ACASĂ / ARTICOLE / EVENIMENTE / FESTIVALUL NAȚIONAL AL ARTELOR „JOCURI PENTRU TOȚI”, EDIȚIA A II-A, 19 APRILIE 2019

FESTIVALUL NAȚIONAL AL ARTELOR „JOCURI PENTRU TOȚI”, EDIȚIA A II-A, 19 APRILIE 2019

FESTIVALUL NAȚIONAL AL ARTELOR
„JOCURI PENTRU TOȚI”,
EDIȚIA A II-A, 19 APRILIE 2019

Uneori rămânem surprinși de câți oameni se pot implica în evenimente dedicate copiilor, și dacă respectivul eveniment are la bază valorile morale și culturale, cu atât mai mult crește și calitatea momentului.
Un astfel de moment a fost și ediția a II-a a Festivalului Național al Artelor ”Jocuri pentru Toți”, eveniment organizat de Asociația Cultural Artistică ”JOC” – B.M.R., prin reprezentații acesteia, Magda Băcescu, în calitate de președinte și Ștefan Apostol, vicepreședintele acesteia.
Ideea din spatele acestui festival este una, pe cât de simplă, pe atât de lăudabilă, și anume aceea a integrării și incluziunii școlare și sociale a copiilor cu nevoi speciale cu cei normali într-un eveniment cultural, de teatru, poezie, muzică și dans, în care toți să-și pună în valoare aptitudinile, abilitățile și spiritul civic. Ca și la prima ediție, coordonatorii acestui proiect au fost Magda Băcescu – președinte ACA ”JOC”- B.M.R. și Perșinaru Sorina – director Școala Gimnazială Specială nr.2, staff-ul domniei sale, dar și o serie de voluntari ce au ajutat la buna desfășurare a evenimentului. Anul acesta ni s-au alăturat și alți parteneri de suflet, cum ar fi: Fundația Literar-Istorică ”STOIKA”, Asociația Down Plus București și Consiliul Mondial Român prin reprezentanții lor.
Juriul, ca de fiecare dată, a fost unul format din specialiști, avându-l ca președinte pe poetul Ioan Rațiu, ceilalți membrii fiind Sinca Mariana, profesor de arta actorului la Clubul Copiilor Sector 6, Petrescu Maria, sociolog, polițist local, poet și reprezentant al CRM (Consiliul Mondial Român) și Ștefan Apostol, jurnalist, om de radio și televiziune.
Atmosfera caldă, primitoare, atenția la detalii, atât a organizatorilor, cât și a profesorilor coordonatori, a reușit, încă odată, să dea valoare acestui festival și să-i determine pe toți cei prezenți să-și dorească revirimentul acestui moment unic, prin toate aspectele sale.
Momentele artistice, unice, realizate de copii cu nevoi speciale și nu numai, au fost la înălțime și de o calitate superioară, juriul observând evoluția certă a unora dintre participanți, față de anul trecut, iar cei prezenți pentru prima dată și-au dat toată silința în a demonstra că sunt buni și că își doresc un loc pe podiumul festivalului.
Au fost prezente și lacrimile, pentru cei ce nu au obținut trofee, dar asta nu i-a dezarmat pe ”prichindei” ci i-a ambiționat să muncească mai mult, , promițând că vor reveni și anul viitor, la o nouă ediție a festivalului.
Ca și concluzii, organizatorii și-au dat seama că anul viitor vor trebui să schimbe locația, având în vedere că la această ediție au fost mulți participanți și ar mai fi venit și alții, dar spațiul nu a fost atât de generos încât să-i cuprindă pe toți; această ediție a fost presărată cu momente unice, adevărate lecții de viață care ne-au impresionat până la lacrimi, dar cel mai important lucru, a fost satisfacția de final, bucuria din ochii părinților sau însoțitorilor, a copiilor în special, aplauzele furtunoase și faptul că toți participanții au fost recompensați pentru munca lor, acest lucru nu se poate compara cu nimic, mai ales că unii dintre ei chiar sunt într-o situație cu totul specială.
Le dorim tuturor mult succes, putere de muncă, cât mai multe satisfacții și să ne vedem sănătoși la următoarea ediție!

MAGDA BĂCESCU

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Un eveniment complex, literatură, muzică, actorie, desen

Am asistat, sâmbătă 30 septembrie 2023, în eleganta sală a Bibliotecii Metropolitane București la o …

Un secol de culoare – 2-15 octombrie 2023

Cercul Militar Național a găzduit în perioada 2 – 15 octombrie 2023 expoziția colectiva de …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: