ACASĂ / ARTICOLE / LANSARE CARTE / Între Tangouri cu Ecouri în timp real și Ecouri pentru … mai Târziu

Între Tangouri cu Ecouri în timp real și Ecouri pentru … mai Târziu

Cu adresare directă, cum îl cunoaștem, poetul Nicu Doftoreanu, consacrat ca „ tangourilor și-a lansat, în cadrul Cenaclului Literar, de sub egida Fundației Literar-Istorice pater” al „Stoika”, volumele: „Tangouri cu parfum eminescian” și „Tangouri la minut… cu ecouri pentru mai târziu”. Ambele au apărut în 2021, anul pandemic, Covidian-19.

Este vorba de volumele cu numerele 15 și 16. Exersând, pe aceiași coardă, până la a le îngemăna cu har, poezia, muzica și dansul, ale căror întâlniri cu cititorii s-au bucurat constant de un ecou în timp real, ce credeți că și-a zis poetul nostru? Nu știți, dar vă spun eu, iar dacă n-am dreptate, îl rog să mă contrazică: Ia să le servesc eu cititorilor niște „Tangouri la minut… cu ecouri pentru mai târziu”, învăluite, prin însoțire, cu „… cu parfum eminescian”, apoi să mă pun pe așteptat. Abil și exact, domnul inginer nu s-a dezmințit și l-a invitat la lansarea cărților sale pe domnul Victor Gh. Stan, scriitor și președinte al Filialei de Literatură pentru Copii și Tineret al Uniunii Scriitorilor din România, care s-a dovedit un inspirat moderator al unei manifestări cultural-artistice deosebite, din toate punctele de vedere.

Unul – inedit, moderatorul este nașul literar al poetului tangourilor. De ce calificativul pe care mi-l asum fără să ezit? Sala, gătită ca de sărbătoare, în așteptarea unui public ales, a fost ocupată toată. Au venit atâția câți au fost anunțați, comentariile au respectat întru totul dictonul „Non multa sed multum” elocvent pentru a fi puse în evidență, varietatea și actualitatea temelor abordate de autor, semn bun că se va împlini ce-și dorește autorul… “ecouri pentru mai târziu”. Surpriza cu adevărat de elogiat, recitalul muzical al puștiului de 12 ani Răzvan Piticu, de cântece bine alese și interpretate cu siguranța aceluia care știe ce poate și o arată cu multă convingere.

Au recitat cu mult talent din poeziile cuprinse în volum, actrița Doina Ghițescu și profesoara Magda Băcescu. Felicităm pe Președintele Fundației, Domnul Florian Laurențiu Stoica, care trăiește pe viu, visul cu ochii deschiși de a crea, pas cu pas, un Centru Cultural, cu ecou în realitatea imediată, pe care-l impune cu necesitate însăși VIAȚA.

Prof. Geo Călugăru, membru USR

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Lansare carte. Antonio Marinescu

Eveniment cultural – artistic organizat la redacția revistei „ – Independența Prin Cultură apărută sub …

O multiplă lansare de carte. Nicolae Rotaru

Pe data de 29 iulie, orele 15:00, a avut loc o originală lansare de cărți. …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: