ACASĂ / ARTICOLE / ARTE VIZUALE / ARTE VIZUALE – ADINA MOLDOVA ȚITREA

ARTE VIZUALE – ADINA MOLDOVA ȚITREA

După trecerea mai multor ani petrecuți printre tablouri, artiști plastici și critici de artă, când trecutele amintiri devin plăcute prezențe, numele Adina Moldova Țitrea rămâne un renumit brand, atât ca artist plastic expozant, cât mai ales, în ultimul timp, lansator de tineri artiști, prin galeriile Labyrinth și altele. Merită, ca toți tinerii artiști promovați de dânsa, să-i sărute „mâna norocoasă”, care ce atinge devine cunoscut, depistându-le talentul încă din fașă, din faza de „prinți” și „prințese” în ale artei, înlesnindu-le drumul în reușita de a deveni „regi” și „regine” pe tronul artei plastice românești.

Adina Titrea Moldova are puterea liantului care cimentează arta plastică cu artistul și artistul cu arta plastică, arta care îl întâmpină pe artist cu brațele deschise, reușind ca din două trupuri să obțină un corp frumos, impunător și măreț care nu are nevoie de oglinda frumuseții ca și arta lor plastică de tăria lujerului unui parfum suav și puternic mirositor, dătător de viață. Dacă artista, curator și lansator Adina Titrea Moldova nu ar fi existat ar fi trebuit inventată, lucru pe care îl expun scriind, punând în evidență calitățile sale artistice, umane, intelectuale și de suflet.

Adina Moldova Titrea este „potriveala” prin care Dumnezeu a „reușit” să pună un om potrivit la locul potrivit, capabilă să creeze bucuria, veselia și frumusețea tuturor întâlnirilor organizate de artistă, între artele plastice și alți artiști, fie începători, în afirmare, maeștri sau monștri sacri.

Tablourile artistei Adina Moldova Titrea, prezintă o reușită frumusețe originală, o perfectă asociere între lumină și umbre. Asocierea lumină-umbre se poate considera doar într-o situație de lumină, negăsindu-se loc de umbre, care ar putea umbri o creație artistică în care lumina este menită să ilumineze sufletele degustătorilor și admiratorilor artei plastice a artistei plastice Adina Titrea Moldova.

Deși nu acordă multă importanță elaborării formelor prin desen, prin culoare, redescoperă un oarecare contur imaginar, ce se apropie de subiectul pictat, în așa fel încât tablourile artistei devin oglinda realistă al unui glas artistic care ne cheamă la vorbă.

Ca la fiecare artist plastic, năzuința proprie a artistei plastice, curator de expoziții, conducătoare de cer artistic pentru copiii iubitori de artă plastică, Adina Moldova Titrea tinde spre frumusețe, prin crearea de opere de artă.

Reușita activității sale constă în eforturile evidente în a-și expune și depăși propriile sentimente spiritualartistice printr-o apelare la o cromatică coloristică, adevărată simfonie în culori.

Adina Moldova Titrea în priceperea sa, în calitate de curator și organizatoare de vernisaje transformă orice eveniment artistic într-o împlinire a năzuințelor. În data de 23 martie 2018, în galeria Labyrinth a vernisat o expoziție de pictură personală a artistei plastice Dinu Alexandrina cu scop caritabil pentru ajutorarea unui copil în suferință. Faptele bune ne dau curajul de a ne privi în ochi cu toți oamenii.

Mândria de a ne privi în ochi fără alte gânduri, decât bunătate și iubire, este însăși esența cerului și întruchiparea sa. Arta și activitatea doamnei Adina Moldova Titrea, exprimă blândețe, înțelepciune și iubire prin noblețea sufletului său, artista Adina Moldova Titrea cu aripile visului artistic poate zbura către și printre stele. Așa să-i ajute Dumnezeu.

Artista plastică Adina Moldova Titrea a organizat la Balcic o expoziție internațională, care s-a bucurat de mare succes. Omul potrivit, la locul potrivit! Omul care sfințește locul!

Prof. Pictor COJOCARU VERGIL-COVER

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Jan Leaua

Motto: Arta adună și unește oameni. – născut la 06.12.1968 în comuna Puiesti, județul Buzău …

Elena Morozan

Importantă personalitate artistică, a frumosului comportament, a bunului simț, a veseliei și a artei plastice …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: