ACASĂ / ARTICOLE / FUNDAȚII - ASOCIAȚII / ASOCIAȚIA „CURTEA VECHE“

ASOCIAȚIA „CURTEA VECHE“

ASOCIAȚIA „CURTEA VECHE“

 

1

S-a înființat în anul 2014, cu scopul de a asigura oportunități egale pentru toți copiii de pretutindeni. Începutul acestei activități de voluntariat a fost dat de turul ciclist „CĂRȚILE COPILĂRIEI”, pe bicicletă, cu participarea Alteței Sale Regale Principele Nicolae al României.
Asociația „CURTEA VECHE” dezvoltă în prezent un program național de cultură, „CĂRȚILE COPILĂRIEI”, susținut de mai mulți sponsori, pe o perioadă de cinci ani. În acest an, începând cu luna mai, ASOCIAȚIA „CURTEA VECHE” a început un turneu caritabil în țară, cu participarea efectivă a artistei LOREDANA GROZA.
Primul concert caritabil a avut loc în comuna Bârsănești, județul Bacău, la sediul Societății AGROBÂRSĂNEȘTI, festivitate asigurată de instituțiile de învățământ din comună și Societatea AZOMUREȘ- S.A., director Călin Pop, cu o participare de peste șase sute de copii. Lor li s-au adăugat cadrele didactice și oficialități din comună și județ. Copiilor li s-au înmânat cărți în numere diferite cuprinzând literatura universală, urmând apoi concertul LOREDANEI GROZA. Evenimentul, la care a participat şi scriitorul VASILE GROZA, s-a încheiat cu o ședință de autografe. A urmat, de asemenea, același eveniment în județul Constanța, la Ciocârlia (de Jos și de Sus), la sediul Școlii Generale din comună, cu o prezență de peste cinci sute de copii, plus cadrele didactice și oficialități locale. Participanţii au asistat la concertul LOREDANEI GROZA și apoi scriitorul VASILE GROZA le-a împărţit copiilor cărți cu autografe.

2

Următoarea manifestare de cultură a fost ținută cu scopul de a propaga în rândul tineretului vechea îndeletnicire a cititului, mai ales în rândul celor mici, în paralel cu noutățile tehnicilor moderne, mărindu-le orizonturile cunoașterii. A urmat, deci, în București, la Școala Generală Nr.178 (director – doamna profesor DANIELA PEIZAN), cu ocazia Zilei Copilului de la 1 Iunie 2016, prezentarea unui frumos program artistic, la care au contribuit corul școlii, echipa de dansatori, trupa de teatru și cântece, precum și copiii care au recitat poezii specifice zilei de 1 Iunie din operele poeților români. În încheiere, LOREDANA GROZA tăiat panglica inaugurală a sălii de activități culturale a școlii, urmând un concert al artistei cu echipa de la Școala de Voce – LOREDANA și recitări de poezii ale poetului VASILE GROZA.
Turneul LOREDANEI GROZA a început pe 13 Mai cu un concert la NEW YORK, în beneficiul Asociației „CURTEA VECHE”, încasările fiind folosite pentru dezvoltarea programului de lectură a „CĂRȚILOR COPILĂRIEI”, cu scopul de a promova cititul de plăcere în rândul copiilor, mai ales de la sate.
Trebuie notată această acțiune de cultură cu niște eforturi deosebite din partea LOREDANEI GROZA, dar mai ales a doamnei director a Editurii „CURTEA VECHE” – IREN ARSENE, a Doamnei Director Executiv VALENTINA ROMAN și a sponsorilor, activitate care se va relua odată cu începerea noului an școlar.

VASILE GROZA

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I”

Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” este purtătoare a numelui Regelui Marii Uniri și a …

Asociația ASO-EST “Educație Talent Șansă”

“EDUCAȚIA este cea mai puternică armă pe care voi o puteți folosi pentru a schimba …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: