ACASĂ / ARTICOLE / PORTRETE / Dublă lansare de carte

Dublă lansare de carte

Până la orele 17:00, mai erau multe minute, aşa că, gândeam în sinea mea: am venit prea repede, ne-am grăbit degeaba. Cu această convingere, am intrat luni 26 septembrie 2022, în sala unde urmau să se lanseze ultimele două creații literare ale doamnei Ioana Stuparu: Sfânta călăuza a vieții și Viața eterna dorință, manifestare culturală care a avut loc la Biblioteca Municipală Mihail Sadoveanu din Capitală. Surpriza însă a fost mare, pentru că aproape toate locurile erau deja ocupate, așa că la ora fixată pentru acest eveniment, s-au mai adus scaune suplimentare, care însă nu au fost suficiente, obligând pe cei invitați – întârziați, să stea în picioare.

Momentul așteptat, începe să se deruleze într-o liniște puțin obișnuită, prin cuvântul moderatorului, doamna scriitoare Doina Bârcă, care îl roagă pe invitatul special, domnul Florian Laurențiu Stoica, președintele Fundației literar-istorice Stoika, de a-și exprima opiniile sale, referitor la acest eveniment. Dând curs invitației primite, dânsul trece în revistă, creațiile autoarei, care s-a impus în atenția cititorilor, încă de la începutul activității sale scriitoricești, prin romanul trilogie Oameni de nisip, continuând neobosită, asigurându-și o zestre de 25 de volume de autor, cum singură mărturisește cu emoție.

Face o sumară prezentare a celor două volume, exprimându-și admirația pentru talentul și perseverența autoarei de a ne oferi noi surprize, felicitând-o și urându-i succes. Mai iau cuvântul invitați, care își exprimă aprecierea pentru întreaga activitate literară a doamnei Ioana Stuparu, care prin conținutul și modul de exprimare, se încadrează în rândul adevăraților creatori de literatură, care generează imagini artistice, ce au puterea unui balsam sufletesc, cald și încurajator, pentru toți cei ce sunt împovărați, căci Dumnezeu este cel ce ne ocrotește. De aceea autoarea nu are nicio reținere, atunci când mărturisește: Toate cărțile mele, precum și toate celelalte creații care îmi poartă semnătura prin diversele și numeroasele publicații, au fost clădite sub aripa Tatălui Ceresc.

Printr-o plăcută intercalare în program, minunatul duet Magda Băcescu – Ștefan Apostol, au interpretat un edificator dialog, al esențialului extras din Viața eterna dorință, care a fost primit cu călduroase aplauze. Cu aceeași emoție și bucurie asistența a ascultat recitalul de flaut al domnului Mihai Maxim. O plăcută surpriză ne-a oferit-o binecunoscutul pictor Vergil Cojocaru Cover, care pe lângă elogioasele aprecieri, i-a oferit autoarei un tablou. Scriitoarea – editor al cărții Sfânta călăuză a vieții, distinsa doamnă Eugenia Duță, apreciază că autoarea este un compozitor și rapsod popular, care ne îndreaptă către credință în Dumnezeu.

Au mai luat cuvântul la acest eveniment de sărbătoare, arătându-și gratitudinea pentru creația atât de meritorie a scriitoarei Ioana Stuparu și: Cleopatra Luca, Maria Petrescu, Evelyne Croitoru, Teodora Moțet, Ioan Rațiu și subsemnatul. Cu toată convingerea, autoarea ne mărturisește că tot ce-a scris, sunt descrieri ale unor miracole pe care le-a trăit și care i-au dat puterea și curajul de a trece cu bine peste cele mai grele încercări din viața sa. Analizând diversele aspecte ale vieții în societate și familie, a ajuns la concluzia că puterea credinței este întotdeauna învingătoare.

Succes pe mai departe și felicitări!

Gheorghe Țiclete

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

De la Șerban cel Rău la Șerban cel Bun

In memoriam istoricului și criticului literar Șerban Cioculescu. De o corectitudine necomună în privința datelor …

Geo Călugăru. Un om care „înfruntă clipa”

Născut la 27 ianuarie 1942, în Mărășești, județul Vrancea, dintr-o mamă vrânceană și un tată …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: