ACASĂ / ARTICOLE / ARTE VIZUALE / Lia Aciobăniței

Lia Aciobăniței

Motto: Familia de artiști plastici Aciobăniței iubește timpul și lumea în care trăim, arătând prin arta lor că frumusețea lumii există în fiecare dintre noi, dar că trebuie să învățăm să o privim și să o apreciem.

Pictorița Lia Aciobăniței pentru care arta plastică este bucuria vieții aceasta influențând existența nu numai a familiei ci a unei întregi societăți culte și iubitoare de artă și frumuseți. Arta plastică semnată Lia Aciobăniței este cuceritoare, nu este doar credibilă, ci, prin puterea ei plastică de a transmite admiratorilor bucuria momentului și universului artistic în intimitatea căruia trăim, este chiar benefică.

Compoziția, culoarea și desenul lucrărilor îndeamnă publicul să gândească și să vorbească despre sonorități cromatice, ritmuri muzicale care au capacitatea de a ține într-un fericit echilibru percepția senzorială și spontaneitatea artistică. Stimulând intuiția, pune în valoare sensibilități ascunse retrăind spiritual destinul, prin imagini pline de viață. Artista creează mediul propice pentru ca bucuria și sinceritatea cu care trăiește fiecare tușă de culoare, cu privirea sa pătrunzătoare descoperă profunzimea elementelor a tot ceea ce pictează. Creează o atmosferă plastică robustă dar plăcută punând într-un fericit dialog cromatic brand Lia Aciobăniței, culoarea și lumina.

După o lungă perioadă de timp practicând un limbaj plastic propriu a reușit să-și împlinească vocația cu care a fost dăruită de ursitoarele divinului Creator. Pentru Lia pictura reprezintă un exercițiu spiritual concentrat într-un tip de rugăciune cromatică înălțată lucrării Dumnezeiești, viața, la care ne invită să participăm vizual și să o apreciem. Prin compoziție, culoare și desen artista își etalează pentru privitori bogăția interioară a sufletului, suflet ce poartă pecetea puternicei și sincerei sale personalități. Soțul domniei sale este cunoscutul sculptor Marian Aciobăniței.

Doamna Lia și domnul Marian, o familie de artiști plastici, au o activitate plastică impresionantă. Lucrările celor doi artiști – pictură și sculptură – îndeamnă publicul admirator să-și pună întrebări artistice fundamentale.

Pictor Cojocaru Vergil-Cover

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Jan Leaua

Motto: Arta adună și unește oameni. – născut la 06.12.1968 în comuna Puiesti, județul Buzău …

Elena Morozan

Importantă personalitate artistică, a frumosului comportament, a bunului simț, a veseliei și a artei plastice …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: