Ananda Constantinescu s-a născut pe 29 septembrie 2001 și este elevă la Liceul Teoretic „Benjamin Franklin”, la profilul ştiinţe ale naturii. Până la 11 ani a crescut întrun mic orăşel din Transilvania, Agnita, apoi începând cu clasa a V- a a venit în Bucureşti. În clasele I-VIII-a a studiat la secţiunea limba maternă: germană. A terminat clasa a VIII- a reuşind să obţină diploma pentru DSD (Deutsches Sprachdiplom).
De mică a fost atrasă de sport şi artă, fie că desena, dansa, citea sau scria diverse povestiri.
Ajunsesem să îmi imaginez o lumea a mea, o lume a oamenilor buni. Strâns legat de lumea imaginară pe care i-au creat-o poveştile a apărut şi pasiunea pentru teatru, aşa cum îl înţelegea atunci.
Îmi alegeam să joc mereu toate personajele pozitive din povestea pe care hotăram să o joc, iar bunica se alegea mereu cu rolurile negative. Face parte din Trupa de Teatru „Joc” a Clubului Copiilor Sector 1 de trei ani. Pentru mine toţi cei de aici au devenit ca o a doua familie. Alături de ei am petrecut momente minunate, fie pe scenă, fie altundeva. Prin intermediul teatrului am reuşit să văd lumea cu alţi ochi, am căpătat încredere în mine şi am făcut lucruri pe care nici nu mi le puteam imagina.
În lunile decembrie 2017, martie și mai 2018, a jucat pe scena Teatrului Elisabeta din București interpretând personajul Veta, în spectacolul ,,O poveste Alan- Dala”. Anul 2018 a venit cu multe evenimente la care a participat alături de colegii din Trupa de Teatru “Joc” și rezultate pe măsura muncii depuse – în luna ianuarie a susținut un spectacol pentru comunitatea română din Roma cu ocazia “Zilei naționale a culturii”, apoi a obținut calificarea la Caravana Talentelor – PROEDUS.
În martie 2019 în finala aceluiași concurs – Caravana Talentelor, a obținut locul III și o tabără gratuită împreună cu colegii de trupă. Concursul Interjudețean “Eternul Eminescu” de la Piteşti – Locul I , Concursul Național de Teatru “Marin Sorescu”- Locul II. În luna iunie 2018, a fost premiată, alături de câțiva colegi de trupă, cu Diplomă de Excelență pentru Merite deosebite și rezultate remarcabile obținute la concursurile și competițiile naționale din domeniul artistic, PMB – PROEDUS. Am fost un copil vesel, plin de energie şi probabil de aici mi se trage și plăcerea mea de a face sport. Îmi place aproape orice sport dar cel mai mult mă atrage baschetul. Deşi nu este cel mai potrivit sport pentru o fată, pe mine m-a captivat dinamismul, energia şi forţa din acest sport. Practicând sportul de mică a luat parte la diverse competiţii unde, alături de coechipierele ei, a reuşit să ajungă la un nivel competițional înalt. Nu de mult, alături de o grupă de copii, a avut ocazia să experimenteze viaţa de antrenor. Pot spune că este o nebunie curată, dar fiind înconjurată de cei mici, această nouă experiență, devine mai frumoasă.
De asemenea a participat la diferite concursuri şcolare unde a reuşit să obţină rezultate foarte bune, precum și premii la concursuri de matematică. A fost clasată în primii 5 la diverse olimpiade la nivel municipal. Este bursieră a programului ” FLEX 2018-2019”, prin intermediul căruia și-a petrecut un an de liceu în Statele Unite ale Americii, locuind la o familie gazdă unde a avut şansa să experimenteze un nou stil de viaţă şi să cunoască o altă cultură. Acest an petrecut în SUA a fost unic, mi-a deschis uşi către noi oportunităţi şi mi-a arătat o altă față a vieţii. Pentru a ajunge aici am avut de trecut o serie de etape, de la înscrierea online până la interviuri și aplicaţii scrise, toate trimise unei comisii din Washington pentru evaluare și stabilirea statutului de finalist sau nefinalist al programului. A fost destul de complicat (doar 2.6% din cei care aplică sunt aleși) dar iată că am reușit și acesta este un lucru extraordinar. Ajunsă în Statele Unite, descoperind viața de licean american, totul părea ca și cum ar face parte din scenariul unui film.
Împreună cu colegii de acolo și alături de familia gazdă, am avut experiențe de neuitat precum excursii și evenimente unice. Am făcut parte din echipa de baschet alături de care am reușit să facem performanță, respectiv învățând foarte multe în timp ce ne distram. Împreună cu o profesoară din liceu și un grup de teatru, am avut o altă experiență nouă, extrem de plăcută, atât eu cât și ceilalți membri ai grupului. Am avut alături oameni minunați fără de care nu știu ce aș fi făcut. Pe lângă baschet și teatru am participat la activități de voluntariat, atletism , softball și diverse evenimente ale clasei a XII-a, care au avut ca scop strângerea de fonduri pentru o excursie de sfârșit de an școlar. Pe lângă faptul că din când în când mă apuca dorul de casă am avut experiența unui adolescent american de la Homecomnig participând la balul de sfârșit de an și la festivitatea de absolvire a colegiului. Să pleci de acasă cu un vis și să îți dai seama ca îl trăiești, m-a învățat că nu există nimic care să te împiedice să reușești, care să nu te lase să te bucuri de ce dorești să trăiești. Acum, după această experiență, dacă m-ai întreba, da, aș repeta „anul de schimb” de 1000 de ori și tot nu m-aș sătura. Mereu i-a plăcut să ajute oamenii. Se bucură să vadă zâmbetul pe faţa acestora. Întotdeauna a fost ea cea care s-a oferit să ajute dacă cineva a avut nevoie de ceva, indiferent de ce. Cred că dacă ai putea face un bine nu există motiv pentru care să nu o faci. Îmi amintesc că de mică voiam să ajung medic şi când eram întrebată de ce, spuneam pentru că poţi salva vieţi. Iar acum sunt sigură că asta voi face în viaţă. Bunica este eroina mea, e persoana care m-a ajutat să devin ceea ce sunt, fiindu-mi și cea mai mare susţinătoare. Sper ca eu să ajung la fel ca ea când „o să fiu mare”. Mult succes Ananda și sunt sigură că vei reuși să faci în viață tot ceea ce ți-ai propus!
Prof. MAGDA BĂCESCU
Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro