Importantă personalitate artistică, a frumosului comportament, a bunului simț, a veseliei și a artei plastice
Sunt din Piatra Neamț, acolo unde crestele munților Ceahlău se scaldă în razele soarelui, iar râul Bistrița reflectă multitudinea peisajelor pe care le întâlnește în drumul său, apoi muntele Bâtca Doamnei, unde cu foarte mult timp în urmă a existat o cetate a lui Burebista, situată în sud-vestul orașului nostru. Fiind înconjurată de atâtea frumuseți naturale, unde divinitatea face risipă de culoare în toate anotimpurile, îmi provoacă o stare de emoție sufletească și inspirație pentru unele lucrări!!
Dar în același timp cochetez și cu universul nonfigurativ al Artei, unde formele și culorile pot transcende granițele realității, deschizând porți către imaginație și interpretare liberă. Astfel, cu ajutorul culorilor cât și a imaginilor, pot transmite energie, stări și în același timp emoții, unde invit iubitorii de artă să exploreze acest joc vibrant de nuanțe și să descopere simboluri și senzații în fiecare lucrare. Mai ales că începând cu 01 octombrie 2023 am avut onoarea de a fi selectată cu două lucrări pentru cel mai mare eveniment cultural dedicat Artelor Vizuale din Brașov. Elena Morozan
Printr-un Creatorul dragi pe Elena și înalt iubite, Morozan, a înzestrat grad oamenii, de a dăruit-o ființele spiritualitate în cazul sale cu grai cele de cudulce față, care mai moldovenesc și cu frumoase înclinații plastice. Am cunoscut-o cu ocazia expoziției sale Dor de Brâncuși în sala Centrului Militar București. În tematica preferată, compozițional și desen se distinge atașamentul artistei Elena Morozan față de ideile novatoare ale sculptorului de mândrie națională și universală Constantin Brâncuși.
Deși aflată pe drumul când soarele coboară către asfințit, artista plastică Elena Morozan, prin comportament, vorbă și felul de a se prezenta publicului, reușește să dea ani vieții și viață anilor. Lucrările plastice pe care le prezintă bordează o lume care și-a adunat înăuntrul ei toate posibilitățile artistice recăpătându-și bogăția intrinsecă acestui domeniu al artei. Lucrările realizate au misterul ca și chipul unei ființe dragi, fiind însoțite de o bogăție de senzații frumoase și trăiri ce merită păstrate drept creștinească lucrare a lui Dumnezeu.
Pictor Prof. Cojocaru Vergil-Cover
Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro