REMEMBER

Sâmbătă 9 aprilie 2022, un grup de scriitori făcând parte din redacția revistei „Independența Română-Independența prin Cultură”, alături de alți oameni de litere din capitală a participat la o ședință de reamintire  a unor creatori care au plecat în steaua lor, pentru a-și întregi acolo grupul colegilor și prietenilor scriitori care au părăsit această lume în ultimul timp. Cei omagiați, din care    s-a citit și despre care s-a vorbit, prin cuvinte pline de căldură care au creionat portrete emoționante, sunt Gheorghe Duță Micloșanu, Ion C. Ștefan, Floarea Necșoiu și Vintilă Anastasescu.

Cum spunea poetul Gh. Duță Micloșanu: „Cu fiecare pas de pomenire/ tu arzi – făclie a vieții pe pământ…/ decât cu raiul, searbăd legământ,/ mai bine-o clipă pentru nemurire!…  Ne-nvelim cu vremea – timp și amintire… Ce scurtă-i veșnicia și clipa cât de gravă.. Ce-nseamnă clipa, când, de fapt, e timp/ Pe care nu poți să-l străbați în grabă?!”.

Iar Ion C. Ștefan îl completează: „Există nume înscrise pe altarul culturii universale, de care nu te poți apropia decât în anumite zile de sărbătoare…”.

Să alăturăm aici și  vorbele  Floarei Necșoiu: „…Singura eternitate dată omului este iubirea, Ea   rămâne unica dumnezeire dată nouă, pe care ne străduim să o trăim spre Înălțarea noastră, spre purificarea noastră”.

La care și Vintilă Anastasescu ar adăuga: „Poezia este un balsam pentru suflet, prin sinceritatea sentimentelor, prin discursul artistic, liric, emblematic, prin credinţa în frumosul din om”.

Au participat aproape 30 de persoane care au beneficiat de primitoarea sală a Clubului Seniorilor din Sectorul 2, păstorit de doamna Paula Cătană. Din prezidiu, alături de domnul Florian Laurențiu Stoica, au făcut parte Eugenia Duță, Doina Bârcă, Gheorghe Țiclete și Geo Călugăru.

A fost un moment de intensă emoție, moment care sperăm că se va repeta periodic, pentru a nu-i lăsa în uitare pe cei  care ne-au fost alături!

Eugenia Duță

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

știri | informații | evenimente

18 ianuarie 1847 Franz Liszt concertează la Iași, în casa vistiernicului Alecu Balș, unde face …

știri | informații | evenimente

24 noiembrie 1796 s-a născut la Mediaș învățătorul sas Stephan Ludwig Roth, participant la Revoluția …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: