ACASĂ / ARTICOLE / SFERE DE LUMINĂ / Un alt an și încă unul absolut diferit…

Un alt an și încă unul absolut diferit…

Nu peste multă vreme vom constata că a mai trecut un an, din viața noastră, a istoriei și a umanității; an, bun, rău, Dumnezeu și, fiecare dintre noi, în parte, știe cel mai bine! Ce este sigur însă, constă în faptul că, da, într-adevăr, am avut și, încă, mai avem de-a face cu un an foarte diferit, total altfel, datorită epidemiei și pandemiei cu corona virus (covid 19), care ne-a copleșit și afectat pe toți, într-o mai mare sau mai mică măsură, într-o forma sau alta, într-un mod sau altul!

De remarcat, subliniat și, reținut este, însă că, ce a trecut este bun trecut, nu se mai întoarce, prin urmare, este foarte important cum îi trecem și, petrecem, toți acești ani, ai noștri, oferiți nouă, în dar, drept cadou, de către Dumnezeu – Preabunul și Preamilostivul! Altfel spus, sărbătorile sfinte care se apropie, dincolo de faptul că le vom petrece altfel, radical altfel, datorită măsurilor de restricție specifice acestei perioade și molime și (a) condițiilor de distanțare fizică ori sanitară dar, și dincolo de buna dispoziție, bucuria frățească, comunională, răsfățul culinar și veselia petrecerilor, trebuie să fie, pentru noi toți, un prielnic, bun și binevenit prilej de meditație, reflecție, introspecție, reculegere și, practic, de schimbare, a noastră, a vieții și (a) trăirii sau viețuirii noastre!

De aceea, (par)curgerea, altminteri, firească, a anilor, din punct de vedere cronologic și istoric, și, mai ales, a acestui din urmă an, trebuie să ne pună, serios, pe gânduri dar, mai ales, asumat, pe treabă și pe fapte concrete, așa încât, la sfârșitul următorului an să nu ne pară rău deloc de cele pe care le vom fi făcut, adică, să nu regretam nimic, nici din ce am făcut nici din ce nu am făcut!

Prin urmare, este de recomandat ca, noi să ne (re)așezăm viața noastră (numai) în palmele dumnezeiești, cele pline de dragoste, nădejde și binecuvântare, fapt foarte probat, verificat și demonstrat mai cu seamă în acest an, și, astfel, voința Lui să fie/ să devină voința noastră, dreptatea Lui – dreptatea noastră, bunătatea Lui – bunătatea noastră, mila Lui – mila noastră, purtarea Lui – purtarea noastră, dragostea Lui – dragostea noastră, iubirea Lui – iubirea noastră!

Așadar, în acest fel și în acest mod umblând și făcând, împlinind și realizând, cu adevărat, viața noastră va deveni o continuă, veritabilă și autentică sărbătoare iar anii (pe)trecuți de noi, aici, în acest veac, perisabil, vulnerabil, trecător și vremelnic, se vor converti și transforma în arvuna/ pregustarea cea plină de nădejde, miez, substanță și conținut, a anilor celor nesfârșiți, neîncetați și neîntrerupți, dincolo, în veacul cel fără de sfârșit, în Împărăția cea cerească și veșnică a Preasfintei Treimi!

Cu alte cuvinte, să dea Dumnezeu – Izbăvitorul, Vindecătorul, Tămăduitorul și Preasfântul ca, anii noștri de aici să aducă/ să producă lumina cea neînserată și neapusă a veacului de dincolo, cel viitor și veșnic, cel care va să vină/ va să fie! Dumnezeu să ne apere, să ne izbăvească, să ne poarte de grijă și să ne ajute, tuturor, în continuare, în tot lucrul cel bun! Amin! La mulți, buni, frumoși, sănătoși și binecuvântați ani!

Sfântă Urare la Sărbătorile Albe și Dalbe…

Cu prilejul Sfintelor Sărbători de Iarnă, ale Crăciunului, Anului Nou și Bobotezei, întorcânduvă toată dragostea, deschiderea și disponibilitatea dumneavoastră față de mine, vă doresc, să aveți parte, în continuare, de: binecuvântare dumnezeiască, de bucurie cerească, de mângâiere spirituală, de sănătate trupească și sufletească, de liniște interioară, de bunătate lăuntrică, de împlinire materială și de răsplată duhovnicească!

Anul următor să vă aducă: de la Dumnezeu sfințire, sănătate, desăvârșire și mântuire iar de la oameni aleasă, bogată și rodnică (con)viețuire! Să vă bucurați, permanent, în viața dumneavoastră, de mângâierile dumnezeiești și de întâlnirile/ împărtășirile, comunionale, omenești!

Din parte-mi, așadar, vă doresc: viață veșnică de la Dumnezeu și viată frumoasă de la semenii sau frații noștri – oamenii!

Să ajungeți: cu pletele albe ca florile dalbe, senini și fericiți precum copiii și nepoții, bucuroși/ împliniți precum bunicii, luminați și curați precum zăpada și, viguroși, optimiști ori pozitivi precum bradul încărcat de Crăciun! Un sincer și călduros „La Mulți, Buni, Sănătoși, Frumoși și Binecuvântați Ani!”

Doamne ajută-ne, tuturor! Amin! https://steliangombos.wordpress.com/

Dr. Stelian Gomboş

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Vederea

Unul dintre cele mai însemnate daruri pe care ni l-a oferit Creatorul este lumina ochilor …

Mare lucru să ştii alege!

Mare lucru să știi vorbi, mare lucru să știi tăcea, mare lucru să știi răbda, …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: