ACASĂ / ARTICOLE / Adelina Ușăînchisă-mândria tenisului de câmp giurgiuvean

Adelina Ușăînchisă-mândria tenisului de câmp giurgiuvean

Aceasta este renumele pe care și l-a câștigat în timp frumoasa și talentata jucătoare de tenis de la Giurgiu, Adelina Ușăînchisă. Timidă și firavă la început, având doar 6 ani când antrenorul său i-a pus pentru prima dată o rachetă de tenis în mână, Adelina a demonstrat ca este un alt produs de succes marca “Cătălin Paraschiv”. De la primele antrenamente, profesorul Paraschiv a văzut potențialul ei, a girat-o cu încrederea sa și, în acest moment, Adelina și-a croit drum în tenisul profesionist, unde a spart gheața cu un loc trei, la primul turneu pe FRT, ca la numai o săptămână distanță să reușească să se claseze pe primul loc, câștigând medalia de AUR și acumulând noi puncte în clasamentul FRT.

La început neîncrezătoare, micuța tenismenă de la Giurgiu a reușit, antrenându-se asiduu în compania prof. Cătălin Paraschiv, să ajungă în vârful clasamentelor naționale la concursurile la care ea a participat, devenind campioană sau vicecampioană națională la categoria ei de vârstă. În cariera ei de până acum, Adelina Ușăînchisă a adunat zeci de medalii de aur, argint și bronz, dar, pentru ea și profesorul său, cea mai importantă este experiență acumulată, atât în tenis cât și de viață, experiență din care alege să le împărtășească și colegilor săi mai mici din Academia Paraschiv’s Tennis Team.

Pe terenul de tenis, în turnee, Adelina este genul de sportiv care, deși pare că se dă bătută, că nu mai are nicio șansă de câștig, renaște din propriile greșeli și reușește aproape de fiecare dată să-și adune toate forțele și să întoarcă scorul în favoarea sa. În felul acesta și-a câștigat și renumele de “fiara tenisului din Giurgiu”. Ochi și urechi la antrenamente, atentă și ambițioasă, Adelina Ușăînchisă știe că numai astfel își va putea păstra acest statut de campioană, mai cu seamă că de puțină vreme a început turneele în tenisul profesionist, câștigând puncte importante în clasamentul FRT. Așa cum susține și marele nostru tenismen Ilie Năstase – “Dacă vrem să avem sport, trebuie să investim în sport!

Dacă investim în sport, vom investi mai puțin în sănătate!” – tot așa afirmă și antrenorul Adelinei Ușăînchisă, prof. Cătălin Paraschiv, punând accent pe faptul că, din păcate, sportul și, în speță, tenisul de câmp, nu are susținători pe latura financiară, ceea ce face ca toate cheltuielile ce țin de antrenamente, cantonamente, turnee, echipament să fie suportate doar de părinți. Performanța trebuie susținută ca să aibă continuitate.

Cu toate acestea, la Giurgiu se face performanță în tenisul de câmp, pentru că sunt copii buni, așa cum este cazul Adelinei Ușăînchisă, și un profesor care-i antrenează să fie cei mai buni, indiferent de impedimentele financiare cu care se confruntă toți cei care aleg să pactice tenisul de câmp. De la prof. Paraschiv, copiii nu învață doar să joace tenis și să ajungă campioni, învață adevărate lecții și experiențe de viața pe care ei vor dori, cu siguranță, să le transmită mai departe altora. Pentru rezultatele de exceptie, pentru experiența pe care o împărtășește colegilor care vin din urmă, Adelina Ușăînchisă merită apreciere și susținere în acest drum frumos pe care și l-a ales – performanță în tenisul de câmp.

Gabriela Magori

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Dominique Richard Anakin Secuianu-Ambiție, pasiune și sacrificiu

Sunt 10 ani și jumătate de când tânărul sportiv urmează pasiunea tatălui (de la 4 …

Caleidoscop politico-economic

Ne apropiem cu pași hotărâți către sfârșitul acestui an, plin de evenimente interne dar mai …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: