ACASĂ / ARTICOLE / CĂLĂTORI PRIN UNIVERS / PAȘAPORTUL GALACTIC (IV)

PAȘAPORTUL GALACTIC (IV)

PAȘAPORTUL GALACTIC (IV)
„CETĂŢENI AI PĂMÂNTULUI, NU SUNTEM SINGURI!”

 

Gen. dr. EMIL STRAINU
Gen. dr. EMIL STRAINU

Cu aceste cuvinte dramatice, preşedintele american John F. Kennedy (JFK) intenţiona să informeze întreaga lume că guvernul american avea contacte cu extratereştrii.
Dar, înainte ca el să ţină acest discurs, pe 22 noiembrie 1963, a fost doborât de câteva gloanţe ucigaşe. Aceasta este concluzia la care a ajuns profesorul cercetător istoric Lawrence Merrick, de la la Universitatea Cambridge, autorul bestsellerului “Killing the Messenger: The Death of JFK”.
El susţine că JFK a fost asasinat pentru a fi împiedicat să dezvăluie date despre extratereştri. “Se pare că anumiţi indivizi din guvern, hotărâţi să păstreze secretul în privinţa farfuriilor zburătoare capturate, au decis să-l reducă la tăcere pe preşedinte”, spune profesorul Merrik, care îşi bazează afirmaţiile asupra nerostitului discurs al lui JFK pe o notiţă a acestuia. Se pare că preşedintele i-ar fi înmânat documentul guvernatorului Texasului, John Connaly, chiar în maşina în care a fost omorât. John Connaly a trăit tot timpul cu spaima în suflet după acel eveniment. A depozitat documentul pătat de sânge într-un seif şi a dispus ca acesta să nu fie deschis decât după moartea sa, care s-a produs în 1993.
Nu după mult timp, documentul cu discursul preşedintelui american a ajuns în mâinile profesorului Merrick. Pentru a spulbera orice îndoială în privinţa notiţelor, 5 grafologi au autentificat scrisul ca fiind al lui Kennedy. Cercetările au mai scos la iveală faptul că, chiar cu o zi înainte de a se deplasa la Dallas, JFK s-a întâlnit cu predecesorul său, Dwight D. Eisenhower, pentru a se sfătui dacă să dea publicităţii datele sale despre existenţa extratereştrilor. Se pare că cei care au ordonat asasinarea lui JFK au considerat că discursul va crea panică.
Iată ce conţinea discursul preşedintelui: “Dragii mei concetăţeni, oameni din toată lumea, astăzi intrăm într-o nouă eră. Copilăria Umanităţii ia sfârşit şi se prefigurează o altă vârstă! O călătorie plină de provocări. Cetăţeni ai Pământului, nu suntem singuri. Dumnezeu, în infinita Sa înţelepciune, a populat Universul şi cu alte fiinţe la fel de inteligente ca şi noi. În 1954, forţele noastre militare au recuperat din deşertul New Mexico rămăşiţele unei nave necunoscute. Cercetătorii au spus că vehiculul venea din spaţiu. De atunci, guvernul nostru a luat contact cu creatorii acelei nave extraterestre. Cu toate că ceea ce vă spun pare terifiant şi de domeniul fantasticului, vă asigur, ca preşedinte, că nu aveţi de ce să vă temeţi. Ei au promis să ajute naţia noastră şi să învingă inamicii Umanităţii – tirania, sărăcia, bolile şi războaiele. Deci, ne sunt prieteni, nu duşmani. Împreună cu ei vom putea crea o nouă lume. Dar, nu vă pot promite că nu se vor face şi paşi greşiţi pe acest drum. Cred însă că suntem stăpâni pe destinul Planetei noastre şi ne îndreptăm spre un viitor glorios. În următoarele zile, săptămâni şi luni vom învăţa multe despre aceşti vizitatori, de ce sunt aici şi de ce v-am ascuns prezenţa lor atâta timp. Vă cer să priviţi viitorul nu cu timiditate, ci cu curaj, pentru că putem trăi în pace şi prosperitate.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!”.
Printre cele mai bizare teorii ale conspiraţiei există o teorie pornită în Statele Unite conform căreia pisicile ar fi spioni extratereştri care raportează către nava-mamă.
Această idee îşi are rădăcinile în mitologia Egiptului Antic, unde erau privite ca daruri primite din partea zeilor1.
Pe data de 8 iulie 1947, biroul de presă al Bazei militare americane Roswell a emis un comunicat în care anunţa „descoperirea unui obiect neidentificat în formă de disc”, prăbuşit în zonă. La doar câteva minute, un alt comunicat anunţa că, de fapt, era vorba despre un balon meteorologic. Aşa a început cel mai celebru incident legat de extratereştri. De la acea dată, timp de peste 30 de ani, incidentul a fost dat uitării. Însă, în 1978, un interviu cu unul din militarii prezenţi la faţa locului a apărut în presă.
Maiorul Jesse Marcel a recunoscut public că armata a muşamalizat incidentul şi că, de fapt, a fost vorba de extratereştri. Ca urmare a accidentului, Guvernul american a recuperat o navă spaţială extraterestră şi câteva cadavre.
Povestea a născut o serie întreagă de controverse şi teorii conspirative ce variază de la faptul că americanii au profitat de pe urma tehnologiei capturate pentru a ajunge pe Lună şi până la ipoteza că lumea este condusă din umbră de un Guvern extraterestru.
Incidentul este legat şi de unul din cele mai bine păzite locuri din lume, baza militară de la Groom Lake. Cunoscut ca “Aria 51” sau ”Zona 51” (vezi în carte), locul este o bază de cercetare secretă a armatei americane, în care se spune că ar fi ţinute rămăşiţele incidentului.
“Pământul este în pericol de a fi atacat de extratereştri”, avertizează mai mulţi oameni de ştiinţă, care critică iniţiativa NASA de a trimite melodii în spaţiu pentru a semnala prezenţa oamenilor în Univers. Cei care nu văd cu ochi buni lansarea către Steaua Nordului, situată la 431 de ani lumină de Pământ, a unui cântec aparţinând formaţiei Beatles, spun că acest gest ar putea atrage atenţia unor extratereştri mai puţini prietenoşi decât celebrul personaj de film ET: “Înainte de a trimite în spaţiu chiar şi mesaje simbolice, este nevoie să redeschidem discuţia despre potenţialele riscuri”, a declarat, pentru revista “New Scientist”, dr. Douglas Vakoch, din cadrul Institutului SETI (Search for Extra-Terrestrial Intelligence). “Cred că este foarte important să stabilim ce dorim să le spunem altor fiinţe inteligente despre noi”, a completat el.
Vreme de peste 20 de ani, căutătorii vieţii extraterestre au utilizat telescoape speciale pentru a identifica eventualele mesaje radio trimise de extratereştri, dar au ajuns la concluzia că această metodă nu este suficientă pentru depistarea altor locuitori ai Universului. Au hotărât, în cele din urmă, să lanseze aşa numitele semnale prietenoase către cele mai apropiate stele.
Părerile sunt însă împărţite, alţi specialişti criticând lipsa de iniţiativă a SETI, care aşteaptă ca extratereştrii să facă primul pas.“Marea greşeală a celor de la SETI este lipsa de acţiune. Toată lumea stă şi aşteaptă şi nimeni nu face nimic”, a declarat, pentru “New Scientist”, dr. Richard Gott, astrofizician la Universitatea Princeton. Un grup de oameni de ştiinţă a solicitat deja SETI să lanseze în spaţiu semnale care să dezvăluie prezenţa fiinţelor inteligente pe Pământ.
La rândul său, profesorul Barrie Jones a declarat că, până în prezent, a existat un “embargo neoficial” în ceea ce priveşte informarea eventualelor specii neprietenoase despre prezenţa oamenilor în Univers. “Consecinţele ar putea fi enorme şi s-ar putea ajunge chiar la sfârşitul vieţii pe Pământ”, a precizat specialistul.
“Dacă analizezi istoria colonizării pe Pământ, observi că este vorba despre un proces cumplit de sângeros. Dacă extratereştrii posedă tehnologia necesară interceptării noastre şi traversării Universului până la noi, nu va exista nici un dubiu că sunt fiinţe incomparabil mai avansate decât noi”, spune dr. Vakoch. “Foarte drăguţ din partea noastră că le-am trimis o adevărată enciclopedie despre noi, dar acest gest ar putea schimba şi scurta viitorul”, a mai precizat cercetătorul. Totuşi, omenirea şi-a semnalat deja prezenţa şi poziţia în sistemul solar şi a transmis informaţii, cu ocazia programelor spaţiale ale NASA, Voyager şi Pioneer, dar şi în cadrul unui mesaj difuzat de la Observatorul Arecibo, în 1974. Alţi astrofizicieni subliniază faptul că umanitatea a transmis “mesaje publicitare” către stelele vecine încă de la prima transmisiune radio din anii ‘20. De atunci, acele prime transmisiuni trebuie să fi parcurs deja 90 de ani lumină. Undele radio, ca şi alte forme de radiaţie electromagnetică, se propagă cu viteza luminii, 300.000 km /secundă. Aceasta înseamnă că unei transmisiuni radio îi ia patru ani să ajungă la cea mai apropiată stea, Alpha Proxima.
Aceşti din urmă specialişti sunt convinşi că “primul contact” va fi mai degrabă unul prietenos, în genul celui surprins de celebra peliculă a lui Steven Spielberg, ET (Camelia Ciobanu, Invazia extratereştrilor, în Ziua, 8 februarie 2008).
Edgar Mitchell, al şaselea om care a păşit pe Lună, a făcut zilele trecute o dezvăluire şocantă. Conform spuselor sale, extratereştrii există cu adevărat.

2

Mai mult, agenţiile care monitorizează activităţile acestora sunt pe cale de a recunoaşte public existenţa lor. Fostul şef al navei spaţiale “Apollo 14” a declarat că mai sunt şi alte forme de viaţă, care încearcă să ne contacteze de peste 60 de ani. În plus, Edgar Mitchell este convins că ei sunt paşnici şi îşi doresc să ne ajute, mai ales că tehnologia lor este mult mai avansată decît a noastră. “Dacă ar fi vrut să ne distrugă, ar fi făcut-o cu mult timp în urmă. Vor să ne înveţe lucruri despre Universul nostru”, a declarat fostul pilot. El mai susţine că în muşamalizare nu este implicat doar Guvernul american. Multe dintre statele lumii ascund secrete legate de extratereştri. În urmă cu câţiva ani, Guvernul belgian a recunoscut că unele incidente bizare, petrecute pe teritoriul său, nu pot fi explicate. Edgar Mitchell recunoaşte că o mare parte din informaţii le are dintr-o serie de dosare secrete, care i-au trecut prin faţa ochilor. Potrivit fostului astronaut, celebru incident de la Roswell este sută la sută adevărat. «Incidentul de la Roswell a avut loc. Am văzut dosare secrete care demostrează că Guvernul ştie exact ce s-a întâmplat acolo, dar că a decis să nu facă anunţul public. Sunt speriaţi de reacţia lumii. Tot timpul, în decursul Istoriei, factorii de decizie au ascuns diverse lucruri faţă de populaţie pentru a o putea controla mai uşor».
Mitchell a făcut dezvăluiri şi despre felul în care arată extratereştrii. Din ce povesteşte el, sintagma “omuleţi verzi” nu e atât de departe de adevăr. Extratereştrii veritabili, susţine fostul astronaut, au într-adevăr ochii mari şi un craniu proeminent, iar culoarea e undeva între cenuşiu şi verde”.
Poate cea mai şocantă mărturisire a astronautului a fost aceea că întregul secret al astronauţilor va fi dezvăluit: “Cred că ne apropiem de momentul în care vom afla adevărul.
Multe agenţii guvernamentale se pregătesc să facă totul public”. Afirmaţiile sale se potrivesc de minune cu contextul actual.
Recent, instituţia care a manifestat de-a lungul timpului cea mai mare reticenţă faţă de existenţa vieţii pe alte planete, Biserica catolică, a admis această posibilitate. În plus, mai multe voci au declarat în ultimele luni că, în maximum un an, Administraţia Naţională pentru Aeronautică şi cercetarea Spaţiului Cosmic (NASA) din SUA va emite un comunicat oficial în care va recunoaşte existenţa extratereştrilor (Alexandru Manea, Extratereştrii există!, în Ring, 25 iulie 2008, p. 15).
O teorie în legătură cu extratereştrii susține că ei se hrănesc cu energia noastră.
Pe seama acestui fapt s-au scris multe articole pe internet şi multe cărţi. Trebuie deci să luăm în calcul şi posibilitatea ca omenirea să fie proprietatea unei rase extraterestre, care ne-a instalat pe Pământ şi ne creşte ca pe nişte cobai, pentru ca să ne folosească pentru a-şi potoli foamea de energie.
O idee a filmului Matrix este că suntem baterii folosite de către cineva pentru a genera energie. În film se vorbeşte, pe înţelesul tuturor, despre energia electrică, dar sunt şi alte forme energetice pe care omul le manifestă sau le emite:
– Frica – a fost exprimată de la primele lupte între triburi şi până la teamă de zei, de necunoscut. Şi în prezent ni se întreţine o permanentă stare de frică.
– Suferinţa – se manifestă în urma unor războaie sau chiar în viaţa cotidiană, ca expresie a unor boli.
– Credinţa – nu a existat şi nu există popor care să nu se închine zeilor sau care să nu aibă ritualuri periodice care pot genera forme de energie spirituală.
– Sexualitatea – crează tensiuni generatoare de energie. Creştinătatea s-a străduit să distrugă ceea ce înainte era normal. Dezmăţul sexual era ceva banal în Roma antică sau Asia; din ce în ce mai mult observăm revenirea acestei practici în actualitate.
– Sufletul – o parte din credinţele lumii ne prezintă lupta pentru suflet a forţelor existente în Univers, demoni versus îngeri, Diavol vs. Dumnezeu. În cartea sa, „Programul Terra”, Toni Victor Moldovan ne arată că suntem fiinţe generatoare de suflete, iar extratereştrii au capacitatea de a ne lua această energie după moartea corpului nostru şi de a o folosi în interes propriu.
Corrado Malanga, cercetător la Departamentul de chimie organică al Universităţii din Pisa (Italia), cercetează de aproape 40 de ani domeniul răpirilor extraterestre şi afirmă că extratereştrii pot „împrumuta” de la noi energia numită suflet, când ne aflăm încă în viaţă, chiar contra voinţei noastre.
Deşi Universul se întinde pe un diametru de 92 de miliarde de ani-lumină şi este format din miliarde de galaxii, deocamdată nu avem dovada certă a existenţei unei forme de viaţă în afara planetei noastre. Din punct de vedere statistic, şansele ca noi să fim singurele fiinţe din Univers sunt extrem de mici. Şi totuşi, de ce nu am putut stabili nici un contact cu extratereştrii? Acesta este Paradoxul Fermi, iar pentru rezolvarea lui au apărut zeci de teorii, unele plauzibile, altele de-a dreptul bizare. Este posibil ca semnalele să fi fost trimise spre noi, dar să nu le putem detecta deocamdată, sau poate că aceste fiinţe nu vor să comunice cu noi.
În ultimii ani, lecturarea celor trei cărți ale Trilogiei Memoriilor, redactate de Stelian Octavian Andronic – 36 de ani în serviciile secrete ale României, Raport desecretizat privind aspecte ale viitorului și Secretul Trandafirului – prelungește cunoștințele cititorului dincolo de hotarele lumii obișnuite, pe un teritoriu incitant, dominat de secrete și enigme reale, dar produse de inteligența și activitatea omului terestru, secrete la fel de profunde ca și secretul piramidelor egiptene, al lumilor intraterestre sau al prezenței extratereștrilor pe Terra.

Note:
1 După Cosmin Ardeleanu, Cele mai bizare teorii ale conspiraţiei, pe site-ul www.descopera.ro, vizitat pe 7 iulie 2015
2 După Cristian Terrani, Ipoteză incredibilă: noi descoperiri despre motivul răpirilor extraterestre, publicată pe 24 noiembrie 2014

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Speologul Cristian Lascu are acasă o „Colibă Cucuteniană”

Chiar dacă nu este o „afacere” rentabilă, crearea unui muzeu sau al unui spațiu expozițional …

Omul și universul

Când a început totul? Pornim de la câteva din reflexiile după o călătorie în Asia …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: