ACASĂ / ARTICOLE / MUZEE-EXPOZIȚII-COLECȚII-COLECȚIONARI / EXPO ART – ARTIȘTI EXPO ART – ARTIȘTI PLASTICI CONTEMPORANI PLASTICI CONTEMPORANI

EXPO ART – ARTIȘTI EXPO ART – ARTIȘTI PLASTICI CONTEMPORANI PLASTICI CONTEMPORANI

La galeria de artă „Expo Art” (fosta Bibliotecă Națională Universitară), Fundația Tradiție și Modernitate a organizat, pentru perioada 10 mai – 30 august 2019, o expoziție de artă plastică, intitulată „Incursiuni în lumea artei”, ediția a III-a.

Activitatea cultural-artistică are loc în Palatul Camerei de Comerț și Industrie București, Centrul Istoric, strada Ion Ghica, numărul 4, vis-a-vis de Banca Națională.

Pe lângă expoziția de pictură, în impunătorul spațiu expozițional al Camerei de Comerț și Industrie București, funcționează, printr-o activitate artistico-meșteșugărești diverse firme cu meșteșugari deosebit de talentați care, creează la fața locului, indirect, cu dragoste și migală diverse și variate obiecte de artă, artizanat, artă decorativă și volumetrică, artă populară, împletituri, podoabe, pentru toate gusturile și posibilitățile bănești.

Arta plastică, cultă și artizanală, sunt bănci sigure, care nu vor da faliment niciodată, ba, din contră, cu timpul, toate obiectele care în prezent se pot procura la prețuri acceptabile, vor fi cotate la prețuri din ce în ce mai mari.

Vor avea puterea de circulație a unei valute internaționale. Numai atunci când vom fi proprietari, înconjurați de frumuseți, bogăție și plăcere estetică, vom ști să le și apreciem valoarea.

Arta de toate tipurile este o lume minunată a obiectelor create manual scăldate în oceanul marilor iubiri.

Obiectele expuse în sălile fostului Palat al Camerei de Comerț și Industrie București strada Ion Ghica, numărul 4 – Centrul Istoric (Old Town), sunt rezultatul minții creatoare izvor nesecat de aur preacurat al marilor artiști meșteșugari și pictori români contemporani. Subsemnatul, trăiesc mândria de a fi cunoscut pe majoritatea artiștilor expozanți, care, merită toată lauda și admirația de a fi artiști români, contemporani, creatori de frumuseți și artă, și care nu vor prinde niciodată rugina uitării. Obiectele expuse nu par a fi făcute de mâini de om normal, ci de către îngeri ai domnului capabili să plămădească fior de veșnicie.

În numărul prezent al revistei „Independența Română – Independența prin cultură” voi bucura orgoliul artiștilor plastici expozanți, 24 de nume, ce vor fi evidențiate, cu credința și speranța că vor rămâne pentru totdeauna în memoria admiratorilor artei lor plastice.

Sisu Vicențiu, Karina Dobrescu, I. S. Neluța (Stăicuț), Liliana Radu, Victoria Dincă, Gabriel Medvedov Rotomeza, Liliana Carmen Stoica, Valeriu Marin, Silviu Badiu, Tudor Paula, Niță Maria Alexandra, Mihai Ion, Oprea Adriana, Iulia Lincu, Cimpoca Gina, Roxana Stelian, Roman Aurora, Dan Popescu Biju, Victor Serafim, Alina Alexandra Oțelea, Drăguț Monica Alina, Gelu Constantin Ioan, Cojocaru Vergil-Cover, Eduard Alin-Niță.

Ultimul trecut pe lista artiștilor plastici expozanți, domnul Eduard Alin Niță, este șeful organizatorilor și susținător, al tuturor activităților artistice, meșteșugărești și culturale, care se derulează în incinta Palatului Camerei de Comerț și Industrie București. Reprezentanții Fundației Tradiție și Modernitate nu înseamnă că dețin un rol minor. Domniile lor, de asemenea demni susținători ai menținerii și dezvoltării pe culmi înalte ale artei plastice și meșteșugărești românești contemporane. Președinte: Eduard Alin Niță, vicepreședinte: Gina Cimpoca și alte personalități: Adrian Tarachiu, Neluța Stăicuț, Sisu Vicențiu, Ungureanu Ana-Maria.

Creația artiștilor plastici expozanți se plasează între abstracție și obiectivitate, între realitate și vis, între experiența cotidiană și fructificarea unei memorii culturale. Întreaga operă de artă plastică este o experiență mentală, un orizon cultural, o privire cromatică deschisă asupra unei lumi spirituale, ce încă mai are multe de spus.

Secretul profesiunii făcută cu gravitate și profunzime asupra artistului plastic este un sistem sigur bazat pe muncă, talent și tenacitate, pe autocunoaștere pe o îndelungată perioadă de timp.

Un tablou de artă plastică reprezintă urma cromatică aducerii aminte ceea ce imaginația naște, atunci când artistul plastic gândește spiritual și colorat un spațiu cu elementele care îl definesc, prin desen, culoare, compozițional.

Printr-un design propriu ce particularizează pe fiecare artist plastic, estetica urmărită, este semnul esențial al creației plastice.

Cei 24 de artiști plastici expozanți, au profesiuni diferite, pregătiri cu studii superioare, în diverse domenii. Sunt absolvenți de arte plastice, medicină, politehnică, academia comercială, conservator, educație fizică, etc.

Pregătirile pentru diferite profesiuni nu îi țin pe oameni despărțiți, mai ales în cazul de față. Deasupra tuturor profesiunilor, ceea ce îi adună și îi sudează sufletește, pe expozanții expoziției „Art Gallery” este marea pasiune pentru artă și frumos.

Tablourile expuse împreună, alcătuiesc o operă picturală, o oglindă a universului imediat, a naturii și obiectelor, a unei lumi ieșite din caruselul agitației cotidiene. Fiecare tablou este revărsarea privirii interioare a pictorului, pentru o clipă asupra vieții, în încercarea de a înțelege rostul lumii în care trăim.

Artiștii plastici expozanți și în general toți artiștii aparțin aceleiași categorii de oameni care sunt atrași de esențe și mai puțin de aparența lucrurilor. Ei nu reacționează la accentele ce se schimbă mereu în felul de a privi lumea din jur sau a mijloacelor prin care se exprimă. Pentru a fi înțeles pe deplin și fără interpretări care ar putea deranja ambele părți adaug că fiecare artist plastic expozant are stilul și tehnica sa proprie, neschimbate, rămase recunoscute de către admiratori și colegi ai breslei artistice.

Domnul Eduard Alin Niță, organizatorul expoziției și în același timp pictor, a „născocit” un interesant sistem pentru etalarea exponatelor, un fel de șevalete cu dublă funcționalitate: se înalță și își reduc volumul, funcție de necesități.

Expoziția de pictură satisface dorința tuturor de a cunoaște, de a fi informați, de a merge mai departe pe minunatul drum cromatic, pavat cu „intenții bune” de artiștii plastici contemporani.

Așa să-i ajute Dumnezeu! Nimic fără Dumnezeu! P.S. Câteva versuri din Omar Haiam (1018-1131): „În zori chipurile lalelelor sunt acoperite de rouă, iar violetele, umezite, își ascund frumusețea. Trandafirul ce doarme încă-un boboc, îndrăgesc, cu poala petalelor ademenitor ridicată”.

Prof. COJOCARU VERGIL-COVER Membru U.A.Plastici România, secția Pictură

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Muzeul Câmpiei Boianului „Traian Zorzoliu” Drăgănești-Olt

Aflat la intrarea în orașul Drăgănești-Olt dinspre DJ546, pe strada Nicolae Titulescu, muzeul poate fi …

Muzeul „CRAMA 1777”

Aflat pe „Drumul Vinului”, în satul Valea Nicovani, pe dealurile cu podgorii din Valea Călugărească, …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: