ACASĂ / ARTICOLE / LA ÎNCEPUT DE DRUM - ȘCOALA AZI / MARIA DENISA AVRAM – “Pe scenă mă pot regăsi”

MARIA DENISA AVRAM – “Pe scenă mă pot regăsi”

MARIA DENISA AVRAM
“Pe scenă mă pot regăsi”

Avram Maria Denisa, s-a născut la data de 31.12.2004, în București și este eleva în clasa VIII-a la Școala Gimnazială nr 7. Activează în cadrul cercului de teatru al Clubului Copiilor Sector 1, București, încă dn anul 2013, debutând pentru prima data pe scena Școlii Gimnaziale nr. 179, în cadrul concursului „ Cupa Toamnei” cu piesa intitulată „ Pardisul Viselor”, scrisă împreună cu copiii din grupa sa, interpretând rolul ”Vrajitoarea cea rea”. În cadrul acestui concurs a câștigat premiul special pentru „Cea mai bună actriță în rol secundar”.
În anul 2016, după trei ani de muncă, Denisa a promovat în grupa de performanță a cercului de teatru, alăturându-se Trupei de teatru „JOC”.
Împreună cu trupa a obținut numeroase premii la concursuri naționale, municipale și interjudețene precum „ Cupa Toamnei” „Cupa Pimăverii”, Concursul Municipal de poezie „Emotie de Vers” , Festivalul interjudețean de teatru ”E.Strada Elevilor” , Festivalul Național de teatru pentru elevi „Ferdinand I”. Cele mai importante premii obținute sunt: premiul I pentru interpretare și locul II, alături de trupă, la Festivalul Național al teatrelor de revistă pentru copii „ Toată lumea râde, cântă și dansează 2017 și 2018, locul I la secțiunea teatru și monolog la Concursul Național de teatru „ Marin Sorescu”, 2017 și 2018.
În luna decembrie a anului 2017, Denisa, alături de Trupa de teatru „JOC”, a avut ocazia de a juca pe scena Teatrului Elisabeta în spectacolul „ O petrecere alan-dala”. Acest spectacol, un real succes, majoritatea reprezentațiilor jucându-se cu casa închisă, și-a pus amprenta asupra personalității ei. Dedicându-se din ce în ce mai mult timp acestei pasiuni, teatrul a devenit un țel.
O lună mai târziu, Trupa de teatru „JOC” a prezentat comunității române din Roma, cu ocazia ”Zilei Culturii Naționale” un spectacol , fiind foarte apreciati și felicitati.
În vara acestui an, ca urmare a muncii depuse, a fost premiată cu Diploma de Excelență pentru merite deosebite și rezultate remarcabile obținute la concursurile și competițiile naționale la ”Gala tinerilor artiști”, PMB – PROEDUS.
„Îmi doresc să devin actriță pentru ca în momentul în care joc pe scenă am cele mai puternice trăiri. Să fiu actriță înseamnă să fiu în fiecare zi alta, de fiecare dată mai bună. Voi reuși să fiu actriță prin muncă, sacrificiu și răbdare.”
Succes, Denisa!
Visul tău să devină realitate, iar eu să vin și să te aplaud din toată inima!

Prof. Magda Băcescu

(Ca o surpriză pentru Denisa – poezii scrise de ea la 9 ani, când era în clasa a III-a).

Cartea vieții
Eu sunt o fetiță mică,
Și-o întreb pe mama mea:
Să îmi spui dragă mămică
Ce e bine în viața mea?

Draga mea fetiță, dragă,
De îți spun tot ce e bine
Nu vei mai avea știință
Despre viața care vine.

Însă eu te-nvăț de toate
Ca să fii mai pregătită
Și să înțelegi tot timpul
Că și viața-i liniștită.

Însă asta nu e tot
Că și viața-i ca o carte
Dacă o deschizi din zori
Sigur, cu ea, ajungi departe.


Doamna
În pragul clasei mele
Fără baghetă-n mână
A apărut o zână,
Doamna mea, cu vorbă bună.

Dragi copii, astăzi,
Veți învăța ceva
Un lucru nou în viață
Nu-l veți putea uita.

Noi ne uităm la dânsa
Și ca într-o poveste
Aflăm un lucru nou
Care ne folosește.

Așa este cursul meu
La teatru întotdeauna,
Mereu cu vorba bună
Așa apare zâna.


Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 71 – BUCUREȘTI

Școala Gimnazială nr 71 este o instituție educațională cu un vechi trecut, palmares didactic, parte …

STANCU ANDRA GEORGIANA „Pasiunea mea este să joc teatru”

S-a născut la data de 24.06.2005 în Bucureşti şi este elevă în clasa a VIII-a …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: