Prini Adelmo

Artistul plastic Prini Adelmo, al cărui talent se desfășoară continuu și în cote din ce în ce mai înalte și prețioase din punct de vedere artistic, cromatic, compozițional și desen, prin vitalitatea sa artistică și umană dovedește că este un deosebit spirit, pe care însuși Dumnezeu, în bunătatea și blândețea sa, față de oameni, îl îndeamnă și susține să trăiască fericirea într-o pură lumină Dumnezeiască. Pentru toți colegii săi de breaslă, Adelmo Prini are câte o vorbă bună, care, susține subsemnatul, este mai bună decât orice bogăție.

Domnia sa, pictează și compune poezii, interpretând maxima “nu trăiesc ca să mănânc, ci mănânc ca să trăiesc”. Despre Prini Adelmo se poate spune că “trăiește să creeze” pictează frumos, mult și bine. Multe opere plastice semnate de Prini Adelmo au deja pașaport definitiv pentru alte țări, unde pe pereți ai muzeelor, casele colecționarilor de artă și chiar persoane particulare reprezintă cu cinste și mândrie națională arta plastică ruptă din sufletul poporului român, fiind posesor al unei arte plastice contemporane originale, de invidiat. Din ziua în care a intrat pe drumurile întortocheate ale artelor plastice și scriitoricești își îndeplinește la superlativ tot ce și-a promis. Poezia și pictura sa trăiesc libertatea unei conștiințe curate. Pictura sa pare a fi o “cioplitură artistică a lumii”, asta reprezintă “tablourile zăpăcite”, pe care însuși autorul le denumește. Pentru Prini Adelmo “pensula în mână devine o bardă care face culoarea, cromatic, să ardă printre pomi, ca zumzet de albine, care, departe în pădure prin <<zburătură>> devine o secure muiată în culoare, cioplind artistic; de-a rândul așază în tablou gândul la mâini desfăcute ce mângâie”. Din mulțimea poeziilor încărcate cu suflet și filozofie de adâncă gândire paginile revistei Independența Română – Independența prin cultură reproduc poezia “Gest”.

Gest
Rup cu mâna un fir de iarbă
Cătinel îl pun sub cap,
Adieri de vânt în barbă
Răsuflări de cai în trap.
Rup cu mâna spic de grâu
Și-nfășor cu el o roată,
Închinând apa din râu
Macin grâul de-astă dată.
Țin cu mâna frâu de cai
Care pasc crăpând durerea
Ierbii ce-a pornit spre rai
Nechezând din piept aiurea.
Țin în mână o icoană
Să spoiesc pereți cuminți,
Să botez vinul din cramă
Prea mărit de niște sfinți.

Poezia și arta sa plastică sunt purul adevăr al unei minți inteligente și creatoare. Trăiește viața cu principiul că acela care nu se dedică integral unei activități nu va avea rezultate strălucitoare. Arta sa plastică și poezia constituie garanția succesului său personal. Precum soarele dă lumină tuturor, așa și arta sa plastică și poezia, aduc autorului Prini Adelmo, bucurie, respect și mulțumire precum și tuturor admiratorilor de artă și frumuseți cromatice și poetice.

Prof. Cojocaru Vergil-Cover-membru UZPR, UAPR București

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Ghițeanu Ecaterina (Nineta)

Motto: Cuvintele rămân pentru totdeauna mai ales când se adresează între doi Oameni. Când discuți …

Ileana Elena Ivan

leana Elena Ivan a moștenit talentul plastic de la bunicul domniei sale, după mamă, Procopie …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: