ACASĂ / ARTICOLE / ARTE VIZUALE / Simona Bălan – Între adevăr și angajare spirituală

Simona Bălan – Între adevăr și angajare spirituală

Născută în 1973, sunt absolventă a facultății de Transporturi din cadrul UPB. Începutul carierei mele a debutat acum șapte ani, încercând să-i reproduc pe Picasso, Van Gogh… Cel mai mare impact al evoluției mele l-a avut înscrierea la Center For Arts By Fabiana Dima, căreia îi mulțumesc din suflet, curs pe care îl frecventez și în ziua de azi.

Ca apariții publice: -octombrie 2018 expoziție colectivă cu Elite Profart Gallery în cadrul hotelului Athene Palace Hilton -decembrie 2018 expoziție personală la Studio 82 -august 2020 expoziție personală la Studio 82 -noiembrie 2021 expoziție personală la Cercul Militar Național -octombrie 2022 expoziție personală în cadrul Cercului Militar Național. De asemenea, am apărut în mai multe articole scrise de domnul Aristotel Bunescu (directorul Agenției de Presă Cultură și Sport). Motto: Nu întotdeauna trăiești exaltarea de a-i întâlni pe cei care ar urma să te recunoști.

Portretele pictate de Simona Bălan și expuse în galeria Foaier a Centrului Militar Național, octombrie-noiembrie 2022, realizate cromatic în culorile curcubeului, culori asamblate într-un interesant zâmbet de destindere voioasă, au lăsat asupra întregii asistențe o amprentă de neuitat prin culorile luminoase, pure, vesele și deschise tuturor caracterelor umane. Privirile încântătoare ale unor minți și conștiințe libere și fericite exprimau chipuri de femei care și-au curățat tracul emoțional, înlăturând invidia, gelozia, mânia, reușind să se simtă bine. Am numai cuvinte de mulțumire adresate artistei plastice Simona Bălan.

Mulțumesc destinului că am văzut asemenea expoziție făcând cunoștință cu artista plastică Simona Bălan care are capacitatea artistică de a gândi, raționa, crea și alege, înzestrată în mod unic de ursitoare și divinitate, fiindcă au dăruit-o cu noblețe, bunătate, talent, înțelepciune și frumusețe. Tușa liberă și vibrantă de culoare folosită de artistă dezvăluie adevărul despre oameni și frumusețea lor. Iubirea pentru oameni rămâne singura în care nu aștepți nimic, ci doar certitudinea sentimentului împărtășit. O asemenea independență artistică de stil propriu, publicată în revista cu conținut istoric, literar și artistic, de atitudine moderată Independența Română – Independența prin cultură, formează o simbioză de apreciere reciprocă și o mândrie națională.

Pictor Prof. Cojocaru Vergil-Cover

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Jan Leaua

Motto: Arta adună și unește oameni. – născut la 06.12.1968 în comuna Puiesti, județul Buzău …

Elena Morozan

Importantă personalitate artistică, a frumosului comportament, a bunului simț, a veseliei și a artei plastice …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: