ACASĂ / ARTICOLE / EVENIMENTE / OMAGIERE NICOLAE LABIŞ

OMAGIERE NICOLAE LABIŞ

OMAGIERE NICOLAE LABIŞ

 

omagiere Labis

Fundaţia Literar-Istorică „STOIKA”, în parteneriat cu Şcoala Generală Nr. 89 „Nicolae Labiş” din Bucureşti, a organizat, pe data de 14 decembrie 2015, evenimentul omagial „80 de ani de la naşterea poetului Nicolae Labiş”. Invitata de onoare a manifestaţiei moderate de Florian Laurenţiu Stoica, preşedintele Fundaţiei Literar-Istorice „STOIKA”, a fost profesoara Margareta Labiş, sora poetului. Programul manifestării a fost completat în mod strălucit cu un moment cultural-artistic realizat de un grup de elevi ai şcolii. Elevii au recitat poezii scrise de Nicolae Labiş, iar Margareta Labiş a prezentat, printre altele, câteva fotografii inedite cu fratele ei, din arhiva personală.
În cadrul evenimentului, moderatorul Florian Laurenţiu Stoica a vorbit despre planurile Fundaţiei Literar-Istorice „STOIKA”, al cărei preşedinte este, dar şi despre obiectivele revistei „Independenţa Română”, care este editată de Fundaţie.
Au mai luat parte la eveniment Rodica Subţirelu, membru UZPR; profesoara Floarea Necşoiu şi poeţii Doina Bârcă şi George Canache, iar Şcoala Generală Nr. 89 „Nicolae Labiş” a fost reprezentată de directorul Mihaela Mirela Georgescu, directorul adjunct Lucia Manu şi de profesorii Ruxandra Magdalena Oargă, Reliana Tudor, Mihaela Roxana Diaconu, Cristina Cliseru şi Ileana Niţă.
Toţi participanţii au primit câte un exemplar al numărului din decembrie al revistei „Independenţa Română”, în care a fost omagiat poetul Nicolae Labiş.

Dr. CLEMENTINA TIMUȘ

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Un eveniment complex, literatură, muzică, actorie, desen

Am asistat, sâmbătă 30 septembrie 2023, în eleganta sală a Bibliotecii Metropolitane București la o …

Un secol de culoare – 2-15 octombrie 2023

Cercul Militar Național a găzduit în perioada 2 – 15 octombrie 2023 expoziția colectiva de …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: