ACASĂ / ARTICOLE / SPORT / Va câștiga România 10 medalii la Jocurile Olimpice de la Paris?

Va câștiga România 10 medalii la Jocurile Olimpice de la Paris?

Cea de-a 33-a ediție a Jocurilor Olimpice de vară, cel mai important eveniment sportiv al planetei,sevadesfășuraînperioada26iulie-11 august 2024 în capitala Franței, Paris. După ce a organizat Olimpiadele din 1900 și 1924, Parisul va deveni al doilea oraș care va găzdui Olimpiada de trei ori, după Londra (1908, 1948 și 2012). Totodată, anul 2024 va marca centenarul Jocurilor de la Paris din 1924 și a șasea ediție olimpică găzduită de Franța (trei vara și trei iarna). Capitala Franței a fost desemnată ca gazdă a ediției din acest an a Jocurilor Olimpice de vară în 2017, în cursă mai aflându-se Los Angeles, Hamburg, Budapesta și Roma.

Speranțe la canotaj, înot, box și ciclism

În momentul redactării acestui articol, delegația României pentru Olimpiada de la Paris număra 95 de sportivi. Reprezentanţii noştri vor participa la 17 sporturi diferite, incluzând atletism, înot, box, canoe, canotaj, ciclism, gimnastică artistică, gimnastică ritmică, haltere, judo, lupte, polo pe apă, scrimă, tenis de masă, tir cu arcul și triatlon. Singura echipă a ţării noastre calificată la aceste jocuri este naţionala de polo pe apă. Dintre sportivi, cei mai bine cotați în privința câștigării medaliilor sunt canotoarele Ancuța Bodnar și Simona Radiș, pugilista Lăcrămioara Perijoc, atleta Alina Rotaru, înotătorul David Popovici, canoistul Cătălin Chirilă sau ciclistul Vlad Dascălu.

De altfel, sportivii români sunt creditați cu câştigarea a zece medalii, dintre care două de aur, trei de argint şi cinci de bronz, conform unui clasamentul virtual publicat de compania de cercetare Nielsen Gracenote. În această ierarhie virtuală, România s-ar clasa pe locul 25 în lume. Dacă previziunile s-ar adeveri, acest bilanț ar fi cel mai bun al României de la ultimele cinci ediţii ale Jocurilor Olimpice de vară, după ce la Beijing, în 2008, tricolorii au obţinut nouă medalii (4 de aur, una de argint, 4 de bronz), la Londra, în 2012, au luat şapte (2-4-1), la Rio de Janeiro, în 2016, au cucerit patru (1-1-2), iar la Tokyo, în 2020. tot patru (1-3-0). „Vrem ca fiecare sportiv care are şanse să reuşească să le materializeze prin câştigarea unei medalii, de orice culoare. Ne dorim cât mai multe… Totuşi, e foarte greu să spui dinainte că vei câştiga un număr anume de medalii de aur, de argint sau de bronz”, a afirmat Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Din păcate, din delegaţia României la Paris nu va face parte jucătoarea de tenis Simona Halep, care, în urma scandalului de dopaj în care a fost implicată, nu a îndeplinit criteriul legat de locul din clasament care să-i permită să concureze la Olimpiada din capitala Franţei.

 

 

Sportivii din Rusia şi Belarus participă la Jocuri doar în anumite condiţii

Din cauza războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei, război care este susţinut şi de Belarus, au existat dezbateri intense în rândul oficialilor Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) privind participarea sportivilor din cele două ţări la Jocurile Olimpice din 2024. Până la urmă, ruşilor şi belarușilor li s-a permis să concureze la Paris doar sub drapel neutru, fără simboluri sau imnuri naţionale. Aceştia nu pot lua parte la sporturile de echipă şi, totodată, nu pot participa la ceremonia de deschidere. De asemenea, sportivii din Rusia şi Belarus participanţi la Olimpiadă nu trebuie să aibă nicio legătură cu armata sau cu forţele de securitate.

Mugur Băileșteanu

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

FCSB, campioană după nouă ani de așteptare

După nouă ani de așteptare, în care părea că se abonase la locul doi în …

Povestea lui Gheorghe Dungu, cel mai longeviv portar al Rapidului

Probabil că sunt destui iubitori ai fotbalului care nu știu cine este Gheorghe Dungu, deși …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: