ACASĂ / ARTICOLE / SEMNAL EDITORIAL / A înflorit caisul mamă! de Gabriela Dancu

A înflorit caisul mamă! de Gabriela Dancu

Volumul de față este de fapt o invitație la dăruire prin scris… Lirism, nostalgie, iubire ori supărări care-ți pătrund în vene, autoarea însăși o salcie despletită care-și poartă trăirile ca pe o poveste dragă, asta găsim aici! Gabriela Dancu, în dulcele dor de poezie, cum spune chiar ea, reușește între metafore, vrăjită de iubire, versul albastru metalizat, pe valsul Dunării albastre, să scrie simfonie pe portativul albastru, despre inimă albastră….

Oare s-a gândit la cer, la nemărginire, liniște, infinit.. Sigur! Și noi știm cu toții cine poate măsura sentimentele? Trăirea? Bucuria vieții? Dorurile? Nostalgia? Numai un om care se naște iubind, cel al cărui zâmbet deschide uși când cântă cu glas de păpădie. De tine pădure toamna mi-e dor, De triluri născute de păsări în zbor. Adânc în vreme și vremuri, timpul nu stă pe loc nici vrăjit. Aduce și amărăciune în dorința de a-l ține pe loc, de a aminti de tinerețe, aprinzând ca mulțumire stele dătătoare de stropi de fericire.

Principala figură de stil, personificarea tronează în visele pierdute, punând fantezia la frumoasă încercare. Vacanța mare, bunicii, dorurile împărtășite ori nu, îngerii din povești, amintirile, familia, umbra plopului, cățelul, toți au partea lor de solo într-o partitură a vieții, cântată în cor, dar care răzbate vibrato în ecouri speciale, numai de ea știute, pe cărarea vieții. Toată iubirea, toată existența, tot ce ar putea însemna dorință și îndeplinire, la Gabriela Dancu se materializează într-un singur cuvânt, mama. Toamna gri, dansează cu frunzele roșii și arămii, galbene și violet, dar dansează de fapt dansul înțelepciunii care vine fără să simți, îmbătându-te de dor de viață care te amăgește și te amețește…

Doina Bârcă

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Paradisul decăderii de Ion Dulugeac

Scrierea domnului Dulugeac cuprinde subiecte tratate realist, fiecare volum reprezentând lumi aparte, unele în arealul …

Tangoul iubirii eterne de Grigore Curcanu

Dacă bucuria dăruirii iubirii în versuri este Prințesă, acest lucru a reușit să îl exprime …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: