ACASĂ / ARTICOLE / EVENIMENTE / Lansare de carte la aniversare – Despre stele şi visuri rebele-autor Adriana Apostol

Lansare de carte la aniversare – Despre stele şi visuri rebele-autor Adriana Apostol

Prezență impunătoare, distinsă, prestanță evidentă, domnul Florian Laurențiu Stoika, director al Fundației literar-istorice Stoika, precum și al Revistei Independența Română Independența prin Cultură, a onorat invitația mea, mediată de scriitoarea Doina Bârcă, de a participa la evenimentul organizat cu ocazia lansării volumului meu de versuri Despre stele și visuri rebele.

Mulțumesc, mult stimate domn Florian Laurențiu Stoica, pentru încrederea acordată de a colabora cu articole în revista valoroasă pe care o conduceți, dar și pentru modelul de omenie pe care mi-l oferiți la fiecare întâlnire!

Respect, prețuire și recunoștință! Adriana Apostol

Miercuri, 27 martie 2024, la Biblioteca Metropolitană din București, sediul central Mihail Sadoveanu, a avut loc lansarea volumului de poezii ,,Despre stele și visuri rebele”, Editura Destine, 2024, a autoarei Adriana Apostol. Cele peste 50 de persoane participante, prieteni, colegi ai unor grupări literar-artistice din care face parte și autoarea, cantautori, familia, artiști plastici printre care: Paul Mecet, Florentina Panţu, scriitorii Maria Petrescu, Maria Niculescu, Cristi Cristescu, Marilena Caraghiaur, Nicoleta Tudor, Raluca Trandafir, Florentina Cuteanu, Ţugui Ioana, Ion Forcoş, Silvan G. Escu, Gabriel Vulpoiu, Marius Ionescu, Florin Laghia, Maria Petrescu, Andrei Maria, Cornelia Ţone, Nuţi Constantin, Georgeta Podosu, Adriana Titieni ş.a., colege ale autoarei.

Cuvântul de deschidere a aparținut doamnei Doina Bârcă, în calitate de moderator al acestui eveniment, scriitor, organizator de evenimente și P.R. al revistei ,,Independenţa Română Independenţa prin Cultură”, care a mulțumit participanților pentru prezență și a prezentat invitații care au luat cuvântul. Aceștia au fost domnul Florian Laurențiu Stoika, criticul literar Victor Atanasiu, scriitoarea şi editoarea Eugenia Duţă, poetul Liviu Zamfirescu şi sărbătorita.

În acest context, poetul Liviu Zamfirescu afirma următoarele: ,,Cine a avut curiozitatea să parcurgă itinerariul biobibliografic al autoarei rămâne marcat, chiar cucerit de vasta și intensa participare a acesteia la viața literară a Cetății”.

Domnul Florian Laurențiu Stoika aduce în completare următoarele aspecte: ,,Prin întrega activitate de până acum a asigurat un suflu nou actului de creație literară, remarcându-se prin participarea la târguri și expoziții de carte, apariții în antologii, editarea de volume adresate copiilor și nu numai”. S-a evidenţiat, deasemenea faptul că în centrul universului liric al poetei se află iubirea însufleţită de LUMINA CEREASCĂ oferindu-i astfel, acesteia puterea de a se desprinde de TERRA ca să navigheze printre ,,…stele şi visuri rebele”.

Referitor la acest aspect, scriitoarea Geni Duță a spus: ,,Versurile sale sunt curgătoare, ca o apă șipotind lin și continuu, dar adâncă, sunt versuri pline de metafore, simboluri și analogii care te pun pe gânduri, cu finaluri de multe ori surprinzătoare”.

Urări, felicitări şi un gând bun au adresat Adrianei Apostol și autorii – Maria Petresu, Maria Niculescu, Ion Forcoş, Silvan. G. Escu, aducând în atenţia celor prezenţi aspecte mai puţin cunoscute din activitatea literară şi nu numai, a sărbătoritei.

Pe parcursul desfăşurării evenimentului-spectacol, auditoriul s-au bucurat de recitalul, armonizant și plin de efervescență al cunoscutei actriţe Doina Ghiţescu, precum și de încântătoarele intervenţii ale solistei Diana Tudor care a interpretat piese muzicale în limba franceză şi a cantautoarei Andreea Voicu care a interpretat melodii pe versurile poetei.

Remarcabil a fost şi recitalul folkiştilor Mihaela Drăgănescu şi Radu Crăciunescu. La finalul evenimentului, poeta Adriana Apostol, a mulţumit tuturor participanţilor dăruind cartea însoţită de autograf şi oferind o cupă cu şampanie. Liviu Zamfirescu afirma următorul lucru despre acest eveniment: ,,A fost, am putea spune, o ,,onomastică printre stele pământene”. Și chiar așa a fost.

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Evenimente la Râmnicu Sărat

La Biblioteca Municipală Corneliu Coposu din Râmnicu Sărat, în ziua de 17 noiembrie 2023 a …

Un eveniment complex, literatură, muzică, actorie, desen

Am asistat, sâmbătă 30 septembrie 2023, în eleganta sală a Bibliotecii Metropolitane București la o …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: