ACASĂ / ARTICOLE / ARTE VIZUALE / ARTE VIZUALE – DUMITRU ROȘU

ARTE VIZUALE – DUMITRU ROȘU

O fericită întâmplare mi-a transformat masa de lucru în 12 pagini de istorie a țării noastre, datorită calendarului „București 2018” cu lunile ianuarie-decembrie, cu grafica de vis, semnată Dumitru Roșu.

Desenele, nu par a fi făcute de mână de om „normal” ar fi zis Corneliu Vadim Tudor.
Ateneul Român, Arcul de Triumf, Palatul Cotroceni, Palatul Regal, Biserica Stavropoleos, Palatul Parlamentului, Patriarhia Română, Piața Universității, Biserica Sfântul Gheorghe Nou – kilometrul zero – Enescu și Ateneul Român, Casa Centrală a Armatei, Biserica Bucur, Biblioteca Universitară.
Grafica artistului plastic Dumitru Roșu este de nota 10 plus, încoronată cu mii de mulțumiri artistice
Până nu stai față în față cu opera plastică a domnului Dumitru Roșu, nu-l poți aprecia la justa lui valoare, pentru că toată noblețea sa stă ca un minunat sens ascuns, în cuvintele sale nerostite. Pe timp ce te apropii de domnul Dumitru Roșu, constați că este tipul de om care are mai multă minte decât orgoliu. Un personaj tăcut care știe că a vorbi mult nu este tot una cu a spune multe. Că în viața, care este ca un examen pe toată durata sa, nu este în folosul nimănui să spui tot ce știi, ci să știi ce să spui.
Desenele, care reprezintă repere ale istoriei și trecutul țării noastre sunt ca vorbe bune și frumoase rostite de cineva, și cu tâlc, și pe care le urmezi, sunt folositoare ca floarea minunată și frumos mirositoare.
Absolvent al Facultății de Geografie din București, al Institutului de Relații Internaționale și al Facultății de Belearte din New-York.
Răsfoind cu atenție desenele sale și privindu-le cu adâncă pătrundere te simți un realizat al binelui care trăiește purificarea propriei minți.
Pentru cei invidioși și cu inima neagră, arta plastică a domnului Dumitru Roșu este ca o candelă aprinsă în mâinile unui orb.
După cum lumina sporește vederea și le orbește pe bufnițe, așa și arta sa plastică, nu îi are pe toți prieteni: pentru cei lipsiți de bunăvoință nu există, pentru cei cinstiți, cultivați, educați și harnici, arta sa plastică depășește cu mult inteligența celor ce se cred deștepți.
Arta sa grafică are mare valoare artistică așa cum se găsește făcută de mâna îndemânată a domnului Dumitru Roșu, a cărui minte creatoare, mină de aur preacurat, nu va sărăci niciodată, orișicâtă uitare a timpului va veni.
Artistul plastic Dumitru Roșu are o largă înțelegere a frumosului, care poate face fericit orice ochi pofticios și suflet nobil îmbătat de lumină, cultură, parfum și soare călduros.
Realizările sale plastice au puterea educației artistice și forța de a ridica nivelul cultural al cetățenilor Țării Românești
Desenele răsărite din nemărginita sa fantezie, în urma unei bogate acumulări din istoria și monumentele țării, îl transformă într-un vraci misterios, care în verva sa adorabilă, cu multă căldură, pune pe „tocătorul” artei plastice siguranța sufletului său deschis și proaspăt. Arta sa meticuloasă și ireproșabilă, va rezista ispitei tuturor bătăliilor verbale a celor cu privirea oblonită, pentru că artistul plastic, în solemnitatea sa e de o înaltă sensibilitate brand Roșu Dumitru. De reținut: „ochii sunt martori mai de încredere, decât bârfele șoptite în ureche”.
Experiența sa profesională, de geograf și diplomat care a călătorit în peste 60 de țări ca atașat cultural, ca turist și interes de serviciu, susțin activitatea sa artistică, pe scara valorilor recunoscute.

Prof. PICTOR COJOCARU VERGIL-COVER Uniunea Artiștilor Plastici – România, Secția Pictură

 

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Jan Leaua

Motto: Arta adună și unește oameni. – născut la 06.12.1968 în comuna Puiesti, județul Buzău …

Elena Morozan

Importantă personalitate artistică, a frumosului comportament, a bunului simț, a veseliei și a artei plastice …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: