ACASĂ / ARTICOLE / CĂLĂTORI PRIN UNIVERS / ÎN AȘTEPTAREA „MARII RESETĂRI” ȘOC ȘI DEZILUZIE

ÎN AȘTEPTAREA „MARII RESETĂRI” ȘOC ȘI DEZILUZIE

Motto: În fața dușmănoaselor împrejurări care în cumpăna vremii amenință să iasă biruitoare, omul caută un refugiu în întăririle firii sale proprii. Caracterul și puterea sufletească trebuie să lupte, în momentele acestea dificile, în contra cauzelor care aduc decăderea societății. De la înrâurirea lor binefăcătoare se așteaptă îndreptarea tuturor relelor.” (Constantin Rădulescu Motru – Puterea sufletească, 1930)

Marea resetare” promisă de globaliști încă din anul 1980 și susținută de progresul tehnico-științific fără precedent și într-un ritm alert, a creat premisele interdependenței, mai întâi economice și informaționale, urmate de globalizarea fenomenelor cu impact social și spiritual. Momentul 11 septembrie 2001, cu numeroasele semne de întrebare rezultate din anchetele Congresului și Senatului american, a marcat pentru omenire o uriașă manipulare a inteligenței emoționale la nivel planetar, cât și un nou prag de trecere la instaurarea unui model de guvernanță bazat pe solidaritatea interstatală, care a adus în prim-plan războiul declarat împotriva „terorismului internațional” și crearea unui nou sistem de alianțe politico-militare conjuncturale și cu o geometrie variabilă.

Tonul a fost dat de SUA, care în postura de victimă a reușit să convingă Moscova și Bejingul să se alăture acestei „Noi Cruciade” împotriva Islamului, considerată religia „terorii”. Cum „menajul în trei” stârnea și unele invidii și rivalități, „luna de miere” care a durat până în 2008, s-a spulberat odată cu eșecul militar american care se prefigura în Irak și Afganistan și cu invazia Georgiei de către armatele Rusiei. Dar, „marea resetare”, sub forma Noii Ordini Mondiale (N.O.M.) și modelul de guvernanță globală sub conducerea și controlul unchiului SAM, s-a transformat brusc într-o confruntare ritualică care a generat o serie de crize: a monedelor, a economiilor și un adevărat război comercial între SUA și China pentru acapararea piețelor și resurselor, la care a fost atrasă și UE.

Pe un alt plan, au existat și interferențe politicomilitare ale Chinei, alături de Rusia, în conflictele militare în care erau implicate SUA, mai exact: Siria, Afganistan, Yemen, Irak, Libia, unde se confruntau militar indirect SUA cu Rusia.În acest context geopolitic tensionat, am avut parte și de un adevărat război comunicațional în cadrul diverselor reuniuni și conclavuri internaționale, unde prin vocile Chinei și Rusiei s-a afirmat noul principiu al multipolarismului și încheierii hegemoniei americane în relațiile internaționale. Atât China cât și Rusia, țările din BRICS și din Orientul Mijlociu Extins, au susținut realizarea „marii resetări”, care, însă, să țină seama și de existența lor, a căror voci trebuie să fie ascultate și respectate.

Dar, susținătorii noului curent neomarxist, sau cum se poate numi o asemenea mișcare haotică din interiorul societății americane, având drept „ghid suprem” pe George Soros și Partidul Democrat, au lansat o adevărată ofensivă în direcția Europei, instituțiilor sale supranaționale, pentru a crea o masă critică în rândul elitelor politice și tehnocrate, cât și prin ONG-uri afiliate, cu misiunea de a promova viziunea ocultei mondiale privind Noua Ordine Mondială, călcând în picioare cu dispreț și aroganță, principiile stipulate în tratatele care au stat la baza înființării UE și NATO.

NATO, deși se proclama a fi o organizație politicomilitară defensivă, care apără pacea și democrația, în realitate s-a dovedit a fi o mașină de război care servește interesele geopolitice și geostrategice americane (de fapt a corporațiilor) în lupta pentru hegemonie militară și economică la nivel global. Crizele economico-financiare și recesiunile succesive produse de administrațiile americane la nivel planetar, au generat tensiuni geopolitice care au repornit motoarele complexului militaroindustrial american și rotativa de tipărit dolari…fără număr. David Hawkins în lucrarea: „Putere vs.forță”, Ed. Cartea Daath, 2005, afirma că: „Atunci când o națiune se abate de la alinierea cu spiritul omului, ea poate deveni un criminal internațional”. Ori națiunile conduse de religie și nu de spiritualitate, sunt intolerante, conduc la vărsare de sânge, la conflicte”. Recunoaștem în aceste cuvinte, comportamentul marilor puteri posedate de dorință de acaparare și devorare a micilor state.

În așteptarea „Marii resetări”- șoc și surprize geostrategice!

Geopolitica pandemiei de Covid-19, a marcat o nouă etapă a escaladării confruntării SUAChina pe de o parte și aliații lor pe de altă parte, perturbând piețele de aprovizionare cu materiale și echipamente medicale, inclusiv vaccinuri, care s-au reflectat într-o contracție a economiei la nivel global și o încetinire a proiectelor de investiții de mare anvergură. Anul 2022 a adus în fața omenirii o nouă provocare șocantă și o surpriză geostrategică prin invazia militară rusă în Ucraina, transformată într-un război hibrid sângeros, finanțat cu generozitate de administrația Biden și UE prin intermediul NATO.

Omenirea a fost surprinsă și de această dată de efectele dezastruoase ce i-au urmat acestei invazii, prin declanșarea unei crize alimentare și energetice atât în Occident, dar și în țările lumii a treia, de contra-măsurile luate de Moscova, ca răspuns la sancțiunile fără precedent impuse de SUA și UE la adresa statului rus și oligarhilor săi cu afaceri în statele occidentale. Prin acest război, care va duce la distrugerea totală a Ucrainei (aflată în faliment și secătuită de oligarhii din jurul președintelui Zelenski ), Rusia a transmis un mesaj clar occidentului că măsurile de încercuire a Rusiei cu baze militare NATO de la Marea Baltică la Marea Neagră, trebuie să înceteze, dacă SUA mai dorește ca Rusia să se alăture în continuare proiectului de a realiza Noua Ordine Mondială.

După șase luni de război, Ucraina a declarat prin vocea președintelui, că nu este în măsură să achite cele 20 miliarde dolari, datorie suverană, ceea ce va permite fondurilor de investiții și corporațiilor americane, britanice și germane, să cumpere țara cu pământul său mănos și bogățiile subsolului. Generând conflictul ruso-ucrainian, SUA prin intermediul NATO a reușit o lovitură de maestru, revenind cu „arme și bagaje” pe teritoriul european, atrăgând în această aventură militară, o Europa aflată în derivă și în căutarea unei noi direcții și a unei noi arhitecturi instituționale care să mențină captive statele Europei centrale și de Est, devenite vasali neputincioși în fața marilor puteri europene aflate în plină criză economică și de soluții salvatoare.

Un alt actor aspirant la poziția de „ghid suprem” în Noua Ordine Mondială, China, își continuă strategia de învăluire militară și izolare comercială a Tawanului, ca răspuns la mesajele de susținere, inclusiv militară, transmise de administrația Biden, de natură a radicaliza pozițiile vecinilor Taiwanului, care se simt amenințați de prezența militară activă a forțelor chineze în zonă. Deci, „Marea resetare” promisă de oculta globalistă ca fiind o „revoluție a democratizării relațiilor internaționale și o oportunitate pentru o lume a păcii și cooperării”, s-a dovedit de fapt să fie o nouă amăgire care s-a transformat într-o „mare deziluzie”, cum a numit laureatul premiului Nobel pentru economie, Joseph Stiglitz, globalizarea.

Transgenderismul și transhumanismul – două „ideologii” neomarxiste care promit nemurirea și mântuirea sufletelor prin noile tehnologii și I.A. (Inteligența Artificială)

Yoval Noah Harari, în lucrarea „Homo Deus”, ne invită să reflectăm cu privire la influența noilor tehnologii și I.A asupra omului viitorului, vieții sociale și spirituale, cu beneficiile și mutațiile negative profunde ce le vor produce, astfel că umanitatea va avea o nouă configurație genetică, pregătind o nouă etapă a evoluției rasei umane: omul hibrid.

De-a lungul mileniilor, istoria este bogată în revoluții tehnice, economice, sociale, politice și spirituale, care au marcat salturi în evoluția omenirii, singura constantă a acestor momente de ruptură și de repornire a ciclului creației a fost umanitatea. Deci, suntem la un prag de trecere spre o civilizație super-tehnologizată, a oamenilor roboți și a roboților tot mai umani, care ne invită la meditație privind modul în care alegem să folosim noile tehnologii, să înțelegem mai bine ceea ce se petrece și să hotărâm ce avem de făcut, înainte să decidă ele pentru noi. Așadar, lumea care va să vină este deja o realitate tangibilă, care ne dezvăluie în mod brutal provocările la care civilizația post-umană vă fi supusă, actualele concepte și formulări privind; libertatea, democrația, bunăstarea, fericirea, iubirea de sine și a aproapelui, vor fi „îmbrăcate în haine glamour”, în pas cu modificările structurale ale societății, inclusiv la nivel spiritual.

Oliver Rey, matematician și filozof, este autorul cărții „Momeala și nenorocirea transhumanismului”, în care se referă la câteva întrebări care preocupă mediul științific și academic, și nu numai, și anume – transhumanismul marchează o ruptură în evoluția omului; – transhumanismul este o utopie modernă sau o ideologie; – care este legătură între transhumaniști și gnostici; – procrearea medicală asistată deschide ușa transhumanismului; – hrana zilnică și activitățile sociale vor fi trecute în zona metanerului, virtuală? – transhumanismul poate fi considerat o ruptură în evoluția rasei umane, dar și o adaptare a omului la civilizația viitorului bazată pe noile tehnologii și I.A..

Transhumanismul își propune să folosească mijloacele tehnologice disponibile nu numai pentru a transforma natura, cum a fost cazul până în zilele noastre, ci și ființele umane ele însele – fie modificându-le constituția lor biologică, fie hibridizându-le cu mașina. Efectele sunt foarte importante, întrucât oamenii dotați cu puteri și abilități sporite nu mai pot fi considerați oameni, ci având un statut tranzitoriu cu o evoluție rapidă dată de mariajul dintre organic și anorganic. Problema impune o reglementare juridică a statutului omului-hibrid în raport cu oamenii obișnuiți, fiind o chestiune de etică socială și morală, de egalitate de șanse pe piața muncii, între cele două categorii. Avem pe de o parte oameni dotați cu puteri artificiale superioare și oameni obișnuiți care pot fi considerați oameni inferiori și tratați discriminatoriu în a accesa diverse profesii.

Tendința care se manifestă încă din acest stadiu, este de ocupare a pieței de muncă tot mai mult cu roboti dotați cu I.A., în detrimentul lucrătorilor obișnuiți. Va fi o perioadă de tranziție până când oamenii nemodificați genetic sau tehnologic, vor accepta acesta situație, de aceea societatea viitorului trebuie să se îngrijească și de această categorie, să-i integreze profesional și social, asigurându-le un trai cât de cât decent. Transhumanismul nu mai este o utopie, ci o realitate tot mai apăsătoare pe măsură ce noile tehnologii și I.A. se perfecționează și devin parte a vieții noastre cotidiene,”atotvăzătoare și omniprezentă”, care ne ghidează și ne controlează viețile. Recentele cercetări ale neuroștiințelor sunt spectaculoase și depășesc cu mult așteptările, transferul creierului pe suport numeric, creșterea capacităților prin amalgamarea cu știință, diminuarea îmbătrânirii și a morții, nu mai sunt utopii, ci realități tulburătoare care răstoarnă ordinea valorilor și conceptelor care au călăuzit umanitatea până azi. Mai mult, fondatorii World Transhumanist Asociation (1998), David Pearce și Nick Bostrom, au anunțat pășirea într-o nouă eră unde: „toate experiențele dezagreabile vor lăsa locul creșterii plăcerilor dincolo de frontiera experienței umane.

Pe măsură ce tratamentele de bună dispoziție și terapiile genetice, devin din ce în ce mai eficiente și mai sigure, vor deveni disponibile, ar putea fi posibilă punerea în operă a „ingineriei paradisului”. Potrivit lui Bostrom, „în curând ar fi posibil să se atingă mult mai bine și mai repede obiectivul de a ajunge în Rai, înghițind în fiecare zi o pastilă sau un cocktail de pastile. Această utopie a mântuirii omului prin tehnologie, prinde contur deja, neomarxiștii, susținători ai „Marii resetări”, exercită presiuni pentru a se adopta legi și norme juridice care să promoveze și să impună transgenderismul și transhumanismul la nivel național și global, schimbarea alimentației clasice și înlocuirea cu hrană pe bază de insecte care să fie „cultivate” de noii fermieri neomarxiști.

Deja sunt alocate fonduri europene nerambursabile pentru a pune pe picioare o adevărată industrie alimentară, care să înlocuiască fermele zootehnice și industria agro-alimentară. Într-adevăr, sunt popoare asiatice care consumă tot ce mișcă, și tot ce zboară, mai puțin avioanele și submarinele, dar asta este o altă poveste și ține de tradiții și nevoia de supraviețuire într-un climat neprietenos pentru cultivarea cerealelor sau creșterea animalelor. Acest mod de viață corespunde și modului de organizare spirituală a societății și potențialului economic al fiecărei țări. Occidentul, la semnalul SUA, a trecut serios la treabă pregătind cadrul juridic pentru aceste noi concepte să devină realitate obligatorie, sancționând cu fermitate pe cei ce se vor opune.

CONCLUZII

De-a lungul istoriei sale zbuciumate, umanitatea a reușit să performeze tehnologic și să atingă niveluri de progres științific nebănuite care însă au avut și efect de bumerang, ciclic, rasa umană fiind pusă în pericol de nesăbuința omului de a rivaliza cu Marele Creator. Astăzi ne aflăm la un asemenea prag decisiv pentru viitorul omenirii și al planetei Terra, când revoluția științifică este tot mai prezentă în viața de zi cu zi, când noile tehnologii au creat o nouă lume, a I.A., care este capabilă să modifice fundamental legile fizicii mecanice, creând noi discipline: fizica cuantică, bio-nano-tehnologia, robotica, neurotehnologia, ingineria genetică etc. Provocarea viitorului este că aceasta I.A. să se transforme în inteligență vie, care să preia controlul asupra „creatorului” său și să-l transforme în sclavul său. Evoluția I.A. va ridica probleme de ordin juridic și etic.

Deja mediul academic și științific au pe agenda dezbaterilor și analizei teme interesante privind statutul juridic al roboților, dacă trebuie incluși în categoria materiei vii (roboții biologici care pot stimula sentimente și pot interacționa la stările sufletești ale oamenilor) și li se poate aplica statutul juridic pentru protecția animalelor sau a oamenilor. Treptat roboții vor face parte din viața de zi cu zi a omului devenind: animal de companie, ajutor în gospodărie, meditator și îndrumător pentru învățământul și educația școlarilor și studenților, dar și a oamenilor care permanent trebuie să-și lărgească cunoștințele și competențele în raport cu noile profesii ce vor apărea.

Referindu-ne la aplicațiile noilor tehnologii în domeniul militar, este interesant să menționăm, nivelul ridicat atins de Agenția Americană pentru Cercetare Avansată (DARPA) în domeniul „electronicii efemere”, care are drept obiectiv să facă să dispară materialul și echipamentele militare abandonate în teatrele de operațiuni, pentru a nu cădea în mâna inamicului. Pe un alt plan, în rândul tinerilor americani și nu numai, a apărut „moda body hacking”, care constă în fuzionarea organică cu cea anorganică, prin autogrefarea de implanturi de noi tehnologii, în scopul de a dobândi simțuri și puteri suplimentare care să-i facă „supra-oameni”. Deja progresele înregistrate în evoluția I.A. sunt rapide și se extind la nivelul rețelei planetare cu un ritm ce nu poate fi comparat cu cele cunoscute până în prezent, omul aflându-se într-un amplu proces de metamorfozare fiind ispitit de posibilitățile infinite oferite de fuzionarea lui cu I.A.

Transgenderismul și transhumanismul considerate drept „sculptura socială” a corpului uman, și o mișcare culturală și intelectuală a noii generații de neomarxiști, mișcare care are la bază dreptul individului de a dispune cum dorește de corpul său, inclusiv de a-și schimba sexul. „Marea resetare” a lumii de azi și de mâine așa cum ni se prezintă de către neomarxiștii globaliști, pregătește condițiile generalizării modului de viață virtual, în universuri paralele, viața reală fiind descrisă ca fiind o iluzie a propriilor noastre gânduri și dorințe.

Această evoluție a civilizației post-umane, nu mai este de domeniul filmelor SF, amurgul democrației occidentale și înlocuirea ei cu forme brutale și mai sofisticate ale dictaturii noii burghezii, a patronilor care dețin controlul producției roboților și a softurilor I.A., este deja o realitate cotidiană în spatele căreia se duce un război nemilos între giganții din domeniu, pentru hegemonia și controlul spațiului virtual. Să ne ferească Dumnezeu ca I.A. și noile tehnologii să încapă pe mâna unor indivizi cu probleme serioase de ordin psihic, care ar putea introduce în programul roboților, comenzi care incită la violență, transformând chiar și roboții casnici, colaborativi, în arme de distrugere a rasei umane!

Gl.bg.(r) Gheorghe Dragomir

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Speologul Cristian Lascu are acasă o „Colibă Cucuteniană”

Chiar dacă nu este o „afacere” rentabilă, crearea unui muzeu sau al unui spațiu expozițional …

Omul și universul

Când a început totul? Pornim de la câteva din reflexiile după o călătorie în Asia …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: