ACASĂ / ARTICOLE / LA ÎNCEPUT DE DRUM - ȘCOALA AZI / Alexandra Ivășchescu – „Teatrul va rămâne hobby-ul meu”

Alexandra Ivășchescu – „Teatrul va rămâne hobby-ul meu”

Alexandra Ivășchescu
„Teatrul va rămâne hobby-ul meu”

S-a născut pe data de 7 august 2003, este eleva Colegiului Național Ion Luca Caragiale din București. În școala gimnazială a obținut rezultate foarte bune, a participat la nenumărate evenimente, concursuri sau olimpiade organizate de școală și nu numai.
Alexandra participă la cursurile de actorie de când avea șase ani, iar acest lucru a ajutat-o să devină mult mai îndrăzneață și sigură pe sine. Aceste cursuri reprezintă pentru Alexandra „un mod de a mă elibera de tot stresul, oboseala sau energiile negative acumulate. Îmi place foarte mult ceea ce fac deoarece mereu am admirat marii actori și am sperat să ajung acolo, pe scenă, unde au ajuns ei. Când sunt pe scenă alături de colegii mei parcă toate problemele dispar. În acel moment suntem doar noi și publicul, iar nimic în jurul nostru nu mai contează, trebuie doar să ne simțim bine făcând ceea ce ne place cu adevărat”.
A participat la o mulțumire de concursuri, obținând rezultate excepționale: la Cupa Primăverii, Cupa Toamnei, Concurs Municipal de Poezie „Emoție de Vers”, Festivalul Interjudețean de Teatru „E.Strada Elevilor”, Festivalul Național de Teatru pentru Elevi „Ferdinand I” – locurile I, II și III mai multe ediții consecutive. Totodată, a obținut Premii speciale şi numeroase Premii II la secțiunea Teatru de Revistă, alături de colegii din Trupa de Teatru „Joc”, la Festivalul Național al Teatrelor de Revistă pentru Copii „Toata lumea râde, cântă şi dansează!” de la Ploieşti, organizat la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, Locul 1 la Concursul Interjudețean „Eternul Eminescu” de la Pitești, locul I la Concursul Național „Marin Sorescu” de la Craiova, locul I la Festivalul Național de Teatru de păpuşi şi pantomimă „Cătălin Damian” organizat de Palatul Copiilor din Iaşi, etc. În luna iunie 2018, a fost premiată, alături de câțiva colegi de trupă, cu Diplomă de Excelență pentru Merite deosebite și rezultate remarcabile obținute la concursurile și competițiile naționale din domeniul artistic, PMB – PROEDUS, iar în luna decembrie a fost premiată și de Primăria Sectorului 1 alături de colegii ei.
Alexandra a practicat diverse activități precum gimnastică ritmică, balet, dansuri moderne, însă s-a oprit la pasiunea ei, teatrul. Nu a renunțat la teatru, hobby-ul ei, chiar dacă a întâmpinat și perioade mai dificile. Elevă fiind, a știut să echilibreze învățatul cu lecțiile de actorie, astfel încât să se descurce la ambele foarte bine. Mai mult, aceste cursuri au ajutat-o să se relaxeze în perioadele tensionate.
„Am fost întrebată de nenumărate ori dacă vreau să urmez o facultate specializată în acest domeniu, însă niciodată nu am fost sigură de răspuns. Chiar dacă nu voi profesa în acest domeniu, nu voi renunța la teatru, va rămâne hobby-ul meu preferat, care mă va ajuta să trec mai ușor peste toate”, mărturisește tânăra.
Alexandra, indiferent ce domeniu de activitate îți vei alege, sunt sigură că îl vei aborda cu cea mai mare seriozitate și dăruire. Succes în tot ceea ce faci!

MAGDA BĂCESCU

Păsările călătoare
Peste plopii cei înalţi,
Peste munţii cei uscaţi,
Trec în zbor de dimineaţă
Cârduri de cocoare-n faţă.

Se duc înspre ţărmuri calde,
Pentru că soseşte iarna
Ce aduce iar cu sine
Vânturile şi ninsoarea.

Se mai uită-ncet în spate
La locul de unde au plecat
Şi parcă ar vrea să se întoarcă
Înapoi în vreun sat.

Doar vremea le sileşte
Să zboare neîncetat
Până-n paradisul cald
Unde tocmai au plecat.

Toamna
Toţi copacii se apleacă
La pământ de frig, de geruri
Şi frunzele lor verzi,
S-au schimbat în mii de feluri.

Acum sunt uscate tare
Şi cad singure pe jos
Formând un mic covoraş
Într-un peisaj frumos.

Pe cerul senin
Trec repede în zbor
Păsările călătoare
Care duc al ţării dor.

La teatru
Spectacolul începe
Cortina-i ridicată,
Spectatorii-s pregătiţi,
Iar actorii vin de-ndată.

Sala este plină
De copii nerăbdători
Şi de cei mai mari ca ei
Care aşteaptă de cu zori.

Pe scenă vin acum
Personaje fermecate
Care îi lasă pe copii
Cu guriţele căscate.

Când programul s-a încheiat,
Aplauzele-au explodat.
Toţi prezenţi cu mic cu mare
Aplaudă cât pot de tare.

Iarna
În munţi vântul bate puternic. Satele de la poalele lui sunt îngheţate. Pe străduţele înguste sunt copii veseli care, cu zâmbetul lor, încălzesc vremea de afară.
Încet, încet încep să cadă fulgi mari de nea. Se aşază peste pământul rece şi formează un covoraş alb, mirific.
Copacii sunt îmbrăcaţi într-o haină groasă, adusă de Zâna Zăpezii, iar în casele oamenilor sunt brazi împodobiţi cu beteală colorată.
Copiii ies pe afară cu săniile, iar alţii construiesc veseli oameni de zăpadă.
Doar ei văd frumuseţea acestui anotimp.

(Încercări poetice la o vârstă fragedă, 9-10 ani)

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 71 – BUCUREȘTI

Școala Gimnazială nr 71 este o instituție educațională cu un vechi trecut, palmares didactic, parte …

STANCU ANDRA GEORGIANA „Pasiunea mea este să joc teatru”

S-a născut la data de 24.06.2005 în Bucureşti şi este elevă în clasa a VIII-a …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: