Motto: Un artist plastic trăiește ca urmare a unor decizii și consecințe și nu ca efectele unui joc al întâmplărilor. (Cover)
Medic veterinar, poetul ideilor cu tâlc filozofic și graficianul de analiză, care într-o determinare benefică a desenului în tuș, constituie o pledoarie pentru arta și cultura contemporană românească. Când am văzut pentru prima dată grafica semnată Amalia Elena Melnic am încercat să conștientizez dimensiunea artistică a talentului și îndemânării plastice pe care le are. Folosirea tușului negru și a tușurilor colorate și rezultatul desenelor par a fi experimentele unui exhibiționism pus în practică de o îndemânatică mână creativă.
Desenele au darul de a convinge pe iubitorii de artă de profunzimea abordărilor artistice ale medicului, poet și grafician, Amalia Elena Melnic, din Ploiești. Grafica sa foarte plăcută, capătă expresii deosebite, care o individualizează. Modernitatea viziunilor și a realizărilor grafice poate fi considerată de artiști și prieteni drept o redimensionare a propriului destin. Opera sa dezvăluie o realitate interioară în care tensiunile și pasiunile sale se lasă descoperite, citite și multe apreciate nu numai de persoanele din domeniu ci de toți doritorii de inedit și plăcut.
Chiar dacă mulți confrați ar putea gândi că arta plastică a graficianei Amalia Elena Melnic este o experiență personală, rezultatul muncii sale, ca urmare a unor preocupări ce vin din zona intelectului, reprezintă expresii grafice alb-negru și color, ce pun întrebări și dau răspunsuri. Desenele sale alb-negru și color au încărcătură emoțională care se transmite în mod plăcut celor ce le văd și le admiră. Ca și poezia, arta grafică semnată Amalia Elena Melnic, vibrează, făcând ca fețele oamenilor să exalte de admirație.
Pictor Prof. Cojocaru Vergil-Cover
Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro