ACASĂ / ARTICOLE / ARTE VIZUALE / ARTE VIZUALE: ZONIA DAVID

ARTE VIZUALE: ZONIA DAVID

În perioada 23 septembrie – 7 octombrie 2019, Galeria de Artă a Centrului Cultural “Mihai Eminescu”, din strada Jean Louis Calderon numărul 39, a fost găzduită expoziția “Iubiri de vânzare” a pictoriței Zonia David.

Înainte de a avea loc vernisajul, vizionat pe îndelete, cu multă atenție, singur, într-o liniște cum mulți și-ar dori, exponatele, care au avut influențe contradictorii asupra liniștii unei minți încercate.

Aș fi împărțit picturile expuse pe mai multe planuri sufletești ale pictoriței Zonia David. În primul rând dând titlul expoziției «Iubiri de vânzare» care mi-a pătruns adânc în suflet.

Picturile privite pe îndelete cu înțelegerea sensului compoziției și cromaticei luminează mințile ca flacăra unui foc. Sunt adevărate leacuri reparatorii, de pus pe rana sufletului.

Artista plastică Zonia David, în suferință închipuită sau reală, caută în arta plastică să realizeze frumoasa înfățișare, potrivind cu sfințenie lucire și culoare. Prin talentul său în culoare parcă îngerii pregătesc osanale în frumoasele picturi ale sale.

Pictura sa pare coborâtă din cer. Umbrele colorate pregătesc privitorului izbucniri de lumina; ca-într-o minune în care florile favorite sunt grăbite, către autor să vină.

Pictura mi s-a părut a fi un clopot stelar, misterios, care în fiecare colț al sufletului meu îmi răsună. Artista îndrăgostită de Artă și frumos își admiră chipul când îl vede proiectat în limpezi oglindiri, indiferent dacă pictează închipuiri sau în glastră trandafiri.

Ajuns acasă, în fața minții mele, în timpul blândului somn, vise cromatice brand Zonia David ca un echilibru subtil și sublim într-un sfânt echilibru colorat, compus și desenat, o intensitate a apelor în împărăția de iubire a pleoapelor.

Arta plastică a pictoriței Zonia David are darul de a lecui suferințe sufletești. Arta sa plastică este modernă, pe gustul reușit al sensurilor noi. Gândul artistei Zonia David, când pictează, tinde către necuprins.

Dragostea artistei pentru arta plastică și frumos este dorința domniei sale de a desfăta admiratorul creației sale artistice cu frumusețe, bunătate, înțelegere, și iubire între oameni. Frumusețea artei plastice a artistei Zonia David este un fel de strălucire, care atinge în primul rând sufletul omenesc.

Arta plastică expusă de Zonia David este o “oglindă” a sufletului său, când vesel, mobilizator și încrezător în tot ce o înconjoară, când trist și îngrijorător cu ce va fi să se întâmple. Arta sa plastică, prin compoziție, culoare și desen, arată pe pânză, carton sau hârtie, o minte sănătoasă preocupată de grija, ca și corpul său să fie la nivelul minții sale, creatoare de aur preacurat, de un farmec aparte și greu de definit la prima vedere. După ce vizitezi exponatele cu deplină înțelegere, simți forța unui spațiu care te însănătoșește, asemeni unui loc de pelerinaj, în care vii să te încarci cu credință și cele bune, în care găsești salvarea atunci când ai nevoie. Picturile sale sunt păstrătoarea unei identități artistice brand Zonia David; privitorul admirator resimte vigoarea și apetitul creator al unei minți care provoacă și solicită reacția directă. Confruntarea obligă sinceritatea la o reală măsură a propriilor forțe de a înțelege. Încerc, prin scris, frumoasă doamnă să vă spun, că pictura v-a fost un prieten meritat, de viață, sincer și bun, pentru intuiția ta, un zbor de lăstun, ceresc suflet înflorit, de îngeri sfințit.

Pictor prof. VERGIL-COJOCARU COVER

 

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Leonard Toteanu

Mă numesc Leonard Toteanu, m-am născut în Câmpulung Muscel unde am urmat școala primară și …

Eva Margareta Apahidean

Motto-cugetare: Fiecare artist plastic trăiește o rezonanță în fața unui tipar imprimat în subconștientul său, …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: