ACASĂ / ARTICOLE / EVENIMENTE / „EPIGRAMA” LA NUMĂRUL 100

„EPIGRAMA” LA NUMĂRUL 100

Uniunea Epigramiștilor din România, sub conducerea eminentului om de cultură George Corbu – președintele U.E.R. -, a organizat marți, 22 iunie 2022, ora 11:00, la Biblioteca Academiei Române, o adunare festivă, prilejuită de apariția numărului 100 (serie nouă) al revistei EPIGRAMA – publicație a U.E.R. Au participat: staful revistei reprezentat de director – George Corbu și redactor șef – Laurențiu Ghiță, redactori, colaboratori – epigramiști aparținând mai multor cenacluri ori reviste de epigramă din țară, tipografi, cât și reprezentanți ai altor cenacluri literare și reviste care promovează epigrama, scriitori – membri sau nemembri ai Uniunii Scriitorilor din România, dar cititori constanți sau ocazionali de epigrame.

Invitat de onoare, academicianul Valeriu Matei (Chișinău). În cuvântul de deschidere, președintele U.E.R. George Corbu a făcut o scurtă istorie a revistei EPIGRAMA. A luat cuvântul și Laurențiu Ghiță, redactorul șef al revistei din anul 2012. Acesta își manifestă bucuria că revista a ajuns la acest număr omagial „100!”. Scriitorul și jurnalistul Viorel Martin, care preferă să i se spună „epigramistul Moș Martin”, vesel – ca întotdeauna, a menționat că încă mai este în viață, făcând referire la faptul este „printre primii fondatori (serie nouă) ai revistei EPIGRAMA, după seria veche a lui Virgil Slăvescu din anii 1938-1943”.

În anul 2011 Viorel Martin a fondat revista Lumea epigramei, tot în București, pe care, ca director o susține și financiar. În prezent, redactor șef este celebrul epigramist Nicolae Bunduri, din Brașov. Totodată, Viorel Martin colaborează și cu alte reviste de epigramă sau reviste de cultură din București și din țară. La unele dintre acestea are rubrică permanentă de epigramă.

Au mai luat cuvântul: academicianul Valeriu Matei, Elis Râpeanu, Paula Romanescu, Corneliu Berbente, Geo Călugăru, Nicolae Vasile, Doina Bârcă, Corneliu Zeană, George Vidrașcu, Florina Dinescu, Florentin Popescu, Gheorghe Țiclete, Liviu Zamfirescu și alții. Revista Independența Română – Independența prin cultură, a fost reprezentată la eveniment de scriitoarea Doina Bârcă, purtătoarea de cuvânt a revistei. Aceasta a felicitat conducerea revistei EPIGRAMA, pentru performanța de a ajunge la numărul 100, urând totodată la cât mai multe numere, spre deliciul cititorilor; menționând că în cuprinsul revistei Independența Română – Independența prin cultură, epigrama de bună calitate este selectată și promovată de epigramistul Viorel Martin, senior editor la revistă.

În încheiere, președintele Uniunii Epigramiștilor din România, George Corbu, a mulțumit tuturor participanților prezenți la omagierea numărului 100 al revistei EPIGRAMA.

Maria Sturdza Clopotaru

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Un eveniment complex, literatură, muzică, actorie, desen

Am asistat, sâmbătă 30 septembrie 2023, în eleganta sală a Bibliotecii Metropolitane București la o …

Un secol de culoare – 2-15 octombrie 2023

Cercul Militar Național a găzduit în perioada 2 – 15 octombrie 2023 expoziția colectiva de …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: