ACASĂ / ARTICOLE / FUNDAȚII - ASOCIAȚII / FUNDAŢIA CREŞTINĂ „ARSENIE BOCA”

FUNDAŢIA CREŞTINĂ „ARSENIE BOCA”

FUNDAŢIA CREŞTINĂ „ARSENIE BOCA”

 

Înfiinţarea Fundaţiei Creştine Părintele Arsenie Boca a luat fiinţă după întâlnirea dintre domnul Dan Lucinescu, fost deţinut politic (15 ani detenţie) şi domnul Cristian Filip, întâlnire urmată de reeditările lucrărilor „Jertfa”, cu binecuvântarea Părintelui Iustin Pârvu, fost coleg de celulă cu domnul Dan Lucinescu, şi „Lupta”, prefaţată de marele istoric, profesorul Gheorghe Buzatu.
Prin înfiinţarea acestei fundaţii se doreşte realizarea proiectelor care să ajute la renaşterea spiritului românesc, trezind în societatea civilă o atitudine pro-activă şi etică, să-i adune şi să-i sprijine pe cei care pot şi vor să contribuie activ la realizarea misiunii fundaţiei de a ajuta la refacerea demnităţii statale, deteriorată de acţiuni antisociale, atât în interiorul ţării, cât şi în afara ei.
Prezentăm cititorilor revistei „Independenţa Română” obiectivele fundaţiei: promovarea valorilor româneşti şi a spiritualităţii creştine; cunoaşterea şi promovarea elitelor naţionale şi a cultului eroilor; promovarea valorilor intelectuale şi artistice ale tinerilor supradotaţi; dezvoltarea sistemului de învăţământ creştin-ortodox; contribuţia efectivă la formarea civică, culturală şi spirituală a noilor generaţii; desfăşurarea de activităţi bioetice privind conştientizarea opiniei publice asupra efectelor distructive ale deprinderilor negative (traficul de persoane, alcoolismul, fumatul, drogurile, prostituţia, violenţa, pedofilia etc) şi a utilizării greşite a tehnologiilor (avortul, clonarea umană, eutanasia etc).
Dintre activităţile fundaţiei amintim: editarea, publicarea şi distribuirea unei literaturi selective, care să faciliteze formarea intelectuală şi spirituală, în special pentru noile generaţii; organizarea de conferinţe, cercuri literare şi muzicale, tabere de vară pentru tineret şi studenţi, cursuri, stagii de pregătire care să contribuie la realizarea scopurilor fundaţiei; înfiinţarea de ateliere pentru producţia de creaţii populare şi lucrări de artă specifice spaţiului românesc; organizarea de voiaje şi excursii în locuri încărcate de spiritualitate sau de mare însemnătate istorică; stabilirea de legături de cooperare şi colaborare cu fundaţii, organizaţii şi instituţii guvernamentale şi neguvernamentale din ţară şi din străinătate, din sfera culturii şi spiritualităţii, cu scopuri similare.
La 26 de ani de la trecerea la cele veşnice (28 noiembrie 1989) a părintelui Arsenie Boca, Nicolae Mărgineanu a realizat documentarul „Părintele Arsenie Boca – omul lui Dumnezeu”.
Un pelerinaj la Mormântul Părintelui Boca, Mănăstirea Prislop, Judeţul Hunedoara, este o veritabilă terapie spirituală. Tocmai de aceea, în fiecare an, mii de credincioşi merg la mormântul părintelui în căutarea unui miracol.

***

arsenie boca

Părintele Arsenie Boca – Sfaturi de mare folos pentru suflet: „Să vă învăţaţi să vorbiţi puţin şi esenţial”; „Dumnezeu iubeşte Ţara Românească şi pe ea vrea să o spele întâi de păcate”; „Nu plecaţi din ţara noastră, are destinul ei şi va da cei mai mulţi mucenici”; „Aşa cum ne purtăm cu aproapele, tot aşa se va purta Dumnezeu cu noi”; „Citirea cu socoteală a dumnezeieştilor Scripturi aprinde şi hrăneşte sufletul cu gândurile lui Dumnezeu, care nu sunt ca gândurile omului”; „Nu împrumuta celui rău mintea, ochii, gândurile, nu da degetul că îţi ia mâna toată”; „Prin supărări, tulburări, ceartă, iuţeală se pierde o energie bună din noi. Prin dragoste de Dumnezeu se adună o energie binefăcătoare care înlătură şi bolile, iar când se pierde dragostea lui Dumnezeu (energia) apar bolile”; „Destinul nostru e colosal de înalt: îndumnezeirea”.

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I”

Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” este purtătoare a numelui Regelui Marii Uniri și a …

Asociația ASO-EST “Educație Talent Șansă”

“EDUCAȚIA este cea mai puternică armă pe care voi o puteți folosi pentru a schimba …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: