În ziua de 18 aprilie 2022 studentul la UNARTE București, anul III, în incinta galeriilor de artă plastică Elite Prof Art, în fata unui public iubitor de artă și frumos, a avut bucuria de a vedea măreția creației plastice, artistice și intelectuale care și-au dat mâna în același timp prin capacitatea creatoare a unui tânăr artist, inovator în arta grafică, sub numele Ilie-Ioan Mustață.
La vernisaj a vorbit la obiect și pe înțelesul tuturor despre visul său artistic în teatru, muzică, pictură, literatură. În acest univers, viața este o “trăire de o clipă”. Dar cât de mare poate fi clipa, atunci când mintea creatoare a unui tânăr, apreciat și iubit de contemporani și generațiile viitoare. Pentru oricare artist, indiferent de mediul în care creează, arta rămâne o provocare prin care învață să facă o pâine artistică, bună, hrănitoare, folositoare vieții, de ce nu, chiar pentru existența unei lumi culte, educate, capabilă prin artă să-și curețe limitele emoționale ale invidiei, geloziei, mâniei.
Arta, prin frumusețea ei are capacitatea de a circula, ajutând pe oameni să se simtă mai bine. Vernisajul expoziției de artă plastică semnat IlieIoan Mustață, mi-a dat prilejul de a trăi miracolul mi-a mărit credința că dacă o înțelegi, o iubești și o apreciezi, este un fericit mod de vindecare a sufletelor aflate în singurătate și nu numai. Figura deschisă, luminoasă și blândă a artistului a dăruit bucurie părinților, celor doi bunici, cunoscuților, prietenilor și colegilor de facultate prezenți la eveniment. Arta are puterea de a prelungi viața și după ce nu vom mai fi.
De remarcat și invitația creată de tânărul artist, în care autoportretul e numai zâmbet, făgăduință, încredere, bucurie. Îți mulțumesc dragă Ilie că te-am întâlnit. Când vei ajunge cunoscut și apreciat de întreaga breaslă să-ți împărtășești generozitatea artistică, verbală, de comportament și simțire spirituală cu aceeași inimă curată ca la prima expoziție personală, reușită, apreciată, înțeleasă de public și de Dumnezeu.
Adevărata esență a vieții este creația care rămâne în urma trecerii noastre în această “trăire de o clipă” pământeană când strălucim prin împlinirea menirii cu care ne “împovărează” divinul Creator. După ce am încheiat vernisajul am oferit drept cadou publicului reviste Independența Română – Independența prin cultură promițând că va apărea domnia sa la rubrica Arte vizuale. Au urmat aplauze și un moment de socializare atât de necesar.
Pictor Prof. Cojocaru Vergil-Cover
Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro