ACASĂ / ARTICOLE / ȘCOALA AZI / Tudor Dumitru-Un elev plurivalent

Tudor Dumitru-Un elev plurivalent

Greu de descris când este vorba despre mine! Mă numesc Tudor Dumitru și am 13 ani. Învăț la Școala Gimnazială Nr. 84, din București și sunt în clasa a VIII-a. Pasiunea mea este muzica, cea care m-a călăuzit pe parcursul a 9 ani din viață. De mic îmi plăcea să fredonez piese muzicale din desene animate, iar mama m-a înscris la primul curs de la Palatul Național al Copiilor la grupul vocal Allegretto, coordonat și în prezent de doamna profesor Adriana Codreanu, urmat de cursul de clape electronice și interpretare vocală, de grup și individuală, sub îndrumarea profesorului Stelian Coman.

Am fost atras, mai apoi de și mai multe instrumente muzicale care m-au captivat și pe care am ajuns să le studiez într-un mod degajat, de plăcere, alocând un timp care nu mi-a afectat deloc studiul de la școală. În familia mamei mele, toți membrii erau interesați de muzică, de asemenea: bunicul meu cânta extraordinar la mandolină, fără să îl pună în încurcătură vreun stil muzical, o acompania de multe ori pe bunica mea, o soprană nativă, care nu a putut, pe vremuri sau nu a dorit să aloce mult timp artei muzicale, mătușa mea cânta la vioară, iar mama, ocazional, cu vocea (mai cântă și acum, fi ind învățătoare).

Am participat cu plăcere, ca invitat, la spectacolele colegilor mei talentați din grupul Românașul, înscriși la școli muzicale renumite din București și, chiar cu o zi înainte de intrarea în Starea de Urgență a României, pe 10 martie 2020, am avut primul meu spectacol alături de colega mea, cu multiple preocupări, ca mine, Julia Marcan, care a putut fi posibil să se realizeze datorită profesorului meu îndrumător, Stelian Coman. Dar muzica nu este singura mea preocupare, mai sunt interesat și de radiocomunicații, informatică, teatru și călătorie. Am studiat canto, fl aut, clape electronice, actorie, dansuri sportive, populare, moderne, informatică, astronomie, chimie, Karate, modelaj, pictură, limbi străine, tenis de masă și lista nu se oprește aici, cu profesori renumiți din cadrul Palatului Național al Copiilor, încă de la vârsta de 4 ani și jumătate.

Am obținut premii naționale și internaționale, participând la festivaluri de renume atât în țară, cât și în străinătate, mergând în turneele din: Turcia, China, Rusia, Macedonia, Austria, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru cu grupurile vocale de sufl et: Allegretto și Românașul. Dintre premiile importante obținute: „Marele Premiu” la clape și blockfl ute 3 ani la rând, având ca îndrumători pe domnul profesor Stelian Coman (la clape) și pe domnul profesor Zarioiu Nicolae (la blockfl ute). La chitară am obținut trofeul pentru interpretare la clasele 5-8, în cadrul concursului „Toamna Baladelor”, organizat on-line pe 22 noiembrie, anul 2020, sub îndrumarea domnului profesor Stan Marius-George. Sunt foarte mândru să spun că am devenit radioamator pe 10 mai 2021, în urma unui examen foarte important, iar pe 29 decembrie 2021 am câștigat Campionatul Național de Unde Scurte (telefonie) din același an, devenind campion național, îndrăgind cursul de radio-amator datorită profesorului Dincă Daniel.

Am dublat în fi me de desene animate sau artistice de pe Netfl ix, fi indu-mi destul de ușor să fac asta. Iubesc folclorul, dar și muzica clasică, muzica ușoară, de aceea am participat la multe concursuri de interpretare vocală, individual sau în duet, obținând, de obicei, premiul I. Îmi doresc să obțin rezultate frumoase în continuare, atât în radiocomunicații, cât și la concursuri importante de interpretare vocală și instrumentală, să câștig pentru România la Eurovision, când vârsta îmi va permite participarea. Și, mai ales, acum, să intru la un liceu de prestigiu din București este preocuparea mea numărul unu.

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Eduard, Ronen și Kiara

Fiecare reuşită începe cu decizia de a încerca. Gail Devers Eduard, Ronen si Kiara sunt …

Sofia, Constantin și Ioan Mocanu

Sofia, Constantin si Ioan Mocanu sunt copiii mult doriți pe care Bunul Dumnezeu ni i-a …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: