ACASĂ / ARTICOLE / FUNDAȚII - ASOCIAȚII / ASOCIAŢIA „SPIRITUL DACIEI” – „A SOSIT VREMEA OAMENILOR!”

ASOCIAŢIA „SPIRITUL DACIEI” – „A SOSIT VREMEA OAMENILOR!”

ASOCIAŢIA „SPIRITUL DACIEI”
„A SOSIT VREMEA OAMENILOR!”

 

1

Curajul a fost principala virtute care m-a ajutat să pornesc demersul de a înființa și organiza această asociație, iar dorința de a transmite neamului meu imboldul de a se trezi m-a determinat să fac primul pas în 2011.
De ce „A sosit vremea OAMENILOR”? Pentru că numai cu ei, cu OAMENII NEAMULUI mai putem porni la drumul RIDICĂRII DINGENUNCHI.
Scopul este acela de a aduce la cunoștința publicului și prezenta viziuni autentice despre VALORILE noastre naționale care au contribuit la continuitatea pe aceste meleaguri și la păstrarea identității de NEAM, în contextul actual al globalizării și pierderii identității naționale în detrimentul includerii în grupuri mari de populații la nivel continental și mondial.
Asociaţia „Spiritul Daciei”, cu sediul în Bucureşti, a apărut la iniţiativa unui grup mic format din trei persoane în fruntea cărora este şi acum Gheorghe Vişu, un pasionat al istoriei şi spiritualităţii lumii vechi de dinainte de epoca noastră dominată de religiile și ideologiile iudeo-creştine apărute acum aproximativ 1800 de ani.
Asociaţia „Spiritul Daciei” a fost înregistrată legal în registrul asociaţiilor şi fundaţiilor din România în luna noiembrie 2011 şi a început activitatea timid, încercând să îşi facă loc într-o mulţime amestecată şi derutată de organizaţii care fac, mai mult sau mai puțin, anumite activităţi legate de subiectul foarte controversat despre istoria noastră veche, despre identitatea naţională şi spirituală, despre rădăcinile noastre ca neam.
Alături de cei 3 membri fondatori au venit să pună umărul la realizarea misiunii acestei asociaţii şi alţi 7 oameni de bine, dedicaţi şi pătimaşi în aflarea şi comunicarea adevărului despre cine suntem noi şi de unde venim. Dacă vom cunoaşte trecutul, cel autentic desigur, vom avea şi un viitor pe măsură. Această intenţie ne împinge de la spate să cercetăm, să aducem la cunoaşterea oamenilor acestui neam ceea ce nu s-a ştiut sau ceea ce nu s-a spus până acum. În decursul celor aproape 5 ani de existenţă, Asociaţia “Spiritul Daciei” a desfăşurat activităţi de cercetare multidisciplinară vizând domeniile: istorie, arheologie, spiritualitate şi religie, metode de terapie şi vindecare din perioada veche şi foarte veche a existenţei noastre; activităţi de participare la aproape toate evenimentele de profil, tabere tematice în zonele montane urmând trasee iniţiatice sau istorice, etc.

MISIUNEA ASOCIAŢIEI “SPIRITUL DACIEI”

Înființarea unui CENTRU SPIRITUAL care se va numi “Școala Lui Zamolxe” și care are ca scop renașterea spirituală a poporului român, reînvierea valorilor naționale, refacerea unității spirituale sacre, începerea unui proces de trezire a conștiinței și identității naționale, renașterea spiritului geto-dacic, toate acestea adaptate la noile condiții de viață și ființare pe aceste pământuri în care noi trăim acum și în viitor.

SCOPUL ASOCIAŢIEI “SPIRITUL DACIEI”

Promovarea bunăstării, armoniei și sănătății oamenilor, revoluționarea sistemului de educație și pregătire pentru viață a copiilor, tinerilor și adulților, promovarea tradițiilor și a valorilor culturale și spirituale autentice, geto-dacice, româneşti şi universale. În data de 23 ianuarie 2016, a avut loc la sediul Asociaţiei “Spiritul Daciei” din Bucureşti, Şos Mihai Bravu, nr. 190, întâlnirea anuală a membrilor asociaţiei şi a câtorva simpatizanţi, prilej cu care s-a vorbit despre acţiunile şi proiectele ce urmează să fie pornite anul acesta.
Nu au lipsit discuţiile despre situaţia actuală a învăţământului şi, în primul rând, a materiei numită ISTORIE, şi mai ales despre adevărul istoric.
Implicarea în activităţi şcolare, inclusiv în perioada “ŞCOALA ALTFEL”, va fi o prioritate pentru Asociaţia “Spiritul Daciei”.

GHEORGHE VIŞU

2
3

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I”

Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” este purtătoare a numelui Regelui Marii Uniri și a …

Asociația ASO-EST “Educație Talent Șansă”

“EDUCAȚIA este cea mai puternică armă pe care voi o puteți folosi pentru a schimba …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: