ACASĂ / ARTICOLE / ARTE VIZUALE / Claudia Carianopol

Claudia Carianopol

Începând din luna august, am avut bucuria și onoarea să particip la mai multe expoziții colective cu teme diferite, în locații foarte frumoase. Debutul a fost în expozițiile organizate în hotelurile Athenée Palace Hilton și Crowne Plaza, ca mai apoi să particip la cele organizate în Centrul cultural M.A.I, Muzeul Țăranului Român (expoziția în memoria tinerilor de la COLECTIV), Universitatea de Arhitectură Ion Mincu (un loc de suflet fiindcă aici am absolvit în 1994 Colegiul de Arhitectură și Urbanism – secția Arhitectură) și Senatul României, deja la a doua participare, la expozitia cu tema – Casa Regală.

Pe lângă toate acestea, în ultimele luni am participat la cursuri de pregătire on-line și fizic în atelier cu Maestrul Popa Laurențiu, participând la expoziția organizată de dânsul la Club Lions București. Totodată, sunt bucuroasă și onorată că fac parte din grupul Club Lions Pictori. Speranțele mele de viitor sunt însă mai mari, să lucrez mult mai mult și mai bine, ca să pot participa în continuare la expoziții în locuri deosebit de frumoase. Motto: Arta și durerea, frumusețea și suferința îi unesc pe oameni, înavuțirea îi dezbină aducând asupra lor ura, invidia, răutatea. Arta este cheia fermecată cu care se poate pătrunde în gândurile frumoase ale tuturor, creatori și iubitori de frumuseți.

Este o mărturie spirituală și o frumoasă patimă, în același timp. Este subînțelesul estetic care își arată puterea și după cel ce a creat-o a dispărut de pe acest ghemotoc de lut numit Pământ și mutat cu domiciliul la ambasada pământenilor din cer. Pentru toți artiștii, indiferent de genul de creație, arta este supremul omagiu, conștiința cea mai bună, preocuparea cea mai insistent manifestată, prin care artiștii își arată recunoștința față de Creatorul oamenilor, Creator care prin ochiul său albastru ne urmărește, ajută, îndeamnă, protejează.

Mă aflam în incinta Senatului unde participam la o expoziție de pictură de grup. Două tablouri, Castelul Peleș și Cazinoul din Constanța, purtau semnătura Claudia Carianopol, tablouri care cromatic, compozițional, desen, arată atitudinea artistică a unui om legat de viață, realitatea imaginilor în parametrii unei normalități, care trădează mâna, îndemânarea și inteligența acesteia. Cele două tablouri expuse reprezintă un frumos punct de referință al picturalității românești contemporane, o viziune confortabilă asupra patrimoniului cultural existent ce are toate șansele să intre în circuitul universal.

Lucrările pictate, Castelul Peleș și Cazinoul din Constanța, reprezintă confruntarea permanentă cu trăiri interioare artistice puternice, pe care artista Claudia Carianopol le supune la superlativ unei continue aprecieri publicului iubitor de artă, frumusețe, culoare, desen, compoziție, care în totalitate acoperă un bogat univers cultural, artistic de mândrie națională, de a fi prezentată în paginile publicației Independența Română – Independența prin cultură.

Pictor Prof. Cojocaru Vergil-Cover

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Jan Leaua

Motto: Arta adună și unește oameni. – născut la 06.12.1968 în comuna Puiesti, județul Buzău …

Elena Morozan

Importantă personalitate artistică, a frumosului comportament, a bunului simț, a veseliei și a artei plastice …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: