ACASĂ / ARTICOLE / ARTE VIZUALE / Elisaveta Melinte

Elisaveta Melinte

Moto-cugetare: Arta ne învață să contemplăm calitățile și fascinația frumosului.

Artista plastică pentru care farmecul și iluzoriul recuperează aspirația noastră de a deveni pentru moment fani Elisaveta Melinte. Elisaveta Melinte este tipul de personalitate cum mi-aș dori să fie întreaga societate în care ne ducem zilele. Domnia sa dă ani vieții și viață anilor, așa de perfectă ființă a trimis Dumnezeu pe pământ, înger cu chip de femeie.

Pictează mult, bine, continuu asigurând îmbinarea tuturor tehnicilor ce se aplică în arta plastică; pe pânză, carton, hârtie folosind ulei, tempera, acuarele. Temele sunt inspirate după natură, imaginative, reale. Pictura sa este o continuă investigare a universului creat de om, pornind de la gospodăria țărănească, de la mediul ambiant, flori, peisaje. Cromatic, compozițional și desen artista Elisaveta Melinte prin opera sa propune să ne apropiem de substanța noastră spirituală.

Prin realizările sale îți inspiră curaj, speranță, bucurie. Un gând al lui Constantin Brâncuși merită adresat acestei artiste: Nu forma exterioară este cea reală, ci esența lucrurilor. Plecând de la acest adevăr este imposibil ca cineva să exprime un lucru real imitând suprafața exterioară a lucrurilor. De-a lungul anilor de când vorbesc la vernisaje, am întâlnit artiști plastici foarte diferiți dar apropiați în planul comunicării generale.

Doamna Elisaveta Melinte este o personalitate, ca om și artist plastic, de un farmec aparte, dar nu greu de definit încă de la prima vedere. Este conștientă că se află în destinul unui pictor care și-a gândit opera eliberată de puterea contemporaneității în care trăim.

Pictor Prof. Cojocaru Vergil-Cover

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Elena Morozan

Importantă personalitate artistică, a frumosului comportament, a bunului simț, a veseliei și a artei plastice …

Paula Zamfir Bilciu

În creează, așterne multiple mediulartista teme cromatic liniștit și plastică subiecte alpe satului pânză, Paula …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: