceva“ ce îl defineşte. Noi ne propunem să descoperim acel „talent“ al fiecăruia şi să îl transformăm în meserie.
De ce meserie? Pentru că dacă dezvolţi o aptitudine şi o transformi într-o competenţă, devine ca şi când ai toată viaţa un hobby şi eşti plătit să îl practici.

1

În acelaşi timp, cu ajutorul programelor noastre, dorim să realizăm o coeziune de familie mai strânsă, prin participarea la atelierele de lucru a echipelor formate din părinte şi copil: copiii vor realiza că părinţii nu sunt „atotştiutori“, iar părinţii vor conştientiza capacităţile copiilor, prin simplul fapt că sunt de faţă la înfăptuirea creaţiilor lor.
Asociaţia Copii spre viitor derulează programe de gastronomie (bucătărie şi cofetărie fără foc, pizza, juice şi smoothie, ciocolaterie), de inginerie (mici ingineri – căsuţe de păsări, descoperirea motorului, diverse machete), de manualitate (croitorie, brăţări, accesorii), cadouri (mărţişoare, tehnica şerveţelului, aranjamente florale).
Împreună descoperim ceea ce le place copiilor să facă, le arătăm importanţa şi respectul pentru munca oamenilor şi le insuflăm dorinţa de a creea ceva cu mâinile proprii, punând accent pe valoarea morală a lucrurilor.

Metode practicate

• Vizite la locul de desfășurare activității (meseriei), pentru lărgirea orizontului
• Jocuri diverse pentru testarea cunoștintelor și aptitudinilor
• Creare de lucruri noi – experimentarea diverselor meserii (ateliere de lucru)
• Cunoașterea diversității umane – persoane din diverse regiuni, comunități, având moduri de viață și obiceiuri diferite
• Discuții libere
Alte programe ale Asociaţiei Copii spre viitor se adresează părinţilor şi cadrelor didactice (îi aducem în acelaşi loc pentru a micşora prăpastia dintre ei, arătându-le că toţi avem un scop comun: copiii) – programe prin care învăţăm să învăţăm, învăţăm cum să descoperim ce ne place să facem sau ce ne motivează să mergem mai departe.
Pentru a încununa activitatea noastră, latura socială ne însoţeşte la tot pasul: cu ajutorul vostru, al participanţilor la programele noastre, putem să oferim unor copii defavorizaţi (din cadrul a două instituţii partenere) o şansă la o educaţie fără discriminare.
Veniţi alături de noi şi împreună putem schimba mentalităţi, locuri şi oameni! Fii tu schimbarea pe care o vrei de la alţii!
Dă tonul!

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I”

Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” este purtătoare a numelui Regelui Marii Uniri și a …

Asociația ASO-EST “Educație Talent Șansă”

“EDUCAȚIA este cea mai puternică armă pe care voi o puteți folosi pentru a schimba …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: