ACASĂ / ARTICOLE / ARTE VIZUALE / Grigore Popescu-Muscel

Grigore Popescu-Muscel

Motto: Viața – șevaletul existenței. Pictura relativului în amalgam de culori. Traseu aspirațional spre absolut. (Cristina Copia)

Recent am avut placerea de a primi un foarte interesant catalog de artă intitulat Douăsprezece peisaje și un portret, Grigore Popescu Muscel. Am fost cucerit de cromatica reproducerilor și a textelor ce aparțin criticilor specializați în domeniul plastic. Cătălin Davidescu, care scrie: Prin intermediul picturii de șevalet, pictorul va ocupa un loc privilegiat în conștiința afectivă a publicului. Magda Buce-Răduț: Creația artistului integrează natura în perfecțiunea și imensitatea lumii, în universalitate. Părintele Dumitru Stăniloaie în anul 2013, despre pictura murală a artistului: Pictura întreagă are un caracter unitar… fețele zugrăvite de el unesc caracterul luminos cu cel ascetic-duhovnicesc.

E o pictură unică prin unirea caracterului bizantin cu vibrația vie și actuală. Îl descopăr și apreciez pe artistul Grigore Popescu Muscel pentru raportul cromatic și compozițional, pentru desenul liber și profund, iar, în extenso, pentru traseul demersului său artistic înscris pe orizontul marilor pictori români ce îngemănează într-un rodnic dialog, tradiția cu modernitatea.

Este un pictor care a îndrăznit mult în arta plastică. A valorificat și a pus în plăcută și sensibilă armonie teme și subiecte diferite, imagini ale lumii născute din surse de inspirație spirituală. Grigore Popescu Muscel acoperă un vast spațiu artistic care reprezintă destinul unei responsabile personalități culturale. Domnia sa reinventează elemente concrete ale realității, parcă, o altă lume creează, cu uluitoare fantezie și naturalețe.

Susțin cu tărie acest adevăr: Grigore Popescu Muscel este un pictor modern, un artist plastic de înaltă virtuozitate ancorat totodată, în profunda esență a spiritului uman. Grigore Popescu Muscel și soția sa Maria Popescu Dragomir, în acord cu rezultatele artistice, sunt membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România, apreciați și recunoscuți drept merituoși artiști plastici.

Pictor Prof. Cojocaru Vergil-Cover

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Jan Leaua

Motto: Arta adună și unește oameni. – născut la 06.12.1968 în comuna Puiesti, județul Buzău …

Elena Morozan

Importantă personalitate artistică, a frumosului comportament, a bunului simț, a veseliei și a artei plastice …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: