ACASĂ / ARTICOLE / LUMEA NEVĂZUTĂ / CHIROMANȚIA (III)

CHIROMANȚIA (III)

CHIROMANȚIA (III)

Liniile mâinii

Linia capului
Când linia capului se desparte în două linii, e semn de o mare inteligență și în acest caz e bine accentuată și lungă. Dacă e lungă, dreaptă și curată, arați voință, iar scurtă și abia vizibilă – voință mediocră și o inteligență la fel. Dacă se oprește la linia norocului, posesorul ei e unul dintre cei mai mărginiți. Când apare lungă și dreaptă înseamnă economie; aplecată spre muntele Lunii, elocvență, poezie, idealism și urcată spre linia inimii arată un om zăpăcit; urcată spre linia inimii în dreptul degetului lui Saturn – fatalitate. Dacă începe deasupra liniei vieții arată brutalitate și încredere în sine. Când este legată cu această linie pe o mare întindere arată timiditate, iar urcată pe linia inimii și părând că leagă degetele lui Apolon și Mercur, semnifică nebunie. Același indiciu și dacă are o ramură ce se termină cu o stea lângă rădăcina mâinii.
Să observăm și alte semne.
O insulă aflată în jurul acestei linii – friguri cerebrale. Punctele albe aflate la înălțimea muntelui lui Saturn indică succes bănesc. Lungă dar abia indicată – frivolitate, iar aspectul ei ondulat – cinste relativă, terminându-se în două ramuri, dintre care una se sfârșește în muntele lui Marte și cealaltă în muntele lui Lunii arată turbare. O astfel de linie lungă și începând cu linia vieții aplecată spre brățară indică nervozitate, isterie, imaginație tulburată; foarte îndepărtată de linia vieții – lipsă de inteligență. Dacă este unită cu linia inimii sub muntele lui Mercur arată moarte timpurie.
Împărțită la capăt, cu o ramură ce se îndreaptă spre muntele Lunii arată minciună, iar aplecată spre linia inimii – timiditate. Dacă are o ramură oprită într-o stea pe muntele lui Jupiter – succes extraordinar. Când această ramură se urcă în degetul lui Jupiter – vanitate, mândrie, iar când se oprește într-o stea – mândria va fi fatală, formând în linia vieții un unghi ascuțit – prudență. Oprit pe muntele lui Mercur, unghiul dovedește spirit la înălțimea împrejurărilor; cu totul despărțit de linia vieții – încredere în sine. Dacă găsim o ramură ce pleacă de la extremitatea liniei vieții, ajungând la linia inimii, rațiunea va fi mai puternică decât inima, iar dacă găsim mai multe ramuri ce se îndreaptă spre Saturn – bogăție. Punctele albe aflate la înălțimea degetului lui Saturn indică succes în științe, iar ramurile ce urcă spre Mercur – reușită în afaceri. Dacă liniile ce se îndreaptă spre linia inimii nu o ating, persoana va fi sclavul iubirii; împărțită – vocație diplomatică; tăiată de o linie scobită în locul muntelui lui Apolon – ruină în dragoste. Când este aplecată spre linia vieții, amorul aduce nenorocire, iar prezența unei pete albăstrui în Câmpia lui Marte indică tendință spre asasinat.

Linia inimii
O linie a inimii foarte curată e semn bun, iar dacă posedă, la începutul ei, un fel de rădăcini, ce pleacă din muntele lui Jupiter, atunci norocul se mărește. Din contră, dacă mersul îi este întortocheat și dacă e tăiată de mai multe linii mici, trebuie să știi că posesorul ei va avea multe deziluzii și necazuri din pricina dragostei.
Dacă e prea ușor desenată sau dacă se oprește în dreptul muntelui lui Saturn înseamnă egoism; dacă se coboară către linia capului – lipsită complet de inteligență; ondulată – natură cochetă. Aspectul ei scobit și culoarea roșie – cruzime, iar o poziție prea apropiată de linia capului – ipocrizie, înconjurând muntele lui Jupiter – gelozie; lungă, largă, puțin indicată – tendință de omor; cu ramuri ce se opresc în muntele lui Jupiter – idealism în dragoste; începe în josul muntelui lui Saturn – materialism în dragoste; dublă – devotament în iubire. Multe puncte albe pe tot parcursul – iubiri multe și fericite, iar cu o insulă – iubire nelegată.
Sfărâmată sub muntele lui Saturn ea anunță moarte apropiată; sub muntele lui Apolon – încredere în sine, iar sub cel al lui Mercur – prostie și zgârcenie. Desenul ei în formă de lanț arată un temperament cardiac.
Dacă această linie lipsește cu totul, e semn de egoism și de cruzime.

Linia norocului
Linia norocului foarte curată și foarte lungă, mergând de la rădăcina mâinii spre muntele lui Saturn și împărțită la capăt, promite cea mai mare glorie; dacă merge pe degetul lui Saturn înseamnă bogăție și o existență demnă de admirat.
Puțin indicate și despărțindu-se în mijlocul mâinii în două linii ce se unesc arată nenorocul și nereușita; curată și luând naștere din câmpul lui Marte – viață ușoară; sfărâmată la linia capului arată o schimbare de situație; aplecată spre muntele lui Apolon indică o mare elocvență. Dacă ia naștere de la muntele Lunii înseamnă că posesorul ei și-a făcut avere prin prieteni; iar când se termină pe muntele lui Jupiter el este stupid. Când apare ondulată, străbătută cu o linie paralelă înseamnă nenorocire, iar când se ridică pe muntele lui Saturn – închisoare. Oprindu-se pe linia capului – linia arată nenorocire cauzată din greșeală personală, iar când pleacă din muntele lunii și se oprește la linia inimii – căsătorie fericită. Mai multe linii ce o taie orizontal sunt semnele necazurilor. Dacă are o ramură ce se îndreaptă spre muntele Lunii – necazurile vin de la inimă. Dacă ramurile ei coboară spre rădăcina mâinii, norocul se va întoarce.
Plecând de la linia capului, linia indică o reușită târzie, iar întretăiată de o linie ce ajunge până la muntele lui Mercur indică un succes dramatic. Oprirea ei între degetele lui Jupiter și Saturn indică o viață liniștită. Dacă ajunge linia inimii lu sfârșește pe muntele lui Jupiter este semn al unei iubiri unice și din contră, ruptă lângă linia inimii înseamnă ruperea unei dragoste. Trebuie să spunem că mâinile unora dintre oamenii mediocri prezintă o linie a norocului dintre cele mai curate și mai accentuate. În acest caz, trebuie să accepți că, având în vedere mentalitatea inferioară a acestor persoane, lipsa ambițiilor sau a succeselor zgomotoase, ele sunt mulțumite cu soarta și, nedorind onorurile și laurii gloriei, sunt cât se poate de fericite.

Linia soarelui sau solariana
Linia soarelui începe de la linia vieții și e sinonimă cu norocul. Dacă se termină în dreptul muntelui lui Apolon arată celebritate; dacă e lungă arată bogăție; dacă e curată – triumf și glorie; iar împărțită în trei ramuri la extremitate – onorări. Din contră, dacă se oprește în nenumărate linii mici în jurul muntelui lui Apolon, arată insuccesul în artă sau în afaceri.
Poeții, literații, norocoșii soartei, fericiții, au o frumoasă linie solariană.
Dacă ai această linie să nu te temi de mizerie, dar nici succesul nu te ca urmări. Ea luminează existența cu o rază a astrului al cărui nume îl poartă, aducând adesea gloria, când e perfectă sau cel puțin onorurile.
Dacă lipsește va domina insuccesul și ambițiile vor fi zadarnice.

Linia sănătății
Linia ficatului (hepatica) sau a sănătății, lasă să se ghicească rolul pe care îl joacă boala în viața individului. Dacă e sfărâmată, sunt temeri de o boală gravă; dacă e roșie anunță friguri și apoplexie; dacă începe din linia vieții, individul e supus la leziuni ușoare, iar dacă urcă spre muntele lui Saturn, e semnul unei lungi bătrâneți. Dacă se întâlnește cu linia capului pe muntele Lunii, omul e plin de viață, iar dacă una din ramuri ajunge pe muntele lui Jupiter, individul a făcut sau va face multe călătorii. Lipsa totală a acestei linii nu se întâlnește decât la omenii veseli.

Linia intuiției
Linia intuiției e slabă sau bine definită, după cum după cum posezi mai mult sau mai puțin această calitate.
Străbătută de linii numeroase, e sinonimă cu călătorii. Linia intuiției e localizată pe câmpia lui Marte.
Linia iubirii și căsătoriei se află la rădăcina degetului mic, aproape de muntele lui Mercur.
Dacă este sfărâmată înseamnă logodnă desfăcută din cauză de moarte; dacă are o insulă înseamnă căsătorie nefericită, iar mai multe insule – iubire pentru o rudă. Punctele negre înseamnă văduvie; sfărâmate și tăiate de mici linii verticale – căsătorie nefericită.
Deasupra liniilor căsătoriei, se află mici linii paralele care indică numărul copiilor pe care i-ai avut, sau pe care-i vei avea.

INELELE ȘI BRĂȚĂRILE

Inelul lui Venus formând o semilună sau un colier ce merge de la primul deget la degetul cel mic, e indiciul temperamentelor voluptoase. Arată asemenea un spirit rafinat și impresionabil. Dacă e tăiat de linia scobită în locul muntelui lui Apolon înseamnă excese voluptoase, care vor aduce ruină.
Inelul lui Venus se găsește de multe ori pe mâna persoanelor care se ocupă cu științele oculte.
Brățările sunt linii care înconjoară rădăcina mâinii. Când sunt foarte curate, înseamnă noroc, iar triple arată o existență lungă. Dacă au ramuri numeroase înseamnă onoruri și recompense; dacă dau naștere unei linii ce străbate mâna pentru a se urca pe muntele lui Saturn sau pe cel al lui Jupiter, aceasta arată un înalt rang bisericesc. Dacă această linie se termină în muntele lui Apolon înseamnă bogății, iar dacă aceste două linii urmează aceeași direcție – bogățiile vor fi fatale fericirii.
Dacă se prezintă ca o linie urcând spre muntele Lunii înseamnă că persoana va face călătorii, iar dacă sunt neregulate și tăiate, brățările arată nenoroc și sărăcie. Fiecare brățară corespunde cu 30 de ani de viață.

CRUCI, STELE, PĂTRATE ȘI GRILE

Afară de linii și munți, mâinile mai au nenumărate și foarte mici linii, care, după cum se întretaie sau se grupează, formează cruci, stele, pătrate sau grile.
Ce semnificație au crucile?
Se numește cruce mistică acea cruce care se găsește în centrul mâinii, între liniile inimii și capului.
Crucea căsătoriei este cea care se găsește în centrul muntelui lui Jupiter. Oamenii care nu o posedă, ar face bine să se oprească de la plăcerile conjugale, căci nu vor reuși deloc.
O cruce în centrul muntelui lui Venus înseamnă iubire unică; cea care se găsește pe a doua falangă a degetului lui Jupiter – protecții influente.
O cruce în centrul liniei capului înseamnă boli ale creierului; cele care se află pe linia vieții înseamnă accidente sau boli periculoase avute sau care vor veni.
O cruce pe muntele lui Mercur, lângă linia soarelui arată tendință spre studiile științifice și în același timp o oarecare aptitudine pentru științele oculte. Dacă această linie se apropie de linia inimii ea arată încurcături bănești.
O cruce pe muntele lui Apolon semnifică insucces în artă; între muntele lui Marte și cel al lunii – schimbare de situație; pe a treia falangă a degetului lui Apolon – castitate; pe linia norocului – încurcătură de bani; în josul liniei vieții, lângă brățară – schimbare completă a situației; în mijlocul triunghiului – nenorociri; pe muntele lui Saturn – fatalitate; pe muntele lunii – înșelăciune; pe prima falangă degetului lui Mercur – hoție; pe muntele lui Jupiter – materialism; pe muntele lui Apolon – schimbare în rău; pe fiecare din brățări – avere neașteptată; în câmpia lui Marte, la înălțimea degetului lui Jupiter – incredulitate; pe al treilea nod al degetului lui Jupiter – succese literare. Mai multe cruci deosebite în dreptunghi – influență fericită a unui prieten; numeroase cruci la începutul liniei vieții și a norocului – copilărie nefericită.

Geo CĂLUGĂRU
Membru U.S.R

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Singurătatea unei țări de valoare (I)

Motto: „Încearcă să fii un om de valoare și nu un om de succes” Albert …

Quo vadis umanita 2023 – O lume în declin (II)

Cum va arăta 2023? Pentru 2023, Universul ne transmite un mesaj clar că, vom fi …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: