ACASĂ / ARTICOLE / FUNDAȚII - ASOCIAȚII / L’ASSOCIATION INTERNATIONALE DES AFFAIRES CRÉATIVES

L’ASSOCIATION INTERNATIONALE DES AFFAIRES CRÉATIVES

L’Association internationale des Affaires Créatives este o asociație tânără, nou înființată, în septembrie 2018. Cu sediul în Belgia, asociația se compune din membri având domiciliul atât în Belgia, cât si în România, fiecare dintre ei având o largă experiență atât în domeniul organizării de evenimente culturale desfășurate anterior, printre altele, în cadrul Mitropoliei Europei Occidentale și Meridionale, Satul Inteligent srl, Manifest Events srl cât și în domeniul promovării acestora (ca redactori ai Televiziunii Române și ca urmare a unei bogate experiențe în impresariat).
Asociația și-a propus ca obiective:
– să sprijine românii din diaspora, domiciliați sau rezidenți în Belgia să se integreze în țara gazdă;
– să ajute belgienii nativi în a cunoaște mai bine România și românii;
– să ajute rezidenții belgieni să cunoască mai bine România și românii;
ntru diferitele comunități susmenționate pentru promovarea imaginii României în lume, dar și pentru promovarea și stimularea solidarității, înțelegerii și toleranței între ele;
– transpunerea în practică a diferite proiecte de manifestări artistice și culturale, căutând să intereseze un număr cât mai mare de români, proveniți din imigrația istorică sau recentă, dar și un număr cât mai mare de belgieni;
– „deschiderea” diasporei către limba și cultura poporului „adoptiv”, pentru a ne „îmbogăți” cultural reciproc;
– însămânțarea și cultivarea – aici în Occident – a valorilor aparținând culturii și tradiției poporului român, pentru ca generația actuală de români precum și cele ce-i vor urma să-și poată păstra în cât mai mare măsură identitatea, prin credință și cultură, limbă, datini.

Realizarea acestor obiective va fi realizată la toate nivelurile și planurile sociale (dezvoltare culturală, intelectuală, profesională, dezvoltare personală, afaceri etc.).
Datorită naturii obiectivelor sale, l ’Association Internationale des Entreprises Créatives are o vocație internațională și va lucra în colaborare cu organizații din România, dar și cu alte organizații non-profit similare din alte țări.
Parlamentul European a găzduit în perioada 10-11 aprilie evenimentul ExpoRomânia Bruxelles, organizat la inițiativa Asociației Internaționale a Întreprinderilor Creative, în contextul preşedinției României la Consiliul Uniunii Europene.
La eveniment au fost prezenți europarlamentari, reprezentanți ai Ambasadei României și ai Institutului Cultural Român din Bruxelles, Înaltpreasfințitul Iosif, Mitropolitul ortodox român al Europei Occidentale și Meridionale, cât și un numeros public român și belgian.
Expoziția de pictură a marelui Horia Bernea, vernisată de teologul Costion Nicolescu, expoziția de străvechi costume tradiționale din colecția muzeografului Marius Matei, expunerea despre Vlad Țepeş a istoricului Vasile Lupaşc, expoziția de fotografie „Personalități româneşti” prezentată de Asociația Românilor din Belgia, expoziția de carte a Institutului Cultural Român din Bruxelles, conferințele, dansurile și cântecele tradiționale, concertul la nai și pian susținut de artiştii Raluca Pătuleanu și Pavlov Deian, cât și concertul grupului psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale din Bucureşti care a încheiat evenimentul, au fost tot atâtea momente care au încântat și emoționat, și care au adus sau readus în atenția publicului valori culturale româneşti de o incontestabilă frumusețe.
Proiect de identitate națională, ExpoRomânia Bruxelles a avut ca obiectiv promovarea imaginii României în Europa în contextul președinției României la Consiliul Uniunii Europene și descoperirea sau redescoperirea valorilor comune ale culturii românești și ale celorlalte culturi europene.
S-a urmărit, de asemenea, sensibilizarea factorilor de decizie politici la rolul benefic al artei, ca limbaj universal translingual, în buna comunicare dintre națiunile europene, în vederea încurajării promovării acestei comunicări, cât și punerea în lumină a rolului frumosului în construirea unei lumi europene a concordiei și a culturii, ca valoare de bază a unei civilizații rodnice a secolului al XXI-lea.

L’Association Internationale des Entreprises Créatives

ExpoRomânia și mediului de afaceri al românilor din spațiul intercomunitar al Uniunii Europene!
Concept:
Concept: EXPOROMÂNIA vine în întâmpinarea mediului de business din România, cu firme românești și firme belgiene, cu produse și servicii menite să le ajute în desfășurarea activității, în dezvoltarea afacerilor sau în promovare.
Proiectul se adresează mediului de afaceri al românilor din spațiul intercomunitar Belgia, Franța, Austria, Letonia, Lituania, Bulgaria, Luxemburg, Cehia, Malta, Cipru, Polonia, Croația, Portugalia, Danemarca, Regatul Unit, Estonia, România, Finlanda, Slovacia, Franța, Slovenia, Germania, Spania, Grecia, Suedia, Irlanda, Țările de Jos, Italia, Ungaria, Se deschid porțile creativității!
EXPOROMÂNIA își propune să faciliteze crearea de noi relații de business, colaborări și parteneriate, contacte cu furnizori, firme de fiscalitate, audit, contabilitate, soluții informatice, case de avocatura și multe altele.
La EXPOROMÂNIA vor participa antreprenori din middle și top management și specialiști în diverse domenii de activitate, expozanții putând astfel să-și prezinte în mod direct produsele și serviciile.
Forumul își propune să contribuie la dezvoltarea raporturilor inter-regionale pentru realizarea proiectelor de amploare privind dezvoltarea strategică a unor concepte de business durabile, prin prezentarea condițiilor de intrare pe piața regiunii a companiilor de profil și prin identificarea (crearea) unor oportunități de promovare și sprijinire a tuturor inițiativelor private. În acest sens, în urma analizei celor mai importanți factori legați de desfășurarea optimă a evenimentului, vă invităm să ne transmiteți care ar fi temele de interes pentru compania/ organizația dumneavoastră.
Se deschid porțile creativității! Lansăm Cercul Român pentru Economie și Cultură (CREC) cu activitate în Belgia menit să unească mediul de afaceri din spațiul intracomunitar și să formeze centrul de reprezentare european. Fiecare țară va avea trei membri în consiliul de administrație și de integritate.
Cei prezenți vor avea ocazia să obțină primul certificat de participant.
L’Association Internationale des Entreprises Créatives Belgia, Manifest Events s.r.l., împreună cu inițiatorul proiectului, Satul Inteligent S.R.L., va organiza în perioada 16-19 mai 2019, în Bruxelles, prima ediție a expoziției „BRUXELLES ȘI CALEA SPRE SUCCES”, ExpoRomânia facilitează internaționalizarea afacerilor românești pe piața unică a UE.
Economia Belgiei și infrastructura sunt puternic integrate cu cele ale Europei de Vest. În intervalul 1990 – 2009, Belgia a primit investiții străine directe (ISD) de 830 de miliarde de dolari.
La eveniment sunt invitați să participe antreprenori români, firme mixte, invitați din spațiul intercomunitar – Belgia, Franța, Austria, Letonia, Lituania, Bulgaria, Luxemburg, Cehia, Malta, Cipru, Polonia, Croația, Portugalia, Danemarca, Regatul Unit, Estonia, România, Finlanda, Slovacia, Franța, Slovenia, Germania, Spania, Grecia, Suedia, Irlanda, Țările de Jos, Italia, Ungaria., Moldova, Ucraina, Norvegia
Se deschid porțile creativității! Lansăm Cercul Român pentru Economie și Cultură (CREC) cu activitate în Belgia menit să unească mediul de afaceri din spațiul intracomunitar și să formeze centrul de reprezentare european. Fiecare țară va avea trei membri în consiliul de administrație și de integritate.

VIOREL STOICA

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I”

Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” este purtătoare a numelui Regelui Marii Uniri și a …

Asociația ASO-EST “Educație Talent Șansă”

“EDUCAȚIA este cea mai puternică armă pe care voi o puteți folosi pentru a schimba …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: