ACASĂ / ARTICOLE / FUNDAȚII - ASOCIAȚII / Asociaţia pentru Motivaţie în Psihoeducaţie

Asociaţia pentru Motivaţie în Psihoeducaţie

Asociaţia pentru Motivaţie în Psihoeducaţie

„Credem că omul sfinţeşte locul şi că schimbarea începe cu tine. Şi nimic nu este prea greu atunci când ai un scop şi o misiune. Iar misiunea noastră este să ne implicăm acolo unde este nevoie de noi, să creştem, să oferim educaţie de calitate şi să arătăm că dacă vrei, poţi aduce lumină acolo unde ţi-e dat să te afli”.
Asociaţia pentru Motivaţie în Psihoeducaţie, pe scurt AMP este o organizaţie non-profit care are ca misiune desfășurarea de activități în domeniul social și educativ, promovarea valorilor și a culturii, educarea și instruirea populației prin formare profesională, acțiuni de prevenire a marginalizării și realizarea incluziunii sociale a copiilor, a familiilor defavorizate și a persoanelor cu dizabilități.
AMP a luat naştere într-o zi de primăvară, în anul 2014, la iniţiativa a cinci fete tinere şi dornice de a aduce culoare şi bucurie în rândul copiilor cu deficienţe cu care acestea lucrau din postura lor de cadre didactice sau terapeuţi.
Patru dintre cele cinci membre fondatoare ale asociaţiei sunt profesoare la o şcoală pentru elevi surzi din Bucureşti. O şcoala mare, cu internat, situată în partea de nord a oraşului, înconjurată de verdeaţă şi cu multă grijă şi implicare în viaţa celor aproximativ 120 elevi înscrişi. Aici vin să înveţe copii din provincie, din judeţe apropiate de Bucureşti, care îşi petrec în internat timpul liber şi zilele de weekend, care îşi înfrâng dorul de familie, sperând la o viaţă mai bună, la o educaţie adecvată nevoilor lor, la acceptare şi respect de la oamenii din jur.

Din dorinţa de a veni în sprijinul nevoilor copiilor, de a facilita atragerea de fonduri şi implementarea proiectelor, s-a pus pe picioare Asociaţia pentru Motivaţie în Psihoeducaţie.
„Habar n-aveam ce urma să facem. Ştiam doar că ne va fi mai uşor împreună, sub o singură viziune şi într-un cadru oficial”.
Începutul a fost anevoios, cu o muncă voluntară susţinută dar şi cu multă încredere că eforturile de a aduce o schimbare în viaţa copiilor vor fi răsplătite cumva.
Primul proiect al asociaţiei a fost înfiinţarea unui atelier în internatul şcolar, un atelier cu jocuri şi materiale educative în care elevii să-şi poată petrece timpul liber fără a se plictisi. Primii bani pentru înfiinţarea acestui atelier au fost strânşi în urma participării la un maraton, pe o platformă de donaţii. Bucuria celor mici le-a dat fetelor din AMP suflul de care aveau nevoie şi astfel proiectele lor s-au extins, Atelierul de Făurit Lumi rămâne însă proiectul lor de suflet, acela care le-a arătat că poţi schimba lumea sau o poţi construi cu totul dacă este nevoie.
Prin programe cu finanţare, au înfiinţat trupa de teatru a şcolii, au reabilitat complet internatul şcolar, au organizat petreceri, serbări, cadouri de Crăciun, seri de mers la teatru şi la film. Printr-un grup de voluntari din Anglia, trei săli din şcoală au fost reamenjate, pictate şi dotate cu materiale educaţionale necesare orelor de terapie atât de importante pentru dezvoltarea psihoeducaţională a copiilor cu dizabilităţi.
Prin implicarea zi de zi în viaţa elevilor, asociaţia a devenit un real sprijin în dezvoltarea instituţională a şcolii, promovând alături de profesori şi de directoarea şcolii un sistem educaţional modern, respect şi iubire pentru beneficiarii instituţiei.

Asociaţia pentru Motivaţie în Psihoeducaţie nu se opreşte însă la colaborarea cu şcoala. Printr-un nucleu de voluntari tineri şi implicaţi oferă terapie pentru copii cu tulburări din spectru autist, ore de logopedie, grupuri de socializare şi consilierea părinţilor, se implică în viaţa comunităţii şi promovează motivaţia în psihoeducaţie.
De-a lungul celor patru ani, asociaţia a adunat în jurul ei mulţi prieteni, gata să ofere o mână de ajutor, să se implice şi să susţină cauzele în care cred. Nu de puţine ori, s-au organizat seri tematice, s-au pictat sacoşele care mai departe au fost vândute sau dăruite, ateliere de făcut mărţişoare, pictat pe sticlă sau origami.
„Este nevoie ca oamenii să ştie de existenţa noastră pentru că ne dorim o schimbare de mentalitate a oamenilor vis-a-vis de persoanele cu dizabilităţi. Ştim că nu vom putea face o schimbare la nivel de societate, dar om cu om, rotiţă cu rotiţă vom duce lucrurile mai departe”.

IULIA MĂNDĂȘESCU

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Asociația națională a cadrelor militare în rezervă și retragere „Alexandru Ioan Cuza” – Filiala județeană Giurgiu „Mircea cel Bătrân”

S-a scris și se va mai scrie despre organizațiile n o n g u v …

Asociația “AGATA“ – o punte de legătură între tineri și seniori

Asociația “AGATA” se constituie potrivit Ordonanței Guvernului nr.26/2000 modificată și completată cf. Legii nr.246/18.07.2005 și …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: