ACASĂ / ARTICOLE / SEMNAL EDITORIAL / Silvan G. Escu Comedia tristeții

Silvan G. Escu Comedia tristeții

Am citit o parte din scrierile dlui. G. Escu, și recunosc niciuna nu m-a pus in fața unui subiect neașteptat! Ori mai degrabă în fața unui personaj ciudat prin trăirea inversă, de la coadă la cap! Romanul de față iți dă de gândit – personajul prin existența lui este ciudat? Ori trebuie să-l cunosc mai bine pe autor să îmi dau seama dacă chiar este ori nu un farseor. Proiectul de plecare în lumea celor vii, este o farsă pusă la cale de către autor, o abatere de la firescul existenței, (o sfidare chiar) pe care și-l permite la modul fantezist, personajul fiind veșnic la pândă pentru noi descinderi, iar rescrierea vieții trece prin obstacole de netrecut în viața adevărată. Timpul aici are definiții speciale, trebuie să-i pricepi filozofia din explicații alambicate, și în final apare convingerea că el, timpul este unealta lui Dumnezeu. Acțiunea care a pornit înapoi, (cu sfârșitul) cutreieră prin intermediul personajului un adevărat Paradis pierdut. Vecinătatea înconjurătoare e însăși viața, confortul fiind incomod, când realitățile descoperite sunt neașteptate, cu adevăruri neplăcute care dor. A admite adevărul, vine ca o eliberare, ca o ușurare, că a reușit să probeze lucruri, văzând că ceea ce era incertitudine este adevăr, și asta întregește mândria personală a mortului – personajul principal.

Doina Bârcă

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Paradisul decăderii de Ion Dulugeac

Scrierea domnului Dulugeac cuprinde subiecte tratate realist, fiecare volum reprezentând lumi aparte, unele în arealul …

Tangoul iubirii eterne de Grigore Curcanu

Dacă bucuria dăruirii iubirii în versuri este Prințesă, acest lucru a reușit să îl exprime …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: