ACASĂ / ARTICOLE / ȘCOALA AZI / Dominique Richard Anakin Secuianu-Ambiție, pasiune și sacrificiu

Dominique Richard Anakin Secuianu-Ambiție, pasiune și sacrificiu

Sunt 10 ani și jumătate de când tânărul sportiv urmează pasiunea tatălui (de la 4 ani) și în care excelează în același sport precum acesta, adică hochei pe gheață. Având un parcurs frumos, dar totodată foarte solicitant, Anakin a avut parte de îndrumarea tatălui care este antrenor. De-a lungul timpului a avut multe goluri decisive date, nenumărate medalii și trofee câștigate împreună cu echipele la care a activat.

Deși antrenamentele erau zilnice, acesta a reușit să îmbine rezultatele sportive cu rezultatele școlare fiind elev premiant cu bursă, cu o conduită exemplară, materia lui preferată fiind istoria. Încă de mic copil, Anakin nu a fost adeptul jocurilor on-line sau al rețelelor de socializare, el preferând să-și petreacă timpul în aer liber, făcând diverse activități recreative cu familia și prietenii, cum ar fi să practice ciclismul, participând la diverse competiții (ex: Bike Works , Măcin Mountain Fun), unde anual a câștigat locul 1 sau 2. Deși sportul face parte din viața lui, marea lui pasiune și vocație este armata. Fiind elev în clasa a VIII-a la școala Ștefan cel Mare din Galați, Anakin ne povestește că dorește să urmeze cursurile Liceului Militar Breaza.

Încă de la o vârstă fragedă, progresiv a dezvoltat un interes pentru tot ceea ce ține de apărare, investigații, aparate de zbor, arme, cunoscând detalii tehnice minuțioase pentru cele menționate. Anual, începând cu vârsta de 6 ani a participat activ la toate evenimentele sociale ale orașului (Parada Militară 1 decembrie, Ziua Eroilor, Ziua Armatei Române, Ziua Marinei) fiind împreună cu marii oficiali ai orașului. Anakin s-a prezentat cu ținute tematice, pe care le colecționează și la păstrează atent încă de mic și la care ține foarte mult. Părinții sunt cei care îl susțin și îl încurajează pentru a-și putea îndeplini visul de a activa în Armata Română și de a combina această pasiune cu sportul lui de suflet, hocheiul, nedorind să renunțe la acesta.

“Ne mândrim enorm cu rezultatele fiului nostru”, ne declară părinții. Fiind întrebat care îi sunt planurile pentru viitor, Anakin ne declară că țoață atenția lui este acum îndreptată către școală, urmând a susține examenele de aptitudine și testele pentru admiterea la liceul militar, dar și examenul de evaluare națională după care va trebui să găsească o soluție pentru a îmbina școala cu hocheiul. Îi dorim mult succes lui Anakin la admitere, precum și la toate competițiile și turneele la care va participa de acum înainte. Totodată, suntem mândri că un tânăr ca el, ambițios, serios și perseverent are dorința de a rămâne în țară și de a ne reprezenta pe noi toți cu mândrie și onoare.

Gabriela Magori

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Noutăți despre Doru Ciutacu

După cum știți, Doru Ciutacu este un tânăr artist, solist vocal în formațiile ”Nord”, ”Liberi …

Alexandru Craiovan

Vineri, 13 octombrie 2023 a fost o zi care le-a purtat noroc copiilor din echipa …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: