ACASĂ / ARTICOLE / CĂLĂTORI PRIN UNIVERS / COEXISTENŢA LUMILOR PARALELE

COEXISTENŢA LUMILOR PARALELE

COEXISTENŢA LUMILOR PARALELE

 

Lumile invizibile sunt foarte aproape de noi. Suntem pregătiţi să intrăm în dialog cu ele sau sunt frontiere pe care încă nu le-am atins ca să putem face cunoştinţă? Unii iniţiaţi ştiu şi vorbesc, iar alţii tac şi acţionează. Oricum, a sosit momentul să aflăm şi să înţelegem. Concepţiile dualiste postulează distanţa dintre Dumnezeu şi lume, între nevăzut şi văzut, între spirit şi materie, între semnificaţie şi profunzime, postulatul lumesc, aşa cum observa Christos Yannaras, ceea ce numim „progres” şi „dezvoltare” s-a dovedit siluire şi distrugere a naturii, constituind şi pentru om o permanentă… ameninţare cu moartea.
Trecând la zona ştiinţifică pură, relativitatea restrânsă, relativitatea generalizată şi fizica cuantică stau la baza unor noi teorii şi ipoteze, susţinute de oameni de ştiinţă şi cercetători, privind conştiinţa, conştienţa şi spiritul uman, privind existenţa universurilor paralele şi posibilitatea legăturii şi interacţionării între Multiversuri spirituale, iar fizica cuantică demonstrează că lucrurile nu sunt alcătuite din ceva brut, ci din idei şi concepte luate din informaţie.

lumi-paralele

Dar descoperirea particulei lui Dumnezeu, „inventarea” bosonului Higgs nu face decât să ne transpună într-o perioadă, aceea a „inventării Universului”.
Celebrul astrofizician britanic Stephen Hawking şi Malcom Perry, de la Universitatea Cambridge, susţin că universul nostru nu este unic, că există numeroase alte universuri, iar găurile negre sunt pasaje de trecere spre altele asemănătoare lor.
Energia care se degajă din corpul nostru îşi are izvorul, în mod constant, în creier, iar după moartea fizică se transferă într-un alt univers. Einstein a spus că diferenţa dintre trecut, prezent şi viitor este o idee obsedantă, iar existenţa este dincolo de timp, este trecerea pe care energia o face în alt univers. Deci… viaţa continuă!
Apariţii ale unor forme de materie invizibilă, respectiv ale aşa numitelor „entităţi invizibile”, prezente în atmosfera terestră, au fost sesizate încă din anii 1950. De atunci cercetătorii, oameni de ştiinţă, rapoarte NASA, declaraţii ale astronauţilor au acordat acestui fenomen un interes deosebit. O lume necunoscută ne înconjoară… Ea se manifestă prin lumini şi energii ciudate, găuri în timp şi spaţiu, mesaje stranii, înregistrări video şi audio incontestabile. Există credinţa în existenţa unor fiinţe spirituale cu mult mai avansate decât noi, care şi-au făcut un scop din a ne ajuta să ne integrăm în spaţiul evoluţiei spirituale. Cronologia sumeriană, ce s-a născut, probabil, în cursul mileniului III, a emis concepţia potrivit căreia în spatele realităţii perceptibile se află o altă realitate opusă celei fundamentale, care, în anumite situaţii, se dezvăluie oamenilor. Platon spunea că dincolo de fenomenele perceptibile cu simţurile, dincolo de lumea empirică, există un univers de realităţi absolute, o lume de esenţe eterne, invizibile, realităţi dotate cu un mod de existenţă diferit de cel al realităţii tangibile.
Universul din care facem parte este infinit, iar dacă este infinit fizicianul Brian Greene crede în probabilitatea ca universurile paralele să existe.
În 2007, fizicienii au descoperit un spaţiu gol de un miliard de ani.
Doi ani mai târziu s-a descoperit un alt spaţiu, similar, de 3,5 ani lumină. Aceste spaţii, pur şi simplu lipsite de materie, au ridicat numeroase semne de întrebare despre forma şi specificul Universului. S-a vehiculat ideea că aceste spaţii, aparent goale, aparţin altor universuri care interferează cu al nostru.
Paul Steinhardt, profesor la Universitatea Princeton, susţine că un univers tridimensional este posibil, în urma existenţei unui univers bidimensional care este îmbinat cu un altul unidimensional, iar Big Bang-ul ar fi un moment care se produce periodic în fiecare dintre cele două universuri îmbinate pentru că altfel nu s-ar putea susţine spaţiul tridimensional. Concluzia: există spaţii în doar două dimensiuni care interferează cu diferite dimensiuni ce sunt paralele. Această teză are din ce în ce mai mulţi susţinători. Fizicianul Hawking susţine că, potrivit calculelor sale, există cel puţin 11 universuri paralele care, simultan, se influenţează prin forţe de repulsie.

lumi-paralele-2

Acceleratorul de particule CERN, utilizând cantităţi enorme de energie, a reuşit să demonstreze existenţa găurilor negre şi, se precizează, în viitorul apropiat, să fie demonstrată şi existenţa universurilor paralele. Visul de aur al ştiinţei este găsirea unei teorii unitare şi consistente care să explice toate evenimentele din Univers. Einstein şi-a petrecut ultimii 30 de ani încercând să creeze o teorie care să explice cele patru forţe fundamentale care guvernează universul: gravitaţia, forţa electromagnetică şi cele două forţe nucleare. Această teorie a marii unificări ar fi trebuit să înglobeze teoria relativităţii generalizate (TRG), care detaliază gravitaţia şi mecanica cuantică ce explică celelalte două forţe. Odată găsită, această teorie ar trebuie să explice toate fenomenele din Univers.
Dacă există universuri paralele, să însemne că suntem nemuritori? Specialiştii în ştiinţe exacte spun că în curând vom avea dovezi reale, pentru că în calculele matematice aceste dovezi există deja.
În Universul nostru românesc, când a fost creat, ca dihotomie trupsuflet, omul a avut ca destinaţie nemurirea, căci sufletul, ca motor al vieţii, dacă este sănătos, înveseleşte şi bucură trupul.

RODICA SUBŢIRELU

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Speologul Cristian Lascu are acasă o „Colibă Cucuteniană”

Chiar dacă nu este o „afacere” rentabilă, crearea unui muzeu sau al unui spațiu expozițional …

Omul și universul

Când a început totul? Pornim de la câteva din reflexiile după o călătorie în Asia …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: