ACASĂ / ARTICOLE / ARTE VIZUALE / Arte vizuale – RADU DĂRÂNGĂ

Arte vizuale – RADU DĂRÂNGĂ

RADU DĂRÂNGĂ

 

RADU DĂRÂNGĂ

A văzut lumina zilei în Bucureşti, pe 25 martie 1944. Provine dintr-o familie de ieşeni cu vechi tradiţii în tainele preoţiei.
Studii: Şcoala de arte din Iaşi, liceul „Nicolae Tonitza”, Institutul „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti. Încă din această perioadă s-a remarcat şi ca un iscusit iconar şi restaurator de pictură bisericească.
Acoperind întreaga paletă a picturii – peisaj, natură statică, compoziţie, portret – arta maestrului Dărângă este plină de lirism şi rafinament.
Pictor cu o personalitate distinctă, maestrul Radu Dărângă este considerat un artist de elită în peisajul plastic al României de azi şi nu numai. Dovadă este faptul că lucrările lui se află în colecţii importante din ţară şi din străinătate: Elveţia, Germania, Franţa, Belgia, Olanda, SUA, Canada, Israel.
Expoziţii personale: 1988-Paris (Franţa), 1993-Taverny (Franţa), 1994 – Salon Loric (Franţa), 1995-Versailles (Franţa), 1996 – Heuswiller (Germania), 1997 – Wurzburg (Germania), 2012 – Galeriile Orizont (Bucureşti). Acestea s-au bucurat de un mare succes, relevând iubitorilor de artă pe unul dintre cei mai importanţi artişti români ai timpului.
Nu întâmplător, în mediile colecţionarilor de pictură circulă butada: „Ai Dărângă?” „N-am”. „Atunci eşti un om sărac!”

GEORGE CANACHE

 

2

4

5

3

6

1

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Jan Leaua

Motto: Arta adună și unește oameni. – născut la 06.12.1968 în comuna Puiesti, județul Buzău …

Elena Morozan

Importantă personalitate artistică, a frumosului comportament, a bunului simț, a veseliei și a artei plastice …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: